My Selangor Story – Hari Kelima (Sunway Lagoon)

Kat Sunway Lagoon ni kalau nak masuk kene pakai wristband tag (Jam Palsu) macam smart tag gak.. nak masuk mana-mana theme park kena scan wristband tag tu kat alat peranti diorang baru boleh masuk. Wahhh dah up to grade ye Sunway Lagoon ni… kalau dulu aku pergi diorang still pakai tag kertas …. kat sini korang kalau nak pergi boleh beli wristband tag ni dengan macam-macam harga dan 4 warna… setiap warna mewakili theme park yang korang nak main nanti… Harga wristband tag yang aku pakai tu bernilai RM90 (5 Theme Park) untuk dewasa dan RM72 untuk kanak-kanak, kalau korang nak beli expecially warganegara Malaysia, korang boleh tunjuk Mykad korang dan dapatkan diskaun warganegara. Kalau pakai Mykad untuk dewasa RM72 dan kanak-kanak RM56.. Untuk maklumat wristband lain korang boleh cek kat laman ini http://www.sunway.com.my/lagoon/about/tables.asp

Kali ni aku rasa adalah kali ke 5 aku ke sini, banyak dah berubah dan mereka masih membuat pembaikan kawasan Sunway Lagoon. Setiap perjalanan aku ke sini pasti balik dengan hati yang gembira. Tapi aku tidak pada kali ini, macam-macam masalah yang dihadapi di Sunway Lagoon. Pertamanya aku dan mak nak sewa locker kat sini, kena caj RM5.00 untuk satu locker.. last-last locker tu rosak dan pihak terbabit tak nak menggantikan kami locker yang baru.. Yang aku tak puas hatinya kenapa staff yang jaga locker tu nak marah-marah aku, tak hormat langsung dengan pelanggan. Tapi tak apalah aku dah dapat masuk free kat Sunway lagoon ni pun dah memadai.

VIDEO INI DIAMBIL MENGGUNAKAN PENTAX Optio WS80

Bergambar dengan maskot Sunway Lagoon, wahhh badan aku dan badan maskot ni dah sama.. tapi maskot ni lagi besar la kan..

Inilah dia staff yang marah aku pasal locker aku rosak… aikk di punya locker yang rosak .. aku puka yang kena marah?… tak pe lah nasib baik terkena kat aku.. cuba terkena kat pelancong asing.. mau dia jaja cerita tu kat kampung diorang.

UNDI CERITA SAYA INI DI http://www.myselangorstory.com

MY SELANGOR STORY BLOGGERS COMPETITION SPONSORS.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in MSS and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to My Selangor Story – Hari Kelima (Sunway Lagoon)

  1. Pingback: Beriadah Di Desa Water Park | Mohdzaid.com | Aku Cuma Insan Biasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *