My Selangor Story – Hari Keenam (Last Day)

Dalam tak diam sudah masuk hari keenam MY SELANGOR STORY Bloggers Compition dan hari ini merupakan hari terakhir saya berada di sini.  Jam 8.00 pagi saya turun ke Atrium untuk bersarapan bersama emak saya.  Rakan-rakan dari Indonesia Alidabdul, Husni, Citra Rahman , Fadly sudah berangkat.  Saya tidak berkesempatan untuk bertemu mereka.

Selesai bersarapan, emak saya memberitahu supaya kami terus pulang ke rumah dengan menaiki teksi.  Saya mengikut saja.  Lagipun, kasihan emak mengangkut beg pakaian,  laptop dan beg tambahan.  Semuanya berat-berat.  Saya sendiripun punyai beg-beg yang terlalu berat.  Jadi saya tidak dapat membantu emak mengangkat begnya.

Saya menyerahkan kamera PENTAX (Official Camera) kepada emak saya untuk dipulangkan kepada Cik Amelia.  Kemudian saya kembali ke bilik untuk berkemas-kemas dan bersiap untuk pulang.  Jam 10.30 pagi, saya telifon emak supaya turun dan saya menunggu di lobi.  Setelah memulangkan kunci bilik, saya mencari teksi di luar hotel.  Saya dapat sebuah teksi dan pemandunya mengenakan tambang sebanyak RM60.00.  Emak bersetuju dengan caj yang dikenakan lalu mengambil beg pakaian dan mengisinya ke dapam boot.

Jam 11.00 pagi teksi berlalu meninggalkan Sunway City Berhad dengan pelbagai kenangan.  Jam 12.30 tengahari, kami tiba di perkarangan rumah dengan selamat.  Sejurus teksi berhenti, saya terpandang kucing kesayangan saya berlari pantas menyambut kepulangan tuannya.  Sihat rupanya dia.  Emak telah berpesan kepada jiran sebelah rumah supaya menjaga kucing saya sementara saya tiada selama 6 hari.  Pertama kali saya lakukan bila masuk ke dalam rumah, saya memberi kucing saya makan dahulu dan menemaninya.  Selepas itu barulah saya lakukan tugasan lain.

Begitulah kisah perjalanan saya ke beberapa destinasi di Negeri Selangor yang saya lewati di sepanjang 23 September hingga 28 September 2010.

Saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan rasa terima kasih saya kepada Tourism Selangor kerana memberi peluang kepada saya menyertai event ini.  Terima kasih juga diucapkan kepada Cik Amelia kerana telah bersungguh-sungguh menjayakan event ini dengan sempurna dan jayanya.  Pengalaman serta pengetahuan mendalam beliau mengadakan event pelancongan sebegini memang patut diberi pujian double thumb up!

Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Encik Fazly, Encik Hafeez, Puan Ashidah, Johan, Hafiz, Fida, Zul dan yang lain-lain termasuk krew TV Selangor, Puan Nirmaningsih Mawi, Encik Gilbert dan Encik Sumo yang turut terlibat menjayakan event ini.

Kepada blogger-blogger sekelian, you all best! Kenangan bersama kalian amat berharga sekali dan tidak mungkin dapat saya lupakan.  Best of luck to you all.

Jutaan terima kasih kepada sponsor dan partners bagi merealisasikan event MY SELANGOR STORY Bloggers Competition ini.  Sambutan serta hospitaliti yang saya nikmati daripada anda semua amat berharga dan inilah satu-satunya kenangan terindah dalam hidup saya.

UNDI CERITA SAYA INI DI http://www.myselangorstory.com

MY SELANGOR STORY BLOGGERS COMPETITION SPONSORS.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in MSS and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to My Selangor Story – Hari Keenam (Last Day)

  1. Abang Ben says:

    till we meet again bro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *