Senarai Harga Rokok Terkini (Naik RM0.70)

Berikut adalah senarai harga rokok terkini yang akan naik pada 4-Oktober-2010. Ini adalah sejarah paling tinggi kenaikkan harga rokok di Malaysia. Agak-agaknya dengan kenaikkan harga rokok ni dapat beri kesedaran tak kepada kaki-kaki perokok di luar sana?.. aku rasa tak mungkin kot naikkan lah sampai RM20 ringgit sekali pun mereka tetap akan beli rokok juga.. so siapa yang untung?.. kerajaan? kilang rokok?.. atau perokok?…

PETALING JAYA: Mulai Isnin ini, harga rokok dijangka meningkat sebanyak 70 sen bagi satu pek 20 batang rokok. Menurut laporan media berbahasa Cina, semua pek 20 batang rokok yang dijual pada harga RM9.30 sekarang, akan berharga RM10 satu pek.

Menurut sumber, kenaikan harga sebanyak 70 sen itu ialah salah satu kenaikan harga tertinggi untuk rokok. Sebelum ini, kenaikan harga rokok adalah antara 10 sen hingga 30 sen. Pek rokok bergred tinggi dijangka berharga RM14.

Sumber menjangkakan kenaikan harga itu akan menyebabkan jualan rokok menurun sebanyak 10 peratus. (mStar Online)

Harga Rokok Terkini 2010

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.