Aku Insan Biasa

Senarai Harga Rokok Terkini (Naik RM0.70)

dalam Macam-Macam oleh

Berikut adalah senarai harga rokok terkini yang akan naik pada 4-Oktober-2010. Ini adalah sejarah paling tinggi kenaikkan harga rokok di Malaysia. Agak-agaknya dengan kenaikkan harga rokok ni dapat beri kesedaran tak kepada kaki-kaki perokok di luar sana?.. aku rasa tak mungkin kot naikkan lah sampai RM20 ringgit sekali pun mereka tetap akan beli rokok juga.. so siapa yang untung?.. kerajaan? kilang rokok?.. atau perokok?…

PETALING JAYA: Mulai Isnin ini, harga rokok dijangka meningkat sebanyak 70 sen bagi satu pek 20 batang rokok. Menurut laporan media berbahasa Cina, semua pek 20 batang rokok yang dijual pada harga RM9.30 sekarang, akan berharga RM10 satu pek.

Menurut sumber, kenaikan harga sebanyak 70 sen itu ialah salah satu kenaikan harga tertinggi untuk rokok. Sebelum ini, kenaikan harga rokok adalah antara 10 sen hingga 30 sen. Pek rokok bergred tinggi dijangka berharga RM14.

Sumber menjangkakan kenaikan harga itu akan menyebabkan jualan rokok menurun sebanyak 10 peratus. (mStar Online)

Harga Rokok Terkini 2010

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

25 Comments

  1. wow… inilah FIRST TIME harga rokok naik agak banyak tapi rasanya takkan kurangkan tabiat merokok rasanya….Kalau naik sampai rm50 sekotak… mungkin kita boleh tengok kesan yang agak ketara….

  2. tapi rokok yg kita tak pernah dengar CONTOH TUAH dan bermacam2 lagi berlambak di pasaran. harga serendah rm3 …… so camno tu… jom kita terjah…

  3. bkn stakat tuah,ray,canyon,nusantara,suria,bola…
    mcam2 ada..ape nk kesah law harge naik???

  4. emm…lps ne mkin bnykla jualan rokok2 seludup sbb lbh murah..cth premium,marlboro,LA,neptune…dan bnyk lgla..

  5. ini merupakan satu tindasan terhadap perokok tegar.. kalu d teruskan jgk kenaikkan harga rokok, dengan ini sya mengambil keputusan akan isap rokok kampung… huhu…

  6. salam…..kalau krajaan mahukn pndudk brnti isap rkok…..knpe msih luarkn rkok brjename bru????bole tlg explain…..sye x fhm la sgt tindakan krajaan ni……

  7. wow gile btul harge rokok…..tingginye…….
    klau krjaan nk sngat rkyt brhnti hsp rokok….ltk hrgye lagi tinggi mislnye rm100.00 sbtng…..barulah mnjdi…..

  8. kerajaan telah kerugian banyak kerana telah menaikkan cukai rokok. Ini diakui oleh PM kita. Kenaikkan harga rokok menyebabkan penghisap rokok tegar membeli rokok seludup yg elak dari cukai kerana harganya lebih murah. Rokok seludup telah meningkat 40% masuk dalam negara ini. Jadi kerajaan telah rugi. Jadi, harap kerajaan hendaklah berfikir dulu kalau nak naikkan harga rokok dengan harga begitu tinggi. Oleh yang demikian PM tak meningkatkan lagi harga rokok dlm Belanjawan 2012.

  9. kini saatnya beralih ke rokok..ROKOK HERBAL, Jakartta,indonesia(ROKOK HERBAL MILD, ROKOK HERBAL NATURAL, ROKOK HERBAL FILTER, ROKOKI HERBAL KRETEK ) @Rp.10.0000/Bungkus. TELP: 08161393895, 081398723505.. Email:rokoklherbal_jakartatimur@yahoo.co.id

  10. kini saatnya beralih ke rokok herbal ,ROKOK HERBAL @Rp.10.000,-/bungkusnJakarta,Indonesia:08161393895,081398723505. harga hemat, badan sehat Email:rokokherbal_jakartatimur@yahoo.co.id

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas