Jom Belajar Buat Ketupat Dengan Mak Aku!

Hari ni mak (Zaraaluwi.com) aku dah mula anyam ketupat nak raya Jumaat ni, mak aku memang tiap-tiap tahun anyam ketupat sendiri,.. nak beli-beli ni sorry lah.. kami tak makan ketupat nona ye.. tak beshh hehehe.. oh ye ada kat sini yang tak tahu macam mana nak anyam ketupat bawang?.. apa lah korang.. ni peninggalan tradisi ni.. korang kena belajar supaya tak hilang dek zaman suatu hari nanti.. huhu dalam sebok-sebok mak aku anyam ketupat tu aku dah suh dia buat satu video cara-cara nak anyam ketupat bawang untuk korang semua.. supaya satu hari nanti anak-anak cucu kita boleh jadikan reference pada zaman diorang pulak.. 🙂 ohoho aku cakap orang tapi aku sendiri tak reti-reti lagi nak menganyam ketupat ni…

Yang ni video cara-cara nak buat ketupat bawang..

Yang ni pulak video macam mana cara nak masukkan beras dalam ketupat bawang..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Tips and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jom Belajar Buat Ketupat Dengan Mak Aku!

  1. rashid says:

    Cayalah…tak tahu buat ketupat pun boleh pandai…nice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *