Orang Kajang Memang Terbaik!

Bagaimana Menggunakan Churp2 Dengan Betul.

dalam Tips oleh

Salam Satu Malaysia diucapkan kepada kengkawan yang sudi masuk blog zaid ni, Wahh sejak aku letak entry pasal mรธteplass for par Buat Duit Dengan ChurpChurp! ni ramai yang dah mula buka mata tentang kehebatan buat duit dengan cara mudah nih… tapi ramai juga yang masih blur dan tak tahu cara-cara mudah untuk dapatkan iklan di donne cerca uomo a milano ChurpChurp . Mudah je sebenarnya korang jangan pening-pening kepala tentang couples seeking women in Bathurst single jenter hedmark ChurpChurp ni, meh aku ajar serba sedikit macam mana nak menggunakan best shemale dating site ChurpChurp ni dengan betul..

Okey pastinya korang yang membaca ni mesti dah jadi ahli ChurpChurp kan?… APA?? BELUM?? giler rugilah korang kenapa tak join awal-awal?… cepat daftar ChurpChurp disini dan ikut langkah-langkah yang aku nak kasi tahu ni.. korang tak akan rugi apa pun.. janji tiap-tiap bulan duit masyuk… hujung tahun boleh cashout untuk duit raya he3x…

Langkah 1 : Masuk laman ChurpChurp bagi yang sudah menjadi ahli dan lengkapkan email dan katalaluan anda.., kalau yang belum jadi ahli tu daftar ChurpChurp anda disini.

Langkah 2 : Lepas login akaun, pastikan korang Authorize status Facebook dan Twitter korang.. ini penting kerana iklan yang bakal diberikan akan auto publish kat akaun Twitter dan Facebook korang..

Langkah 3 : Set Dashboard korang dengan betul.. dibahagian Specific assignment options tandakan samaada korang nak terima iklan berunsur tobacco atau alcohol-relared.. kalau tak nak dapat iklan-iklan berunsur macam tu jangan tandakan..

Langkah 4 : Dibahagian Customize disclaimer for scheduled tweets letakkan perkataan [ad] atau [ads] atau [iklan] atau apa saja yang korang rasakan sesuai, dan set perkataan tersebut samaada nak dihadapan iklan atau pada ayat terakhir iklan.. aku sarankan guna pada permulaan ayat..

Okey sekarang korang dah berjaya mengemaskini akaun ChurpChurp korang,… sekarang hanya tunggu tugasan yang akan diberikan oleh pihak ChurpChurp kepada anda. Hari ni aku dapat satu tugasan,.. biasanya aku dapat tahu melalui email sebab pihak ChurpChurp akan email kat kita kalau ada iklan yang terbaru yang mereka nak kita buat.. so sentiasa cek email korang… ๐Ÿ™‚

Contoh Email : Lepas je dapat email assignment macam ni, terus login akaun ChurpChurp korang

Lepas login korang akan dapat dua alert pertamanya ada diatas tab (Scheduled Tweets) dan yang kedua ada dibawah (Pending Scheduled Tweets)… kedua-duanya adalah amaran yang sama.. korang klik je …

Korang akan nampak ada 1 tugasan iklan yang ChurpChurp bagi tu.., hari ni aku dapat campaign tentang Celcom Glee, Campaign selama 27-ogos-2010 hingga 01-sept-2010, jadi korang punya iklan akan dipublish ke akaun twitter dan facebook korang dalam masa tersebut…., apa yang perlu korang buat lepas tu??… ok baca Brief yang ChurpChurp bagi tu.. kat situ ada detail tentang pengiklan yang nak kita buat.. Nampak tak anak panah yang aku letak kat gambar tuh… haaa itu adalah keywords yang ChurpChurp nak korang letak kat kotak compose nanti.. ok ni aku kasi contoh ayat iklan yang aku letak kat kotak compose tuh..

Ini adalah ayat contoh yang aku buat untuk assignment kali ni.. pastikan ketiga-tiga keyword yang diberikan ada dalam ayat korang tu… ayat korang tak kesah dalam bahasa inggeris atau melayu yang PENTING keyword tu mesti ada dan betul.. kalau salah nanti iklan korang kena reject.. kalau korang rasa ayat iklan korang dah cun… terus klik submit… ingat hanya sekali klik butang submit je.. lepas tu korang dah tak boleh edit dah iklan tu.. jadi pastikan korang semak betul-betul sebelum klik submit.. , kalau korang rasa tak nak iklan tu.. korang boleh terus tekan butang reject ..

Okey sekarang iklan ChurpChurp korang dah berjaya dihantar.. tunggu sehingga staff ChurpChurp semak iklan korang sebelum ianya akan auto publish kat akaun twitter dan facebook. Kalau pihak ChurpChurp dah approve… tunggu sehari dua pulak untuk tengok berapa ringgit yang korang dapat dengan iklan tu..

So senang je kan sebenarnya ChurpChurp nih… kalau korang ada masalah dengan ChurpChurp ni jangan risau staff mereka memang baik-baik belaka dan sentiasa membantu… korang boleh ticket maklumbalas korang atau apa saja pertanyaan berkenaan ChurpChurp di http://www.churpchurp.com/contact-us/

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

141 Comments

  1. dah selalu dengar pasal churpchurp ni. tapi macam tak faham. dah baca your blog rasa berminat plak. hehe

  2. Ohhh baru lah faham skit dgn tugasan churpchurp tuh!

    Baru je join smlm. So kene tunggu la tugasan masok.
    Tgk berjaya jalan ke x!

    Thank You lah sbb wujudkan tunjuk ajar ni! ;))

  3. Salam, terima kasih atas info ni. Baru je daftar dan baru faham mcmana nak guna. Terima kasih byk2 ๐Ÿ™‚

  4. thanks @Dilakochan sebab jadikan blog zaid sebagai sumber tunjuk ajar tentang Churp2 ni.. zaid pun masih baru join Churp2 nih..

  5. salam bro, zaid pun kurang pasti pasal ni.. tapi bro boleh cuba plugin kat facebook iaitu twitter to fb .. ataupun guna hashtag #FB

  6. Mmg betul kata bor zaid.. churpchurp mmg best… mudah aje dpt duit dgn churpchurp ni.. aku baru dpt asgmnt pasal AirAsia.. hahaha.. buka acc churpchurp hari ni dah ada RM19.30 kat dlm.. wakakaka.. syukurrrrrr .. 1 tugasan RM19.30.. kalau sejota tugasan ?? pakcik kayoooo..

  7. salam bro, saya baru join churp churp. and dah buat assigment yang pertama. lama ke churp2 nak approve iklan tu baru nak keluar kat twitter and fb ? dan lagi satu, keywords tu kena ikot order ke ? or boleh letak yang mana2 dulu asal kan ade ?

  8. kena tunggu pihak Churp2 approvekan dulu.. lebih baik submit awal assigment tu takut iklan tu terlebih quata nanti iklan kita kena reject pulak..

  9. lame lg ker … kite bru dftr smlm pagi.. tp xde pon asgnmt tu.. x sabar nyer.. bp lame kene tggu ek..

  10. salam.. haha.. bro, saya da salah la.. saya copy keywords yang dia bagi tu, pas tu saya terus compose.. sekali dua iklan pulak tu.. haha.. baru tahu ni, anyway,, thanx for sharing.. ๐Ÿ™‚

  11. ruginya saya hanya baru tahu hari ini dari nuffnang website. Tapi takpe. Saya dah daftar. Cuma nak tanya. kalau saya takde account facebook, takpe ke?

  12. bro nak tanya dalam churp churp tu ada bahagian “Adjust scheduled tweet rate” sebaiknya kita pilih yang mana.. ke terus pilih je “no limit” bab ni ko tak terang dekat atas.. kasi info sikit

  13. sabar lah safif, nanti dapatlah tu.. apa kata sebelum awak tunggu assig. dari Churp2 awak kumpulkan lagi lebih ramai kawan kat twitter dan facebook..

  14. tak ada akaun FB tak apa.. tapi sebolehnya ada lah kedua-duanya sekali lagi banyak pulangan yang akan dapat nanti..

  15. i dont really understand bout d tobacco-related campaign n alcohol-related campaign.
    is that we need to advertise an alcohol advertisement to people?what about for muslim?

    just asking coz this is really interesting if we get paid right?but if i need to advertise an alcohol adv, i think its not good for us as muslims:)

    hope u will explain to me so i could join it!:)

  16. kamu boleh set dan buat pilihan sama ada nak iklan tobacco dan alcohol related atau tak nak.. atau pun sekiranya dapat iklan tu kamu boleh terus reject dari system dashboard.. ๐Ÿ™‚

  17. saya tak baper rajin… bnyk esaimen dah terlepas ๐Ÿ˜› tp leh tahan juger churp2 ni kan ^_^ thanks for the tips

  18. hai,
    (haaa itu adalah keywords yang ChurpChurp nak korang letak kat kotak compose nanti.. ok ni aku kasi contoh ayat iklan yang aku letak kat kotak compose tuh..)

    mane nak cari compose tu i tak nampak pun kat churpchurp, btw thanks for the info…

  19. zaidi,
    tumpang tanya yer. actually sy tak paham sgt konsep CC ni. saya dah dpt assignment tapi saya just klik submit tanpa buat apa-apa. (tah paham idak ni…hahaha) . bila sy nmpk sch.tweet tu…sy klik then terus klik submit. maknanya konsep yg saya buat tu salah yer. klu dpt iklan bergambar mcm mane yer

  20. salam…..maaf sy nk tya ni…mcm mane dikatakan blh dpt duit dri churp churp ni…
    sy dah join….tp buat masa ni masih x npk apa2 lgi….ada sape 2 blh tlg sy x
    sy x tau sama ada btul atau salah cara sy mendaftar kat churp2 ni……

  21. hai . nk tanye , email yang nk di-dftar harus same dngan alamat nuffnang atau facebook atau-pun twitter yea ? tk faham-lahh . and if boleh , feedback di shoutbox anyez . thanks .

  22. Salam … saya difahmkan scheduled tweets dan social seeding ni cuma diberi kepada mereka yang ada akaun twitter dengan lebih dari 25 followers .. betul?

  23. salam..sye nak tye,mcm mana nak tukar email ? sbb saya tersalah letak,saya terletak email orang lain.. macam mana ni ?? ๐Ÿ™

  24. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?

    I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any feedback would be greatly appreciated.

  25. you’re actually a just right webmaster. The website loading speed is amazing.
    It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork.
    you’ve done a excellent process in this subject!

  26. I’m truly enjoying the design and layout of your site.
    It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable
    for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your
    theme? Fantastic work!

  27. My spouse and I stumbled over here coming from a different web address and thought I may as well check things out.
    I like what I see so now i’m following you. Look forward to
    looking at your web page yet again.

  28. I’m really inspired together with your writing skills and also
    with the format for your blog. Is that this a
    paid subject or did you customize it yourself? Anyway keep up the
    nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one today..

  29. Please let me know if you’re looking for a article author for
    your site. You have some really good posts and I
    believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really
    like to write some material for your blog in exchange
    for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested.
    Thanks!

  30. I have fun with, result in I found exactly what
    I was having a look for. You have ended my 4 day lengthy hunt!
    God Bless you man. Have a great day. Bye

  31. Howdy very nice site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will
    bookmark your web site and take the feeds additionally?
    I am glad to search out a lot of helpful info right here in the publish, we’d like work out extra strategies in this regard, thank you for sharing.
    . . . . .

  32. Helpful info. Lucky me I discovered your web site unintentionally, and I am shocked why this coincidence
    did not took place earlier! I bookmarked it.

  33. I simply couldn’t depart your website before suggesting that I extremely enjoyed the standard information an individual provide for your guests?
    Is gonna be again frequently to check out new posts

  34. Thanks for some other fantastic article. The place else could
    anyone get that type of information in such a perfect method of writing?

    I have a presentation subsequent week, and I’m at the look for such info.

  35. It’s the best time to make a few plans for the longer term and it’s time to be happy.
    I have read this put up and if I may I wish to recommend you
    some attention-grabbing issues or suggestions.
    Perhaps you can write subsequent articles regarding this article.
    I wish to learn even more things approximately
    it!

  36. Hello it’s me, I am also visiting this site daily, this website is genuinely nice and the
    people are actually sharing good thoughts.

  37. Thanks for any other excellent article. Where else could anyone get that kind of
    info in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the search for such information.

  38. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog
    stand out. Please let me know where you got your theme.
    Bless you

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Tips Elak Bau Busuk

Tengah hari tadi aku pergi servis kereta kat Proton sebab kereta aku
Kembali Ke Atas