Sinopsis – Cinta Kirana (EP01-EP93)

Pastinya ramai yang sudah jatuh hati dengan Sinetron Cinta Kirana yang sedang ditayangkan di Astro Ria saluran 104 sejak awal bulan puasa hari tu kan, cerita ni memang best dan aku salah seorang peminat cerita ni. Tengok saja telatah Nia Ramadhani dan Randy Pangalila dalam cerita ni membuat ramai orang ketawa dengan telatah mereka. Aku ni jarang dapat tengok TV, kalau dapat tengok pun sah-sah cerita ni dah terlepas waktu tayangan. Nak tengok siaran ulangan pun kekadang tak sempat. Nasib baik aku dah jumpa sinopsis (Bahasa Indonesia) untuk cerita ni dari episod 1 hingga episod 93 (akhir).. walaupun sinopsis tapi ok lah kan atleast aku tau gak perkembangan cerita ni. 🙂 mesti ramai kat luar sana yang tercari-cari sinopsis ni kan. Ok ni aku pastekan untuk korang baca ye.. anyway selamat menonton cerita Cinta Kirana dan selamat berhibur. Cayyorrkk..!

Pelakon

* Nia Ramadhani sebagai Kirana
* Randy Pangalila sebagai Galang
* Tsania Marwa sebagai Riana
* Kiki Farrel sebagai Baim
* Arthur Tobing sebagai Rama
* Yatti Surachman sebagai Sita
* Erly Ashy sebagai Aida
* Emma Waroka sebagai Sandra
* Revand Narya sebagai Evandra
* Mama Dahlia sebagai Dahlia
* Unang sebagai Tejo
* Indah Ayu Putri sebagai Joana

PS :/ Beberapa Episod sinopsis tak ada dalam senarai ni harap maaf..

Sumber : indosiar.com

Cinta Kirana Episode 01 Cinta Kirana Episode 40
Cinta Kirana Episode 02 Cinta Kirana Episode 41
Cinta Kirana Episode 03 Cinta Kirana Episode 42
Cinta Kirana Episode 04 Cinta Kirana Episode 43
Cinta Kirana Episode 05 Cinta Kirana Episode 44
Cinta Kirana Episode 06 Cinta Kirana Episode 45
Cinta Kirana Episode 07 Cinta Kirana Episode 46
Cinta Kirana Episode 08 Cinta Kirana Episode 47
Cinta Kirana Episode 09 Cinta Kirana Episode 48
Cinta Kirana Episode 10 Cinta Kirana Episode 49
Cinta Kirana Episode 11 Cinta Kirana Episode 50
Cinta Kirana Episode 12 Cinta Kirana Episode 51
Cinta Kirana Episode 13 Cinta Kirana Episode 52
Cinta Kirana Episode 14 Cinta Kirana Episode 53
Cinta Kirana Episode 15 Cinta Kirana Episode 54
Cinta Kirana Episode 16 Cinta Kirana Episode 55
Cinta Kirana Episode 17 Cinta Kirana Episode 56
Cinta Kirana Episode 18 Cinta Kirana Episode 57
Cinta Kirana Episode 19 Cinta Kirana Episode 58
Cinta Kirana Episode 20 Cinta Kirana Episode 59
Cinta Kirana Episode 21 Cinta Kirana Episode 60
Cinta Kirana Episode 22 Cinta Kirana Episode 61
Cinta Kirana Episode 23 Cinta Kirana Episode 62
Cinta Kirana Episode 24 Cinta Kirana Episode 63
Cinta Kirana Episode 25 Cinta Kirana Episode 64
Cinta Kirana Episode 26 Cinta Kirana Episode 70
Cinta Kirana Episode 27 Cinta Kirana Episode 71
Cinta Kirana Episode 28 Cinta Kirana Episode 72
Cinta Kirana Episode 29 Cinta Kirana Episode 73
Cinta Kirana Episode 30 Cinta Kirana Episode 74
Cinta Kirana Episode 31 Cinta Kirana Episode 75
Cinta Kirana Episode 32 Cinta Kirana Episode 76
Cinta Kirana Episode 33 Cinta Kirana Episode 77
Cinta Kirana Episode 34 Cinta Kirana Episode 78
Cinta Kirana Episode 35 Cinta Kirana Episode 91
Cinta Kirana Episode 36 Cinta Kirana Episode 92
Cinta Kirana Episode 37 Cinta Kirana Episode 93 (Terakhir)
Cinta Kirana Episode 38
Cinta Kirana Episode 39

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

108 Responses to Sinopsis – Cinta Kirana (EP01-EP93)

  1. admin says:

    hai.. peminat cerita Cinta Kirana ke?..

  2. seven6ixers says:

    salam..saya minat banget sama ini sinetron..hahaha bro..xde video ke? episod by episod? kalo ada lagi besh..leh tgk bnyk kali..hehehe…

  3. admin says:

    Video tak ada lah.. Tp akan aku usahakan cari utk korang yek

  4. seven6ixers says:

    thanx bro…aku harap2 ada la..cari dlm youtube xde plak…huhuhuu…

  5. Shafinaz says:

    heyy , episode 79-90 takk de ehh ?

  6. mira says:

    thu x vcd or dvd cite ni dkat mne da jual…???
    nk sngat beli… klau ada yg thu tlng emel ye…
    dkat youtube x dalah…

  7. admin says:

    Saya boleh rakam tapi tak ada kesempatan masa lah.. Insyaalah kalau saya free saya akan rakam untuk anda

  8. admin says:

    Tak adalah.. Nanti aku cari

  9. ilmaz says:

    admin .. dpt semua sinopsis ni dari mana ? episode 79 – 90 x de ek ! tunggu je lah .. heheeehheh 🙂
    kalo dah dapat kasi tau ye !

  10. mira says:

    tolng carri yee cd ni kat ne da jual..

  11. mira says:

    yep…

  12. huda says:

    kalu nk tgk cinta kirana ada kat cni http://www.ku-didalam-dilema.blogspot.com

  13. Lena Ali says:

    Salam… I tengah dok menggila cita Cinta Kirana nih… Pls. advice kat mana klu nak carik the dvd… tak sabar rasanya nak tunggun iklan and the next day… rasa cam nak tengok direct jer… sesapa yang terjumpa, kabarin ya…. 🙂 Thanks Zaid for the effort made…

  14. sha says:

    emm mane nak cr full cerita cinta kirana ni???

  15. wei en says:

    cinta kirana best bnget <3 hehe ^^

  16. admin says:

    @wei en memang best sangatkan…

  17. admin says:

    belum dapat cari lagi @Sha.. susah gak kan.. kalau ada kengkawan dari Indonesia senang sikit..

  18. admin says:

    @Lena Ali, zaid pun masih mencari dvd cerita cinta kirana ni.. nanti kalau zaid dah jumpa zaid bagi tau yew..

  19. admin says:

    sinopsis episod 79 – 90 belum ketemui lagi.. kalau ada nanti saya masukkan disini ye.

  20. arihaysroon says:

    tade video ea ?
    penadd laa nk nengok stu2 sinopsis !

  21. nur farisha & siti nadjihah says:

    mengapa enggak ada videonya….?

    kamu tau gue minat randy pangalila……!!!!!!!!!!
    bangat…..!!!!!!!!!!!!

  22. admin says:

    ye nanti aku carikan untuk korang videonya..

  23. yeyen says:

    arghhh~!! minat giler gan cinta kirana ne.. addicted da 😀
    omg… Randy Pangalila is so super duper hyper handsome.. he look stunning in evrything he worn .. i just love him…

  24. Pingback: Astro Ria – Cinta Kirana EP05 – EP06 (Video) « Aku Zaid

  25. ieka maya says:

    cepat sikit lh x sabar nie

  26. niena says:

    tmpang..hix4,sy da bce snopsis ctew ney kt towards the shiny star..kt c2 jgk leh tgk vdeo yg ktew xsmpat nk tgk,yg astro pnyerla..pape pm ctew ney beshh glew a..lwpm galang ilang ingtan ttp jln ctew mnrik..

  27. ilmaz says:

    zaid .. ! maz buka sinopsis episode 62 kan tiba2 keluar sinopsis episode 54 ! knape ye ? jika x percaya try click episode tersebut ! 🙁

  28. khairina says:

    zaid..!knpe tkn episod laen tpi keluar episod laen jgk ??blh upload kn x sinopsis citer ni ?

  29. intan says:

    hai….

  30. dartieyn urmewqk says:

    hebt nyeeee awk

  31. izZatY DaLILa says:

    mesti lerw!!!!!!!!!!

  32. syuhada erwf says:

    bt0l2 hbat2… knpa kirana n glang dpat anak jer trus.. msty seru kan crita niey 🙂

  33. iera says:

    Best amat ya pengahiran cita ini . Bintang nya semua keren2

  34. nia kyra says:

    lmbtnyer cite nih nk abizz….huhuhuhu

  35. Ifah says:

    Saya suka sgt cite cinta kirana.Tp mcm xleh tgk je sampai episode last.Tlg la astro ke sape2 la yg sepatutnya,terbitkan dvd nye n jual.

  36. admin says:

    Wahh ramai juga ye peminat randy pangalila kat sini, mentang2 lah dia handsome heheh

  37. syahirah rashid says:

    plezz tulis sinopsis terakhir cinta kirana

  38. admin says:

    Ye ke ok Thank you atas info itu

  39. admin says:

    Ye ke ok zaid akan cuba cari sinopsis yang baru

  40. admin says:

    Zaid akan cuba cari sinopsis yang lain

  41. admin says:

    Hi intan.. Apa khabar disana

  42. admin says:

    Wahh di indonesia cerita ini udah tamat kan.. Di malaysia baru nak tayang

  43. admin says:

    Tu lah skrg ni dah merepek2 cerita ni

  44. admin says:

    Sokong.. Pasti meletop dan laris jualan dvd tu nanti kan

  45. syuhada says:

    ait.. tgok jelah.. knape crita niey dah ptar2 belit dah … x sy0k ahh..!!

  46. nurul aini says:

    best gilo doh cite ni.ulang lh bnyk lg.
    =>

  47. cite ni lagi best dari benci bilang cinta
    tapi knp x ade separuh episod
    miss lah cite sikit-sikit

  48. izzat ismail says:

    so best cite nie……..

  49. hidayah says:

    cinta kirana nie best tp nk tunggu smpe episode last tu cam lmbt je kan….

  50. eiyka says:

    nak repost ini 😉

  51. hidayah says:

    citer nie bst tp nk tggu smpe ending tu rase cm lama sgt la kan….

  52. Jaspher says:

    ada sesiapa yg tau mcmna nak dwnload movie “oh baby”?

  53. Reny says:

    As Salam bro…. Gue syok bangat samada ini citer… ermmm tapi melihat kepada episod nya yg banyak,terpk bagaimana untuk menontonnya sehingga episod akhir.. aduhhh… sementara ini aku cuti bersalin… tolong bro sama gue, tolong ikhtiar dapatkan CD ori.. kacak bangat sih itu Galang.. cun gilos itu Kirana… gilo aku dibuatnya…tolongggg bro, mekasih.

  54. i love cinta kirana very mUch!!!lau boley nk tau sgt2 bler laa…galang tue nk mncul n kirana tue bler la nk jd kawen!!!so sweet!!…nk sgt vcd cterbitkn…..please!!!

  55. i love randy pangalila!!!

  56. kirana ni sebenarnye suke siape ni ,kejap suke galang kejap suke raka pening sikit . tapi cite ni bestttttttttttttttttt sangat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  57. afifah says:

    huhuhu…x payah dah law….nk tgk cite ni…
    kn dh baca ini punya cite….
    hahaha..

  58. Indrayinati Napkarasari says:

    .wow kapan sih kamo minat amat sama crta kae gini sih….pokoknya kalian semua harus ngeliat crta kae gni stiap masa.naa gitu donk.tapi kalo kalian enggak ngertiu lagi,liat aja sampai ngabis gitu,baru aja deh kalian bisa ngerti crta itu…loh,emangnye kamo ngambil dimana sih sinopsis ini semua??? kamu ngambil dimana?? TERSERAH DEH. Indra ngarap sama kalian moga-moga kalian slalu minet sama cnta krana ini..Tapi kalian harus ingat ye,liat cnta krana smpai ke pnghujungny! ASYIK DEH!
    da da dulu!
    from: David Indrayinati Napkariluck

  59. husna says:

    wah bes bangat cerita cinta kirana .

  60. nurhidayah says:

    saya pasti keluarga kirana dan galang bersatu…………………saya juga pasti kirana sama galang akan bersatu lagi…………………………………….. dan juga galang lagi hensem dari raka dan baim………..kirana juga lebih cantik dari riana yang gilakan harta$…………………….!~opi begitu saja yang suka sama lara…………………..~(saya suka sangat tengok cinta kirana)…

  61. kaira says:

    uwaaa…dulu galang kaya banget..kirana miskin…skarang…kirana kaya…galang malah…menderita di tengah-tengah cerita..kasihan ya?!

  62. kuchai says:

    Cinta Kirana…sinetron ni thn 2008 di tayangkn di indon…EP40 hingga EP89 dah byk merapu,penuh dgn airmata,koflik kuarga,tarik tali diantara kirana n galang…
    cthnye..raka selingkuh dgn nadira hingga nadira hamil,ryana hamil…dia mengata kn ank itu ank galang,walhal bkn ank galang..baim bkahwin dgn fara n hamil,surti bertikam lidah dgn ibu fara,sykt jamu telah jatuh ke tangan joana silap raka kerna percaya pd joana kirana ingat raka tlh kianati nye lalu dia n nenek sita tinggalkn umah n tinggal di umah tejo…..Lebih gitu la jln cite nya..kalau nk cite ikut episod mmg panjang cite nye…ep90 baim n jono tlh memeriksa kete galang ketika kemalangan itu,ternyata ada org tlh memotong wayar brek pd tayar kete…kirana tlh mbawa galang ke satu danau utk melpskn tekanan,marah dll la…ep91 kirana mengatakn pd galang supaya bnikah dgn ryana kata kirana ank yg dikandungkn oleh ryana lebih penting dr dia,kirana mengurung dirinye dlm bilik…eEP92 raka n kirana bertunang…setlh dipujuk oleh aida,galang setuju utk hadir pd sesi pertunangan mereka dan galang mengucapkan tahniah pd raka n kirana..kirana x dpt menahan airmata terus menangis setlh galang meninggalkn majlis tersebut,sita memujuk kirana supaya melupakn galang..Ep akhir 93,..pd mlm sehari sblom raka n kirana bnikah…raka masuk ke bilik kirana n terlihat kirana memeluk gaun pengatin yg kirana pakai ketika btunang dgn galang sambil menagis…raka tahu yg kirana x dpt melupakan galang…sewaktu sessi pernikahan berlangsung raka meminta kirana supaya pergi dr sini n meminta kirana mencari galang…kirana terus berlari n perg ke danau itu,lalu kirana menluahkan isi hatinye…kirana x tahu yg galang ada di situ..lalu galang memanggil kirana dan mereka bersatu kembali…TAMAT

  63. shed2 says:

    nak beli cd cinta kirana ada jual x????

  64. shed2 says:

    tapi sakit ati gal la,galang langsung xingat ngan kirana…… kirana setia gila la….gua tabik siot….

  65. shed2 says:

    cita ni mmg siok gila….. kirana cantik sgt2…. neutral beuty… i like….. ada jual xcd cinta kirana…ak nak jadi peminat no 1 kat malaysia yg beli cd tuh….. hope astro kuarkan cd cinta kirana like af……

  66. haryati says:

    Very very disappointing finale. Raka had been the hero all along tapi Kirana was too blind to still be crazily in love with Galang. Si Galang didn’t even work since the film-making wth Riana stopped. Just an ideal ending which most folks would want to see. Episode 60 (if I remember well) was most heart-rending to see Raka’s sadness. Bukan sebak lagi berjurai airmata. Reminded me of watching Love Story umpteen years ago, keluar cinema with swollen eyes! Galang – weak character ; Kirana – strong-hearted but weak in love ; Raka – the real hero for this cinetron (helpful, generous, understanding) and upholds the true meaning of love!

  67. rina says:

    veryyyyyyyyyyyy besssssssssstttttttttttttttttt

  68. rina says:

    saya suka bangat pelakonnya terutama galang dan kirana

  69. rina says:

    cerita ini bikin semua orang gembira ,sedih apatah lagil lucu pak tejo dan mak surti

  70. rabiatul says:

    saya,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, hai,,,, saya ini yang memoton cerita cinta kirana yang bes sekali saya mahu ………………………………. saya suka bangat perlakonya terutama galang dan kirana………………………………….hahahahaha…………heheheh…………….

  71. rabiatul says:

    hahahahahahahah……………………………….hehehehehe

  72. nad says:

    mnat cite nie…dlm cite ni kan…galang xkan igt lngsung kt kirana ke??at least igt sape kirana ke??sape2 tahu?

  73. reny says:

    Mmg benar ada di antara sinopsis dan juga babak drama tampak mengarut.. tp citer ni tetap best…Raka adalah truly hero lam citer ini.. Galang tetap di hati Kirana, itu dinamakan Jodoh..kalo itu akhirnya, mereka tetap bersatu jua.. waah romantisnyaaa…Encik Zaid, bole dpt ker DVD ori Cinta Kirana ini?? Thanks Have a nice day! :]

  74. mie says:

    CiTe Ne BeTl La………….,Bge OrAng SaKit Haty nk tGGu KiSahNyaaa……………

  75. riana says:

    mcmna nk download video niii ekkkk???

  76. admin says:

    tak ada link download riana.. nanti kena ban pulak blog zaid nih.. 🙂

  77. NURUL SYIFAQ AMIRZA says:

    BEST..SAKSIKANLAH CHINTA KIRANA ..

  78. intan says:

    kenapa lah bodoh si raka tuhh selalu megalah,dah ada peluang nak kawin gan kirana terus kan jer lah ini masih nak megalah akhir nya raka merana,si kirana pulak x habis2 gan si galang sedang kan raka sangat meyintai nya,si kirana ni bodoh ada org sayang sangat x nak memang bodoh lama2 bosan gak gan citer ni tapi apa nak buat tegok gak lahhh hahhahahhahah.

  79. admin says:

    sekarang ni zaid dah malas nak tengok cinta kirana ni.. dah merepek ceritanya

  80. KAKEK RAMA says:

    semua skrip yang di lakonkan oleh pelakon, terlalu taksub dengan kirana,,knape sampai begitu…raka adalah hero sebenar dlm cerita ini,,randy(masih perlu belajar lagi lakonannya),,,cerita yang menarik tp terlalu banyak plot yang merapu iaitu mak surti dan tejo,,,anyway taniah buat penulis dan pengarah cinta kirana kerana berjaya menarik penonton dengan pemilihan pelakon yang bagus iaitu ria ramadhani ,riana,raka,,,mereka berjaya membawa watak dengan baik,tq

  81. mira says:

    kat ne ye blh dpt cd ni???? npe x cukup epidsode???

  82. suzie says:

    watak mak surti n pak tejo bkan merapu lah ………… watak mereka yg menyerikn sinetron nie klw mreka x de ibarat syur tanpa garam lah cite nie…………. tpi sye stuju tntng watak galang…………. indosia terusn usaha kmu semua untk warnai dunia perfileman kmu chayooo……chayooooo

  83. Alisa Balqis Mohd Amrul... says:

    randy pangalilia engaak terbaik apa?

  84. Alisa Balqis Mohd Amrul... says:

    Siapa Mahu aaaaaketemu Sama Randy Pangalilia…………..

  85. ekin says:

    saya mau ! hehe

  86. admin says:

    mau apa ekin?..

  87. aii len join x errk………..

  88. weii galang2 encem kan erk………..

  89. fie says:

    a`ah ia msti die encem

  90. fie says:

    korg mnt cnta krana ea?

  91. sasr says:

    hai sayalah peminat setia cinta kirana,rumah saya 5 tingkat

  92. farah says:

    memanglah hihihihihi…

  93. farah says:

    Bye kita cakap esok ya..
    Macam main fb pula.
    hahahaha…

  94. farah says:

    ya lah.
    Admin sihat??
    Apa khabar??

  95. farah says:

    Mmnglh…
    Awk Suka ke tengok cinta kirana??
    Awak suka lagu apa??

  96. farah says:

    Rakam untuk saya ye…
    Kalau awak rakam cinta kirana awak letak di sini ye…
    Kalau awak tak rakam tak apalah

  97. kiki says:

    comellah kalau masakirana dgn galang bersama.

  98. kiki says:

    tapi kiki bengang dgn raka lah.korang bengang tak.dia boleh
    suka dkt kirana tu.

  99. kiki says:

    oooo………..saya pun minat kat cinta kirana ni tapi saya
    kalau terlepas tengok memang saya tgk ulangannya awk tgk
    ulangannya.

  100. fie says:

    hai korg npe snyp je

  101. admin says:

    suka…
    lagu maher zain.

  102. farah says:

    mmnglh…hehehe

  103. ekin_kl says:

    hai nk join gn ktowg leh x

  104. ekin_kl says:

    ekin at umh x tgglan pun crite nih..cmpai ngis ble tgk ua

  105. farah says:

    cari apa??
    ok…

  106. QUE says:

    LAGU YG GALANG NYANYI MSA PJUK KIRANA JUDUL APA?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *