TIPS : Mengubah Gambar Kepada Teks

Hari ni tak de wat apa selain blogwalking blog-blog kawan dan baca surat khabar online kat internet.. sambil jalan-jalan cari ilmu terjumpa website ni dimana kita boleh mengubah gambar kita jadi sebagai txt.. website ni amat sesuai untuk kita yang berminat untuk jadikan gambar kita ni dalam format huruf.. rasanya ramai yang dah cuba website ni kan.. tapi hari ni aku nak share kat kawan-kawan semua.. korang cubalah ye.. http://photo2text.com , tak perlu daftar tak perlu login.. tak sampai 5 saat gambar korang dah jadi text..

Sebelum

Selepas

Sebelum

Selepas

Sebelum

Selepas

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Tips and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to TIPS : Mengubah Gambar Kepada Teks

  1. kyo_9 says:

    hmm.. gambar x lawa sangat bila dah convert..
    tp ape2 pon thanks bro for the info~

  2. admin says:

    wahhh thanks for sharing…

  3. admin says:

    yup tak lawa sangat.. just share je.. 🙂

  4. menarik 🙂 boleh dicuba kan 🙂

  5. ken says:

    cool lah =)

  6. zaid jumpa dah eh.. cayalah!!

  7. ni photo texe lew.. tsalah pandang plak pepagi buta nih.. hihi.. yg gambar bnyak2 zaid ada jumpa?? =D

  8. admin says:

    @kyo_9 yup.. ada software yang lagi best ke bro?

  9. admin says:

    waahhh ok thanks nanti aku try..

  10. MuJE says:

    dapat satu ilmu hari ni! hehe…

  11. admin says:

    Salam MuJE, terima kasih sebab sudi masuk blog zaid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *