Harga Stem Naik – Tarif Pos Baru

Petang tadi aku dan Alice pergi pejabat POS Times Square, sebab kat sini tak ramai orang dah cepat service dia. Temankan Alice sebab dia nak pos surat ke PTPTN. Kalau dulu kita pos surat guna stem rm0.30 je tapi sekarang semua dah naik harga. Surat biasa je kena guna stem rm0.60 dan kalau lebih 50gram kena caj rm 0.80, huhu agak mahal ye nak pos surat sekarang. Semuanya dah naik harga makanan, minuman, minyak, stem.. tapi gaji aku ntah bila lah nak naik-naik kan… Okey kalau gitu korang semaklah tarif baru kadar POS Malaysia ni yek.. kalau nak info lanjut boleh masuk ke laman web http://www.pos.com.my/

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in OMG and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Harga Stem Naik – Tarif Pos Baru

  1. NurAreefah says:

    wah paling murah 6posen?nak post kad raya pun begitu kah? o.0

  2. sharinginfoz says:

    thanks for the info.

  3. naik harga ni nak tampung kenaikan gaji pekerja pos.. hehe

  4. alice says:

    MARA lah….bukan PTPTN…

  5. ALAM says:

    aduhh mahalnya yang paling murah 60 sen iskhhhh

  6. admin says:

    @ALAM – sekarang posman gaji dah lebat.. aku nak apply kerja jadi posman lah lepas ni hehehe

  7. admin says:

    @alice – ooohhh ye ke alice hehehe aku macam dengar ko nak bayar PTPTN tapi rupanya MARA yek..

  8. admin says:

    @fahmi ibrahim – harap quality pos Malaysia akan bertambah baiklah lepas ni hendaknya

  9. admin says:

    @sharinginfoz – Sama-sama bro..

  10. HidrogeN says:

    habis semua nak naik harga…lama-lama rakyat naik marah..

  11. admin says:

    Salam @HidrogeN, kalau nak naik kan harga tu boleh.. tapi naikkan gaji kita sekali.. baru seimbang..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *