OH Mika – Aku Suka Sangat Lagu Blue Eyes

Korang nak tahu tak?… sejak bulan 6 hari tu aku selalu dengar lagu Blue Eyes ni diputarkan kat radio Fly.fm memula aku tak tau siapa penyanyinya.. pastu taip kat Google “Blue Eyes Mika” baru aku tahu yang dia tu adalah Mika.. ala penyanyi orang putih tu.. , terus terang aku cakap aku adalah peminat Mika… So What?… ada masalah ke?.. tak de kan?.. dia manusia juga kan.. hahaha.. entah la aku suka sangat lagu-lagu dia … bila dengar rasa relex je kepala otak yang berkecamuk ni.

Ok meh aku korek sikit sejarah si Mika ni.. Nama penuh dia Michael Holbrook Penniman Jr atau orang suka panggil dia dengan nama Mica Penniman, Mika Penniman atau pun Mika. Dihahirkan pada 18 August 1983 ooohhh tua dari aku setahun je dia ni, dan beranak di Beirut, Lebanon… oohhh gitu rupanya.. baru den tahu hihihi nasib baik ada Wikipedia, kalau tak aku tak tahu gak..

Mika ni anak ketiga dari lima adik beradik, maknya orang Lebanon dan bapaknya orang Amerika.  Bila dia berumur setahunkeluarganya terpaksa meninggalkan Lubnan sebab peperangan dan berpindah ke Paris. Tapi kan aku tengok Mika ni macam GAYBOY je.. sebab penampilan dia dan dia pernah cakap kat satu interview ni.. dia cakap :- In a September 2009 interview in Gay & Night, Mika commented on his sexuality: “I’ve never ever labeled myself. But having said that; I’ve never limited my life, I’ve never limited who I sleep with” perhhh ayat tak boleh blah.. so maknanya dia tidur dengan semua jenis semua orang lah?… yakkksss.. apa nak jadi manusia zaman sekarang ni yek.. aahhhh pedulilah dia.. aku bukan suka dia pun.. aku suka lagu dia je.. tak salah kan?..

Oklah kengkawan.. jom kita dengar lagu Blue Eyes ni.. dan kita nyanyi sama-sama yek.. hehehe peace no war.. 😛

Live Version

CD Version

Lirik : Blue Eyes

Ohh, your heart is broken
To your surprise
You’re sick of crying
For blue eyes
So tired of living
Misunderstood
Think hard woman
I think you should

Come, sorrow is so peculiar
It comes in a day, then it’ll never leave you
You take a pill, wonder if it will fix you
They wonder why sorrow has never left you

I’m talkin’ bout blue eyes, blue eyes
What’s the matter, matter
Blue eyes, blue eyes
What’s the matter matter
So blind, so blind
What’s the matter, matter
Blue eyes, blue eyes
What’s the matter with you?

Ohh, your heart got broken
On the underground
Go find your spirit
In a lost and found
Oh I’ve been watching
How you behave
Not much like a lover
More like a slave

Come, sorrow is so peculiar
It comes in a day, then it’ll never leave you
You take a pill, wonder if it will fix you
They wonder why sorrow has never left you

I’m talkin’ bout blue eyes, blue eyes
What’s the matter, matter
Blue eyes, blue eyes
What’s the matter matter
So blind, so blind
What’s the matter, matter
Blue eyes, blue eyes
What’s the matter with you?

blue eyes, blue eyes
What’s the matter, matter
Blue eyes, blue eyes
What’s the matter matter
So blind, so blind
What’s the matter, matter
Blue eyes, blue eyes
What’s the matter with you?

What’s the matter with you?

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *