Why Smartphones can be Dumbphones

Why Smartphones can be Dumbphones atau pun dalam bahasa melayunya, kenapa telefon pintar boleh menjadi telefon dungu… huhu ye ke boleh jadi dungu?.. ermmm ntah la mari kita selidik.

Kajian mendapati bahawa hanya 20% pengguna Smartphone seperti BlackBerry®, HTC, Nokia, iPhone dan lain-lain sewaktu dengannya menggunakan dan tahu menggunakan fungsi didalam Smartphone mereka.  Selebih 80% pengguna Smartphone yang lain diluar sana tidak menggunakan dan tidak tahu menggunakan sepenuhnya Smartphone mereka?.. YA! memang benar sebabnya mereka hanya menggunakan Smartphone mereka untuk membuat panggilan keluar dan SMS sahaja. Kenapa? ini kerana kos mengakses internet untuk pengguna Smartphone amat tinggi dan sangat mahal. Belum tentu syarikat telco yang mereka langgan bagus dan sesuai dengan Smartphone mereka.

Saya menggunakan Smartphone Blackberry Curve 8250 dan bagi saya Smartphone saya sangat bagus. Tahukah anda bahawa Smartphone mempunyai beribu-ribu aplikasi seperti Email, Facebook, Twitter, YM, ICQ, MSN, Flickr, BBM dan banyak lagi yang boleh dimuaturun dan diguna pakai oleh kita sekiranya kita mempunyai internet tanpa had?..

Sebelum ini saya menggunakan rangkaian telekomunikasi TelcoM dan TelcoC untuk Smartphone saya. Bekalan data dan rangkaiannya ketika saya melayari internet tidak memuaskan dan terlalu mahal. Berani saya katakan sebab saya pernah menggunakannya. Saya sering terlepas email dan update dari rakan-rakan saya di Facebook dan Twitter. Walau secanggih mana Smartphone saya tetapi rangkaian yang lambat dan terlalu mahal sampai buat kepala saya botak dan poket kering tak guna juga.

Kini tidak lagi, Smartphone saya bukan lagi Dumbphones (Dungu) yang sering mereka katakan. Saya bebas menggunakan Smartphone saya dimasa saja, setiap masa tanpa had, tanpa gangguan, tanpa sekatan, tanpa caj yang mahal…. semuanya UNLIMITED dengan DG Smart Plan™ yang direka khas untuk pengguna Smartphone. Tiada caj tersembunyi itulah yang menarik perhatian saya.

Dengan DG Smart Plan™ saya dapat melayari internet, Facebook, Twitter, YM dan apa saja selain berjimat dengan hanya RM68/bulanan, ianya adalah plan yang paling bijak dan termurah berbanding dengan rangkaian telco yang lain.  Bukan itu saja, DG Smart Plan™ menawarkan penjimatan sehingga 50% untuk pembelian Smartphone.

Bebaskan hari anda dengan DG Smart Plan™ Smartphone bukan lagi Dumbphone!. Cuba lihat video ini…

Kini kebebasan terletak pada diri anda.. DiGi menjemput anda semua DiGi Angles ke event DiGi Break Free party pada hari dan masa berikut :-

Date: 29 May 2010 (Saturday)
Time: 6pm – 10pm
Venue: Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya (please click here for a location map)

Pelbagai hadiah menarik boleh direbut… untuk maklumat lanjut tentang event ini sila ke http://digi.nuffnang.com.my/2010/05/10/break-free-with-digi/

Sila Lihat artikel lain berkenaan DiGi disini. DiGi Internet Unlimited Plan Paling Murah! | DiGi BlackBerry – Apa Kata Mereka? | Blackberry Crazy Deals Roadshow at Mid Valley Megamall | “DG Smart Plan For Blackberry” Melalui Aplikasi Blackberry Yang GEMPAK!

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Why Smartphones can be Dumbphones

  1. KakakCashier says:

    (O.o)..,
    Bagus lah entry ni..
    i like!!

    P/s: tapi cam iklan jeer..hehehe

  2. Zida says:

    Suka iklan tu. Hahah gud luck 🙂

  3. admin says:

    thanks Zida..

  4. Pingback: Nuffnang Malaysia | Asia Pacific’s First Blog Advertising Community » » Break Free with DiGi

  5. [-suziey-] says:

    hai..hiks..comel la..hehe..good luck to u..

  6. w3ndy1989 says:

    was here 🙂 nice entry for digi one

  7. admin says:

    thanks w3ndy1989,…

  8. Cik Daisy says:

    Huhuhu..gud adv. Apa pun..need a hp yang friendly user actually. Asal kan boleh reply msg,received call, amik gambar skit2..ok laa..ada yang canggih2 pun..terlalu banyak application…bkn tak reti guna..cuma membazir kekadang tak sempat guna pun. KOnfius lagi adalah…:D

  9. en.amir says:

    Assalamualaikum en.zaid..saya masih lagi keliru dengan DIGI smart plan specials ni,walaupun dah bukak laman web DIGI..jika saya ingin memakai BB..berapa yg perlu saya byr utk sebulan?saya masih keliru dengan kontrak dia..lepas tamat kontrak,berapa yg saya perlu bayar?adakah bil akan berlainan?bole en.zaid terangkan dengan detail?

  10. Mohd Zaid says:

    RM63 semasa kontrak.. lepas kontrak u boleh pilih samaada nak tukar telco lain atau nak pakai prepaid atau teruskan RM63..

  11. en.amir says:

    TQVM en,zaid..mybe next week,insya-ALLAH,klu ada rezeki,sy nk smbar BB bold 2 satu dengan digi smartplan special..hehe..geram tgk..ramai kengkawan dh pakai BB..hehe

  12. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog.

    You have some really great posts and I feel I would be a good asset.
    If you ever want to take some of the load off,
    I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link
    back to mine. Please send me an email if interested.
    Many thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *