MAGGI® MEE MY WAY™ – Kerabu Mangga Cik MAGGI®

Ini video peraduan MAGGI® MEE MY WAY™ resepi mak aku kali ini adalah Kerabu Mangga Cik MAGGI® , Cubalah sedap tau.. kalau nak resepi tengok kat bawah ni.. dan jangan lupa komen dilink ini ye..

http://www.maggi.com.my/maggimy/recipes.aspx?sect=video&idv=256

Kerabu Mangga Cik MAGGI®

BAHAN-BAHAN:
1 peket mee Maggie sup ayam – mee dicelur terlebih dahulu.

1 biji mangga muda dihiris halus

1 sudu besar udang kering ditumbuk

1 ekor sotong – dicelur

—- Bahan dibawah dihiris halus —-

1 biji bawang besar

3 biji cili api

1 batang serai

1 batang bunga kantan

1 helai daun limau purut

2 batang kacang panjang

1 biji kacang botol

1 biji tomato

3 tangkai daun pudina

CARA MEMBUATNYA:

1. Masukkan mangga ke dalam mangkuk.
2. Masukkan mee Maggie dan gaul rata.
3. Masukkan kesemua bahan-bahan yang dihiris tadi.
4. Masukkan sotong dan udang kering.
5. Gaul hingga rata.
6. Masukkan perencah sup Maggie dan gaul lagi hingga rata.
7. Sedia untuk dihidang.

Haaa macam mana?.. sedapkan.. cubalah pasti sedap… nanti jangan lupa vote video ni ye..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to MAGGI® MEE MY WAY™ – Kerabu Mangga Cik MAGGI®

  1. @pojiepooh says:

    Wahhhh rajinnyer dia join contest sana sini..
    All the best tau!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

  2. admin says:

    salam pojie.. zaid join je semua kontest.. kalau ada rezeki ada lah.. kalau tak ada tak adalah hehehe… cuba je mana tau menang..

  3. bettyzaid says:

    lepas gaul tu x panas kan ke???…

  4. mohdzaid says:

    Tak payah panaskan betty.. Hehehe betty la sangat.. Sent from my BlackBerry® smartphone

  5. Pingback: Aku Zaid » Kami Menang RM900 Dari Nestlé Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *