Aku Insan Biasa

IP MAN 2 – YIP MAN 2

dalam Macam-Macam oleh

Memang bestlah cerita IP Man 2 atau bak kata Joshua Wong Yip Man la zaid bukan IP Man hahaha… ye la saya tak berapa tau sangat cerita ni sebab tak tengok pun part 1 hihihihi =) , memula aku ingat cerita ni tak berapa best sangat tapi bila dah tengok baru terpegun dan ada unsur-unsur keberanian dan kerakyatan sikit cerita dia.. tak kesah la semua tu janji cerita ni memang layan lah…

boleh bagi 8/10 rate untuk cerita ni.. tak membazir lah korang gi tengok wayang… hehehehe aku dapat free je tiket.. 😛 thanks Nuffnang dan Eon Bank sebab sudi bagi tiket free kat kami…

Ip Man 2 (Cantonese) Synopsis

In this sequel, Ip Man (Donnie Yen) arrives in Hong Kong in 1949, only to discover that martial arts schools there operated like triads rather than more respectable institutions. His efforts to teach his Wing Chun discipline is fraught with poverty and meets resistance from Master Hung (Sammo Hung), a fellow kungfu master who runs a fish market and is being bullied by the British authorities. However, he takes solace in his bright student Leung (Chen Dao Ming) and his loving, patient wife (Lynn Hung @ Xiong Dai Lin). As conflicts brew and tempers flare, an English boxing champ (Darren Shahlavi) insults the Chinese and challenges the whole establishment to an East vs. West showdown, leaving Master Hung and Master Ip to find themselves possible allies.

Classification: 18
Genre: Action
General Release Date: 29 Apr 2010
Running Time: 1 Hour 48 Minutes,
Distributor: Golden Screen Cinemas
Cast: Donnie Yen, Huang Xiaoming, Lynn Hung, Sammo Hung, Simon Yam, SiuWong Fan
Director: Wilson Yip

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

6 Comments

  1. mmg best….dan tak puas hati sbb rasa tengok movie ni macam kejap je…. kalau ada pasrt 2 and 3 and 4 ke….aku mesti pergi…hehe…MMG BEST!!!!

  2. try tgk part 1…baru ada kesinambungan…citer ni base on true story…cam sejarah la gaks…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas