Don’t Klik-Klik Ye : General Information About Clicking on Nuffnang Ads

Salam semua, pernah dengar tak geng klik-klik iklan Nuffnang nih?… dulu dah kena ban dah… sekarang ni makin menjadi-jadi pulak. Saya nak nasihatkan kepada semua kawan-kawan supaya jangan main klik-klik iklan Nuffnang saya sesuka hati. Sebab itu dah menjadi satu kesalahan dan telah melanggar terma dan syarat yang telah ditetapkan. Jangan sesekali kita klik iklan yang ada kat blog kita, biar visitor yang klik… tu pun jangan paksa diorang klik, biar diorang klik jika diorang betul-betul berminat dengan iklan yang terpampang tu sendiri.  Hari ini Nuffnang telah mengeluarkan amaran untuk para blogger yang melakukan aktiviti u klik me i klik u ne… harap-harap ianya memberi kesedaran kepada semua blogger yang masih degil, berkaryalah dengan lebih tekun supaya lebih ramai orang masuk blog anda dan tidak mengharapkan orang klik iklan anda sesuka hati…

Dear Nuffnangers,

As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog’s owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we’ll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we’re forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

Thank you for your attention.

Cheers
Blogger Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Don’t Klik-Klik Ye : General Information About Clicking on Nuffnang Ads

  1. sharinginfoz says:

    sama-sama le ingat mengingati….

  2. Anarm says:

    aku pon ade dapat gak email dari nuff tu.. sape2 yg klik tu harap bertaubat laa.. duit haram korang dapat tu..

  3. admin says:

    tapi anarm, boleh ke diorang insaf?…. makin menjadi-jadi ada lah… gerrrrr kes nak kaya cepat la ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *