My Favourite Surfing Spot

Internet adalah satu medium untuk aku berkomunikasi dan berinteraksi dengan dunia luar, aku tak boleh hidup kalau tanpa internet walaupun sesaat. Ya memang betul aku tak boleh hidup tanpa internet, ada orang tak boleh hidup kalau tak makan.., internet sudah menjadi kemestian setiap orang tak kira muda ataupun tua. Mak aku pun pengguna internet tau.. sebut saja Facebook, Twitter .. semua dia layan.. tak caya cuba jadi kawan dia kat Facebook dan tengok game Farmville dia.. huh kalah korang punya level.. hehehe.

Bagi sesetengah orang “My Favourite Surfing Spot” untuk melayari internet dekat rumah, pejabat, cafe, tempat awam, shopping complex dan lain-lain.. sama macam aku gak.. tempat yang paling aku suka untuk melayari internet adalah di rumah, tapi yang paling best adalah ditempat kerja. Sebab apa?.. sebab kat tempat kerja aku ada spot baikkk punye untuk berinternet. Huhu.. bukan apa kat office ni ada member pakai P1 W1MAX .. Walaupun aku bekerja ditingkat 4 dibangunan 20 tingkat tapi rangkaian P1 W1MAX tetap pantas dan lancar. Tak pernah lagi sangkut-sangkut dan terputus talian.. sebab tu aku sangat teruja bila berinternet di office. Memang aku kerjakan hari-hari internet P1 W1MAX kawan aku tu hihi…

Banyak review dan komen yang aku baca di Twitter pasal P1 W1MAX ni. Semuanya yang bagus-bagus.. sebab memang bagus pun.. aku ingat lepas ni aku nak POTONG line “Screamyx” rumah aku tu lah.. dan nak bertukar nak pakai P1 W1MAX pulak lepas nih.. siapa kata guna broadband tak pantas.. sebab aku dah cuba lah aku nak POTONG. hehehe POTONG jangan tak POTONG…Tambahan pula sekarang P1 W1MAX telah keluarkan Modem terbarunya iaitu WIGGY revolusi modem mobile terbaru, lagi kecil dan sangat mudah dibawa kemana saja, yang bestnya download speed boleh capai sehingga 10mbps dan hanya RM149 sebulan… wahhh sangat berpatutan dan sesuai untuk blogger yang kaki internet macam aku nih.. tapi kalau nak info lanjut boleh semak di http://www.p1.com.my/wimax/overview_ref.aspx

P1 WIGGY USB Modem... kecil-kecil cili padi... sudah cuba pasti nak pakai lagi... hhehe

Inilah SPOT AREA aku berinternet dikala tiada kerja.. harap-harap bos aku tak nampak lah kalau tak lepas ni tak boleh main internet lagi hehehehe... Ini P1 W1MAX kawan aku.. huhu lepas ni aku nak pakai P1 W1MAX terus lah... CayalahHHh!

5 Perkara yang best sangat tentang P1 W1MAX nih??..

1) Spot area dia sangat meluas… ceruk mana pun ada connection…

2) Rangkaian yang tiada sempadan.. maknanya kestabilan line dan connection P1 W1MAX sangat puas hati

3) Mudah alih.. boleh dibawa kemana saja.. dalam toilet pun boleh.. dan Tanpa talian telefon FIX Line…

4) Murah dan berpatutan..

5) Plug & Play .. yang ni aku paling suka sebab senang..

Untuk pengetahuan semua P1 adalah penaja untuk Project Alpha Season 2 tahun ini, dan antara top blogger yang terlibat seperti KY, Si leser Azwan Ali , Niki, Ninie Ahmad,  Cheesie, Shaolin Tiger dan Joe Lee (Klubbkidd). Jadi jangan tunggu lagi langgan P1 W1MAX dan ikuti siaran Project Alpha Season 2 ini tanpa gangguan. Ingat!! gunakan P1 W1MAX saja tau… heheheh

Untuk tidak ketinggalan, dapatkan info terkini tentang Project Alpha Season 2 ini di www.facebook.com/projectalpha dan http://twitter.com/ProjectAlphaMY atau klik je icon dibawah ni.. 😉

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Promo and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to My Favourite Surfing Spot

  1. Pingback: uberVU - social comments

  2. ping says:

    It is great to hear good review from you about p1 wimax. Many ppls are complaining about it because they do not understand that wireless technology depends very much on the physical condition of the particular area. I would recommend you to have a try at your home first to make sure that you really get a good signal like you did in your office. If it is good, then give it a go! P1 wimax has provided us as a good alternative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *