Brylcreem Band of Brudders

uuhuu masih terpacak lagi?… hehehe ya memang terpacak lagi rambut saya nih.., kalau nak tahu, saya ni dari waktu sekolah dulu sampai sekarang dah besar panjang masih pakai gel rambut.  Ya, untuk rambutku yang hensem ni tau. Emak saya pernah tegur kenapa saya tak mahu ubah fesyen rambut saya.  Dia suruh ubah fesyen rambut saya yang sentiasa bergel ni.  Saya tak nak! sebab dah sebati dengan gel rambut.  Rambut dan gel memang tak boleh dipisahkan.  Bak kata pepatah bagai isi dengan kuku. Bagi saya kalau rambut saya tak bergel memang sah rupa saya berserabai, macam ada yang tak kena. Yalah.  Rambut saya ni kan cepat panjang. Emak saya tak terkata apa lagi dengan pendirian saya yang tak mahu mengubah fesyen rambut saya.

Nak tahu saya guna gel rambut apa?  Saya guna Brylcreem.  Sekarang ni, bukan sahaja ada produk gel rambut tetapi dah ada Deodorant, Spray wangian, pencuci muka dan banyak lagi. Sesuai untuk jejaka macam saya ni.  Bergaya ala bintang rockers! Ye lah dulu masa sekolah bercita-cita sangat nak jadi penyanyi dan ada band sendiri.  Zaman persekolahan, saya ni ada sikit pemalas nak belajar.  Sebab itulah yang bercita-cita sangat nak jadi penyanyi.

Untuk merialisasikan cita-cita orang yang macam saya ni dan juga anak-anak muda kat luar sana yang ingin menunjukkan bakat mereka dalam permainan mencipta band maya sendiri, sila layari website http://www.bandofbrudders.com/ Manalah tahu suatu hari nanti ada peluang buat band realiti sendiri pula.

Wah.. jangan ingat orang yang tak pandai main alat muzik macam saya ni tak boleh buat band sendiri ye.. silap lah.., dalam permainan Band of Brudders ini saya baru je buat satu band, nama band saya adalah Metropolisz , kumpulan ini telah mencipta 4 lagu iaitu OH Yeah, Karma X, OhLala dan BazoookA dan lagu ini akan menjadi top10 pendengar tak lama lagi.. jadi jangan lupa ye Vote/undi lagu-lagu yang telah kumpulan Metropolisz ni cipta. Selain mencipta lagu kita akan diberikan kelebihan dalam membuat Video klip MTV.. lihat bukan setakat dapat peluang buat lagu tapi diberikan peluang untuk membuat video klip lagi.. Jika dah ada band mestilah kena ada peminatkan.. disini peminat boleh mendengar dan mengundi lagu anda untuk ke carta TOP 10 lagu dan band kegemaran peminat.

Pendaftaran adalah percuma untuk permainan ini, sila lawati http://www.bandofbrudders.com/ dan daftarlah diri dan kumpulan anda untuk merasai kehangatan Band of Brudders , Disini saya akan tunjukkan cara bagaimana untuk anda menyertai permainan online ini dengan lebih mudah.

Buat pendaftaran dan jangan lupa isikan nama dan nombor kad pengenalan yang betul, kerana jika bertuah anda akan dapat hadiah menarik dari mereka.

Selepas pendaftaran, anda akan dibawa melawat rumah untuk band anda lepak-lepak dan chillout bersama kawan-kawan, dan disini anda boleh mereka cipta identiti anda sebagai rock stars terkenal.

Pertama sekali, anda mestilah mencipta Avatar anda sendiri. Sebagai rockstars popular, anda haruslah mereka cipta avatar anda dengan gaya kretif, tak kacak tak apa janji anda sempoi lah beb!..

Ikut kesesuaian titik bulat untuk memotong gambar berkenaan. Ini bertujuan mencipta pergerakan bibir bagi avatar anda.

Kedua anda perlulah memilih badan yang sesuai untuk Avatar RockStars anda!.. ermmm ada ke rockstars gemuk?.. so saya yang berbadan sasa ni memilih badan nombor 3 dari kiri.. hehehe sasa lah sangatkan…

Amacam? ada gaya rock stars tak?… hehehe belum-belum… masih belum sempurna lagi nih… ermm apa lagi ye.. tukar gaya dan posisi muka dengan kawalan Zoom dan ubah warna badan anda…  Kemudian mari kita mengubah gaya rambut supaya lebih stylo dan bergaya.

Jangan ingat nak jadi rock stars ini perlu berbadan sasa je… penampilan dan kekemasan diri perlu juga dijaga.. rambut adalah aspek penting dalam kerjaya seseorang pemuzik mahupun rock stars.. anda boleh memilih pelbagai gaya rambut dan disesuaikan dengan warna rambut kegemaran anda… tapi jangan lupa sesuatu… haaa tengok kat bawah ni..

Dalam pemilihan gaya rambut, permainan ini membantu anda memilih produk Brylcreem yang sesuai untuk gaya rambut anda. Info dan cara penggunaannya juga disediakan untuk memudahkan anda membuat rujukan. Saya memilih produk Brylcreem Hybirdz Restyler atau Hybirdz Stand untuk rambut jenis SIDESWIPE, ianya sesuai untuk penampilan funky, bergaya dan restylability, cara penggunaannya amat mudah hanya letakkan gel ini di rambut yang basah atau kering kemudian gayakan style kesukaan anda seperti “Spike” ataupun “Twist”.

Selain daripada itu terdapat beberapa produk lain yang sesuai dengan penampilan dan gaya rambut anda.. antaranya adalah:-

Standing Tall : Untuk mendapatkan style rambut seperti ini, gunakan  Brylcreem 24/7 Megahold Gel atau Brylcreem Xtreme Hold Gel. Sesuai untuk mereka yang extreme dan berambut keras.

Preppy : Untuk gaya seperti ini gunakan Brylcreem Wet Look Gel atau Brylcreem Hybriz Define atau Brylcreem Strong Hold Gel.

The Frizz : Untuk dapatkan gaya seperti ini gunakan, Brylcreem Hybridz Restyler atau Brylcreem 24/7 Megahold Gel.

Out-Of-Bed : Untuk dapatkan gaya seperti ini gunakan, Brylcreem Hybridz Restyler atau Brylcreem Hybridz Stand atau Brylcreem Dandruff Control Gel, gunakan setiap hari bagi menghindari dari kelemumur.

Spiky : Untuk dapatkan gaya seperti ini gunakan, Brylcreem Hybridz Stand atau Brylcreem 24/7 Megahold Gel atau Brylcreem Strong Hold Gel.

Nu Punk : Untuk dapatkan gaya seperti ini gunakan, Brylcreem Hybridz Stand atau Brylcreem 24/7 Megahold Gel.

The Fin : Untuk mendapatkan style rambut seperti ini, gunakan, Brylcreem Hybridz Stand atau Brylcreem Megahold Gel.

Shaggy : Untuk dapatkan gaya seperti ini gunakan Brylcreem Natural Look Gel atau Brylcreem Dandruff Control Gel

Buzzcut : Untuk mendapatkan style rambut seperti ini, gunakan Brylcreem Hybridz Define atau Brylcreem Wet Look Gel.

Bonus : Cepat kumpulkan Street Creds! .. apa itu Street Creds? Okey Street Creds adalah point untuk anda membuka atau Unlock barangan bonus seperti baju, peralatan muzik dan muzik terbaru. Pilih produk kegemaran anda dan kumpulkan mata ganjaran Street Creds!. Jumlah mata ganjaran akan dikredit dan dipaparkan di sebelah kanan screen.

Terdapat 5 jenis deodorant pilihan antaranya Deo Boost Up Challenger, Deo Boost Up Explorer, Deo Boost Up Adventure, Deo Boost Up Optimist, Deo Boost Up Survivor.

Terdapat 4 Deo Boost Up antaranya Deo Boost Up Cooling Spirit, Deo Boost Up Fresh Inspired, Deo Boost Up Intensice Flame, Deo Boost Up Energitic Wave

Untuk menjadi ikon kepada masyarakat seseorang rockstar atau penyanyi itu perlulah menjaga kebersihan diri, terutamanya bau badan… bayangkan kalau anda seorang “public figure” dan dikerumuni oleh jutaan peminat.. apa reaksi peminat anda jika anda mempunyai bau badan yang busuk?.. sekarang tak perlu risau lagi.. Saya memilih deodorant Deo Boost Up Challenger dan Deo Energetic Wave, bau badan tiada lagi kerana ianya tahan selama 24jam tau!..

Selepas menjaga kebersihan diri anda anda akan dibawa ke almari yang penuh dengan baju dan kelengkapan menjadi seorang rockstars!… pilih saja baju, jeket, kasut, seluar dan accessories yang bersesuaian dengan band anda.

TAPI INGAT!! terdapat beberapa item yang memerlukan point Street Creds! untuk membelinya seperti jeket merah ini, untuk membelinya anda perlulah ada 50 kredit Street Creds. Jadi jangan lupa mengumpul Street Creds anda.

Bonus : Cepat kumpulkan Street Creds! .. apa itu Street Creds? Okey Street Creds adalah point untuk anda membuka atau Unlock barangan bonus seperti baju, peralatan muzik dan muzik terbaru. Pilih produk kegemaran anda dan kumpulkan mata ganjaran Street Creds!. Jumlah mata ganjaran akan dikredit dan dipaparkan di sebelah kanan screen.

Wahhh gempak.. Setelah anda berjaya mencipta identiti (Avatar), anda akan diberikan 2 orang ahli sementara untuk kumpulan anda.

Baju dah lengkap, muka dah hensem, rambut dah terpacak, apa lagi yang tak lengkap ye… ermmm macam tak bestkan kalau tak ada kawan, Jemput seberapa ramai rakan anda dan pilih mereka menjadi sebahagian dari kumpulan anda kelak. Dua orang terpantas yang menjadi rakan anda dialah yang akan terpilih dalam kumpulan nanti.. Siapa cepat dia dapatlah.. Baru ada style lah beb!

Kalau nak jadi penyanyi rockstars, kenalah audition dulu.. Sebelum boleh merakamkan lagu, anda mestilah menguji kebolehan anda audition bermain alat muzik antaranya guitar, drum, dan keyboard .. dalam permainan ini anda akan dipilih memainkan alatan muzik berkenaan sekiranya mencapai markah tertinggi.

1) Guitar Audition : Mudah saja, uji kebolehan anda bermain guitar dengan permainan ini… Apabila lagu dimainkan, tekan butang anak panah Atas, Bawah, Kiri atau Kanan mengikut rentak lagu… lagi pantas lagi cepat anda mendapat markah

2) Drum Audition : Apabila lagu dimainkan, tekan butang “1” untuk dua bar dari kiri dan tekan butang “2” untuk dua bar dari kanan mengikut rentak lagu… lagi pantas lagi cepat anda mendapat markah

3) Keyboard Audition : Apabila lagu dimainkan, tekan butang “2” “3“, “8” “9” untuk dua bar dari kanan mengikut rentak lagu… lagi pantas lagi cepat anda mendapat markah

Kini segalanya telah siap, anda dan rakan anda akan pergi melawat Tune Recording Studio.. Tapi sebelum itu anda mestilah menjemput rakan anda dirumah melalui peta yang disediakan. Kumpul ikon Brylcreem bagi menambah masa dan boleh kumpul Street Creds juga tau…

YA! Avatar untuk band anda telah berjaya dicipta, kawan pun dah dapat.. ahli kumpulan pun dah cukup… Audition pun dah buat..  sekarang anda perlulah ke Tune Studio untuk merakamkan single terbaru kumpulan anda. Anda perlu menjemput 2 rakan anda dengan menaiki kereta. Hanya 5 minit masa diberikan dan berita baik jika anda mengumpul Ikon Brylcreem dengan banyak anda akan diberikan masa tambahan dan Street Creds. Ingat jangan sampai kemalangan jalan raya.. pandu cermat jiwa pasti selamat.

Bonus : Cepat kumpulkan Street Creds! .. apa itu Street Creds? Okey Street Creds adalah point untuk anda membuka atau Unlock barangan bonus seperti baju, peralatan muzik dan muzik terbaru. Pilih produk kegemaran anda dan kumpulkan mata ganjaran Street Creds!. Jumlah mata ganjaran akan dikredit dan dipaparkan di sebelah kanan screen.

Tahniah.. anda telah berjaya mengharungi liku-liku jalan ke Tune Studio tadi… haaaa berjaya juga anda sampai ke sini ye… Di Tune Studio inilah anda dan rakan kumpulan anda akan mencipta lagu. Saya telah mencipta 3 single dan bakal melengkapkan 12 lagu bagi album terbaru kami Metropolisz.

Inilah mesin mencipta lagu.. Mudah saja permainan ini… kotak mencipta lagu dan tiga peralatan muzik akan menjadi inspirasi kepada anda, jadi komposer dan mainkan alat muzik itu sendiri… gunakan kemahiran anda menggoreng guitar seperti pemain profesional.. Ini adalah lagu yang telah saya cipta.. tajuknya Oh Lala best tak?… kalau best sila vote ye..

Kumpulan saya Metropolisz telah menghasilkan empat lagu hitz iaitu  Oh Yeah, Karma X, OhLala dan BazoookA dan kami akan muncul dengan Video klip MTV yang terhangat dipasaran.. Sebelum merakamkan MTV video kami perlulah nampak lebih bergaya dan lebih stylo didepan kamera. Haaaa tak perlu risau, ada yang akan uruskan penampilan bergaya kita.. Nak nampak hensem dan bergaya mestilah dari kulit yang cantik, dari jauh dah nampak jambu… mesti ramai awek terpikat.. dengan itu untuk nampak kulit lebih licin dan jambu, gunakanlah B Face 2-in1 Facial Wash series, produk penjagaan kulit muka yang perlu ada bagi seorang jejaka kacak dan tampan masakini. Lelaki sejati mestilah menjaga kulit muka juga BEB! baru ROCCKK!!

Terdapat 4 jenis produk B Face 2-in1 Facial Wash series antaranya,

Bonus : Cepat kumpulkan Street Creds! .. apa itu Street Creds? Okey Street Creds adalah point untuk anda membuka atau Unlock barangan bonus seperti baju, peralatan muzik dan muzik terbaru. Pilih produk kegemaran anda dan kumpulkan mata ganjaran Street Creds!. Jumlah mata ganjaran akan dikredit dan dipaparkan di sebelah kanan screen.

Nampak gayanya sudah sedia untuk membuat video MTV, Sekiranya anda tidak dapat membuka unlock Music Video ini, anda perlulah mencari dan mengumpul Street Creds. Jangan lupa invite kawan-kawan lain juga supaya anda senang di vote kelak… berikut adalah cara untuk membina video MTV sendiri.

Ikut langkah satu hingga 6 dan binalah video MTV yang paling kreatif untuk Band anda. Inilah hasil Video MTV yang telah disiap..tetapi kami mengharapkan sokongan anda untuk membantu mengundi kumpulan Metropolisz, cepat daftar dan UNDI KAMI!!! . Siapa tahu dengan video klip terbaru kami ini bolehlah kumpulan kami dapat cari ramai awek diluar sana. Cayalah!!

Metropolisz berada ditangga ke4 dari senarai top10 band kegemaran peminat.. Jadi undi kami sekarang dan jadilah peminat saya!

Bagaimana? sudah bersedia untuk menjadi lagenda rock tanahair?… apa tunggu lagi jom lah kita chillout di http://www.bandofbrudders.com/

Layanan Advertorial ini dibawakan khas oleh : Brylcreem Band of Brudders untuk Mohdzaid.com

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Sponsored Post and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Brylcreem Band of Brudders

  1. JAI says:

    Wah..dapat advertorial lagi ke bro..ok ingat nak try tapi jalan cerita banyak tuhh

  2. admin says:

    salam bro… ahha dapat advertorial lagi.. alhamdulillah rezeki tahun baru… bro try lah..

  3. Pingback: My Nuffnang Story – Aku Zaid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *