Lirik/Video – (Halimah Jongang)

Layan gak cerita “Halimah Jongang The Series” ni kat Astro Prima… lagu tema dia pun best dowh.. kelakar…Walaupun tajuk cerita dan perkataan “Jongang” tu agak sensetif, tapi cerita ni banyak pengajaran dan kelakar.. so tak moral of the story janganlah menghina orang sebab setiap manusia itu tak semua sempurna.. walaupun kita cukup sifat sekali pun mesti ada cacat celanya..  so cakap banyak tak guna tembak tak kena.. jomlah layan lagu nih..

mula dari? minit ke 2:42 sampai habis adalah part lagu yang paling best…!

Halimah Jongang – Eddie Hamid

Berulang kali
Telah ku katakan
Diriku ini
Di waktu ini
Telah dimiliki

Tak usah lagi kau dekati
Tak mungkin aku jatuh cinta padamu
Usahlah engkau memaksa diri
Memuja diriku
Ku takut nanti
Kau gigit jari menangis sendiri

Janganlah engkau berangan-angan
Jadi buah hatiku
Walau dalam mimpi pun ku tidak sudi

Jangan jangan jangan ku digoda
Tengok bayangmu pun ku tak selera
Pergi pergilah cari yang lain
Jadi kekasihmu

Jangan jangan jangan ku dipaksa
Tengok mukamu pun aku tak suka
Jangan jangan jangan kau jadi perigi
Yang mencari timba

Halimah jongang
Halimah jongang
Halimah jongang
Halimah jongang

Ha… ha… Halimah jongang

Jongang jongang jongang
Kau halimah jongang
Jongang jongang jongang
Halimah gigi jongang

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lirik/Video – (Halimah Jongang)

  1. alice says:

    hihi…nape muka camtue???

  2. sueella says:

    lirik lagu yg atas tu.. dah ok dah.. yg bawah tu.. hampeh.. tak baik tau ngutuk org biar dlm apa keadaan sekalipun

  3. wani says:

    blh x send lgu ni kat wani xreti nk dwlod

  4. amicable says:

    Haram jadah sungguh Eddie Hamid nie. Cipta lagu yang merendahkan golongan yang ada sedikit kecacatan. Mentang-mentanglah mereka ini hodoh, ikut sedap mak bapak engkau saja nak cipta lagu hina sebegini yer??? Aku harap Pak Menteri – D. SERI RAIS YATIM akan ambil tindakan terhadap hasil seni yang menghina orang macam ini. Celaka sial sungguh, guna kepala otak memikirkan bait lagu macam ini. Bodoh lah si Eddie ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *