Sinetron Air Mata Cinta – Astro Prima

hahaha jangan terkejut kalau aku cakap aku ni memang hantu sinetron indon,…. sebut je apa cerita pasal sinetron aku mesti tengok… sebenarnya tabiat ni aku dah buang lama dah… tapi sejak semalam tertengok cerita Air Mata Cinta kat Astro Prima ni sampai dah melekat kat TV…. best lah cerita ni.. banyak unsur-unsur sedih sampai air mata boleh menitis.. hahaha peduli apa aku nak menangis ke apa ke.. huhu lelaki ego je yang tak menangis.. hahahaha poyo..

Cerita ni baru je start semalam 20hb Jan, so masih sempat lagi peminat-peminat sinetron untuk terus melekat kat TV… bagi suri-suri rumah sambil-sambil tengok cerita ni jangan lupa buat kerja rumah sekali ye… hehehehe..

Info tayangan : Astro Prima Channel 105, Jam 3 petang dan ulangan pada 11.30malam..

Cinta Laura Sebagai Cinta

Glenn Alinskie sbg Rafka

Cinta Laura dan Glenn Alinskie berjaya menjiwai watak dalam siri sinetron ini..

Senarai Para Pelakon :-

Cinta Laura sbg Cinta
Glenn Alinskie sbg Rafka
Marcel Chandrawinata sbg Dimas (Episode 1)
Mischa Chandrawinata sbg Yuda
Fuad Zulkarnaen sbg Sandy,Adik angkat Cinta
Herfiza sbg Tiara
Hanna Hasyim sbg Bu Sukma,ibu kandung Dimas
Ana Pinem sbg Bu Zarah,ibu angkat Cinta
Sigit Hardadi sbg Pak Edwan
H.Djojon sbg Pak Ronny
Tia Ivanka sbg Ibu Lissa,kakak ipar dari Ibu Sukma & ibu kandung dari Rafka
Ringgo Agus Rahman sbg Rama, kakak Rafka
Tika Putri sbg Rindu

Meh tengok info cerita ni.. layannnzzz

CINTA [Cinta Laura] adalah seorang gadis yatim piatu yang cantik, rajin, ramah dan sabar. Sepeninggalan ayah angkatnya, ia tidak mendapatkan kasih sayang lagi dari ibu angkatnya, ZARAH [Anna Pinem] dan kakak angkatnya, SANDY [Fuad Zulkarnaen]. Ia kemudian kabur dari rumah karena Sandy sudah bertindak sangat keterlaluan. Ia pun akhirnya menemukan kasih sayang keluarga dari ibu SUKMA [Hanna Hasyim], ibu kandung dari DIMAS [Marcell Chandrawinata], sahabatnya yang sedang berjuang melawan sakit keras. Cinta pun akhirnya menyetujui tawaran ibu Sukma yang mengajaknya untuk tinggal di rumahnya.

Cinta Laura dan Glenn Alinskie dalam Mega Sinetron Air Mata Cinta

Tetapi ternyata keputusan ibu Sukma tidak disetujui oleh Ibu LISSA [Tia Ivanka], kakak iparnya. Ibu Lissa masih menuduh Cinta adalah perempuan penggoda bahkan dianggap seorang pelacur yang pernah menggoda anaknya, RAFKA [Glenn Alinskie]. Walaupun sebenarnya kejadian dengan Rafka itu adalah sebuah kesalahpahaman, dimana awalnya Cinta hanya ingin menolong Rafka yang tergeletak di jalan karena mabuk. Tetapi karena Rafka saat itu dalam keadaan tidak sadar, ia pun menuduh Cinta memanfaatkannya. Ibu Lissa terus memaksa ibu Sukma untuk membatalkan niatnya mengangkat Cinta sebagai anak.

Tetapi kemudian Cinta dan Ibu Sukma harus menerima kenyataan pahit. Rumah mereka disita karena tidak sanggup membayar hutang. Mereka pun akhirnya tinggal di rumah ibu Lissa. Ibu Sukma tidak sanggup menentang sikap Ibu Lissa yang sering kali menyusahkan Cinta. Tetapi Cinta tetap tegar, karena kasih sayang ibu Sukma menguatkannya.

Semenjak tinggal di rumah ibu Lissa, Cinta pun menjadi semakin sering bertemu dengan Rafka. Tetapi tetap saja mereka kerap bertengkar. Tapi kemudian pertengkaran-pertengkaran itu ternyata meninggalkan kesan tersendiri bagi mereka berdua, sehingga lambat laun Rafka & Cinta saling menyukai satu sama lain, padahal Raka telah dijodohkan dengan TIARA [Herfiza], seorang gadis cantik & pintar pilihan ibu Lissa. Tindak-tanduk Raka yang mulai menunjukkan perhatian pada Cinta pun membuat Ibu Lissa & Tiara geram.

Bagaimanakan kelanjutan kisah hidup Cinta?.. akankah Cinta dan Raka akan tetap bersama?.. akankah Cinta hidup bahagia?..

Sutradara: Doddy Djanas

Produser: Leo Sutanto

Cerita Skenario: Devi Chandra

Produksi : Sinemart

Tahun : 2009

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Sinetron Air Mata Cinta – Astro Prima

  1. daya says:

    btol2..
    ite tgok dri episod petama
    mmg bez
    spe tgokk
    mmg lelehhh
    cian cinta

  2. admin says:

    heheeh nampaknya ada gak peminat cerita ni hehehe boleh share2 cerita.. hihihi

  3. cinta laura tu cantik banget sih.. =D

  4. admin says:

    tapi cantik lagi awek aku ruby..

  5. xiao yu says:

    haha…btul..astaga..punya main best ni..^^
    x sabar mau tgk smbungan bsok..
    haha..

  6. admin says:

    hi xiao yo… yup cerita ni memang best.. tapi saya dah 3 episode tertinggal.. 🙁 tak sempat nak tengok sebab kerja..

  7. pija says:

    brape episod smua cita ni ye? x sabo nk nengok/tau. sesape yg tau pliz info kt aku ekk.teng Q.

  8. xiao yu says:

    @admin, alala.. cian la.. tgk ja bah ulangan.. haha ..pija sy pun tertanya2 ni brapa episod ni crta..

  9. admin says:

    ermm tap pasti la xiao yo on.. nanti zaid cuba survey…

  10. putri balqisya adira says:

    klau btul minat kt cte sinetron tlong cte skit last skali cte sekar sbb xdpt tngok astro kena potong

  11. farah hanny says:

    kcian kt cinta(laura) hidup pnh dugaan,so jgn jdi mcm dya k: :So jgn sad spa x da ibubpa

  12. WAN says:

    HAPPY ENDING CITRA DAN RAFKA MENIKAH AKHIRNYA DAN HIDUP BAHAGIA…..

    .MEMANG BEST LA SINETRON NI..LAGU DAN JALAN CERITANYA SEIRINGAN..BEBETUL MENUSUK KALBU..TUNGGU CD KELUAR BOLEH BUAT COLLECTION

  13. lynn says:

    Kindly hope they will improve on their heroine's make-up, for their lipsticks colour really sucks, makes the girls look like cheap. Try looking at the the western, e.g, twilight, make-up heroine simple and natural and this gives her the innocent and demure look not those on Intan, air mata cinta to name a few. pls do work on this. Kindly don't buat cerita macam perempuan itu telalu bodoh, dunia sekarang budak pun pandai. not logical

  14. admin says:

    tu la saya pun tak sabar nak tunggu CD.. boleh layan puas-puas..

  15. mia says:

    lyn, dah memang mcm tu wataknya. Awak lah buat, awak yang jadi heroine ke. Every actor or actress using natural make up. U just dont realised it. Plus cinta is ‘kg girl’ no doubt! Too much make up will make the actress like a prostitute. Tak padan langsung. Kalau nak complain, go directly to the director or replacing him/her thank u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *