Saya Menang Samsung Corby @ Samsung Corby Carnival – Sunway Lagoon

Yahooo I win… i win…. We win…. go Orange team… we can do it…. inilah sorakkan kepada semua pemenang handpone Samsung CorbyΒ  di Samsung Corby Carnival yang berlangsung di Sunway Lagoon Extreme park petang tadi. Aku yang datang keseorangan mula-mula tu takut gak sebab tak biasa dan tak berapa kenal blogger-blogger yang hadir pagi itu. Semasa pendaftaran terjumpa bro Eyriqazz dan bro Jai (Teratakarmo) huhu nasib baik jumpa diorang, boleh borak-borak pasal blog. Aku dan bro Eyriqazz dapat team Orange.. bro Jai (Teratakarmo) pula dapat team merah jambu.. huhu jambu siut bro jai pakai baju tu.. macam azwana alia hahahaha jangan marah ye bro.. zaid gurau je…

Bro Jai dan Bro Eyriqazz melaram dengan baju team masing-masing, tapi bro jai bila pakai baju merah jambu tu nampak macam azwana alia la pulak... hehehehe im sorry...

My goodys.. ada baju team bewarna Orange, pen, dan voucher Samsung Corby RM100 ...

Dalam pertandingan ini telah dibahagikan kepada 4 team, iaitu team Corby Orange, Team Corby Yellow, Team Corby Pink dan Team Corby White, Game pertama adalah pecah belon, hahaha macam mana pula main pecah belon ni?… setiap team perlu meniup belon mengikut warna team dan belon tersebut perlulah diikatkan di bahagian buku lali kaki, setiap team perlulah memecahkan belon setiap lawan, siapa punya belon yang meletup banyak dia kalah.. siapa yang banyak tinggal dia menang.. macam tu la permainannya…

sixthseal.com membincangkan sesuatu, mungkin strategi untuk kalahkan pihak lawan... hehehehe apa yang kelakarnya permainan belum pun mula belon dia dah dua kali meletup...

haaa macam ni la main dia... pemain perlu meletupkan belon pihak lawan... haaa cepat kak pijak..pijak... jangan pijak benda lain sudaa...

Inilah barisan team Orang iaitu team zaid,... semuanya handal-handal.. masa ni semua malu-malu lagi.. maklumlah baru berkenalan...

hoho yang baju orange tu nama dia Siok Hoon, baru je kenal dia.. dia ni ceria dan lawak-lawak gak hehehe... woit Siok Hoon u apa buat.. menari kaaa?... hahahah, dalam game ni Team kami adalah JUARA!! 50 markah untuk kami.. yahooo... so the next round is.. game Tarik Tali...

Sebelum main tarik tali.. kepten pasukan kami memberikan kata semangat.. huh aku kemain melopong mendengarnya.. hahah nak menang la katakan..

1...2...tarikkkkk... 1...2...tarikkkkk... tengoklah kemain bersemangat aku dan pasukan yang lain demi mengejar kejayaan.. 1...2...tarikkkkk... 1...2...tarikkkkk...

Hip..hip Hurrayyyyy... kami menang lagi...... 50 point to Orange team.... hahahah tengoklah badan masing-masing yang masuk tarik tali ni.. semangat-semangat... hehehe

Setelah selesai main tarik tali.. kali ni permainan Rock Climbing pulak... huhu yang ni aku tak main sebab tengoklah orang yang badan kurus pun tak boleh naik.. ni kan badan yang comel macam aku ni, lagi lah.. bikin panas je hahaha.. setiap peserta perlulah panjat tembok batu ni dan ambil satu belon sajaha... setiap team yang paling banyak belon yang dikutip dikira pemenang...

1..2...3 mula... haaaa peserta memulakan memanjat tembok batu... go orange... go orange...

nampak mudah..tapi cuba tengok... orang kurus pun belum tentu boleh buat... susah ooo...

Founder http://komuniti-blogger.com/ ... haaaaa pegang yang tu.., mungkin ini antara ayat yang sedang diungkapkan oleh bro Azree ni.. hehehe look macam cina tapi rupanya melayu hehhe.. keep in touch ye bro.., walaupun kami kalah dalam permainan rock climbing ni.. tak apa markah kami masih tinggi... so the next game is... Paint ball ... huhu...

Yooo... inilah ahli kumpulan yang berani mati untuk main paint ball ni... hoho tak banyak gambar yang di snappy masa paint ball ni... apa yang aku nak katakan.. kami adalah JUARA paint ball sekali gus dimahkotakan pemenang utama Samsung Corby ..

tengoklah pengorbanan team orange... kene tembak sampai berdarah.. hehehe ni bukan darah la tapi cat.. walaupun kena tembah.. tapi kami MEMANG... YAHOOOO!!

Inilah juaranya.. kumpulan Orange dapat Samsung Corby sorang sebiji... thanks to Nuffnang and Samsung ...

hari ini hari bertuah saya dan ruby... esok lusa hari anda pula.. oh ye kepada sesiapa yang nak voucher RM100 untuk beli Samsung Corby ni boleh drop comment kat sini ye..

hait bro nara.. team putih kalah lah.. macam mana boleh dapat Samsung Corby gak?.... hahahaha rupa-rupanya bro nara suka dalam duka kerana tak dapat pulang dengan HP Samsung Corby ni.. jadi dia minta pinjam aku pun dan snapy gambar hahahaha.. bro jangan marah ye zaid gurau je..

HHoooohHhohooo Yahoooo akhirnya memang gak handfone baru.. aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepata Nuffnang dan Samsung yang menganjurkan program bersama blogger ini dan diharap dapat dilalukan lagi pada masa akan datang..Β  kepada blogger dan Team Orange please drop your comment here.. kumpulan lain pun dialu-alukan…

PS : / ada banyak lagi gambar akan aku uploadkan .. so tunggu ye penatlah.. aku nak tido jap.. hehehehe..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog, Diriku and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

44 Responses to Saya Menang Samsung Corby @ Samsung Corby Carnival – Sunway Lagoon

  1. Maya says:

    dr innit…waa bestnye….seronok btl npknya

  2. admin says:

    hehe thanks maya… memang seronok… siapa nak kasi handpon free..

  3. woaini_87 says:

    Congratulation on your winning…

  4. alicia says:

    Best lah event ni…hehehe… yeahh …that we call “lucky”….jangan lupa kasi pinjam aku hp ye…

  5. zaher says:

    aaaa…team putih…kecewa..:( mmg x de peluang langsung team putih

  6. izzat says:

    wah…tahniah…meriah betul nampaknya daripada gambar-gambar yang ada kat sini.. πŸ™‚

  7. fentofina says:

    assalamualaikum..datang dari innit.
    jeles hah dapat hadiah. saya dapat panggilan dari ms joaan utk karnival ni tapi tak dapat pegi sebab saya kt langkawi :((:(( jeles jeles jeless

  8. admin says:

    thanks woaini_87 … u tak main ke tadi?…

  9. admin says:

    tak apa`zaher… next time cuba lagi.. ni semua nasib dan rezeki je. jangan putus asa`ye..

  10. admin says:

    hehehe izzat kat sunway lagoon tadi lagi meriah… hehehehe go orange. go orange…

  11. admin says:

    dont worry fentofina… next time banyak lagi program dari nuffnang.. nanti join lah lagi…

  12. wawan says:

    awai gila update! cOngratz naaaaa =)

    go yellow go!!!!

    jgn maraaaa..hehehehe

  13. Roslan says:

    siyes best! wahaha..rajin ko join event..hasilnyer..akhirnya..huhu

  14. admin says:

    lan, saya tak selalu pun join even… kadang-kadang je… ni kira rezeki terpijak orang cakap hehehe

  15. admin says:

    Wawan pergi ke Samsung Corby Carnival ni?…

  16. Sgt jeles ok. Wuwu~

  17. admin says:

    welcome to my blog … joshuaongys hehehe you tak main ke ari tu?..

  18. nikel says:

    i saw me in yellow shirt…

    Nikel Khor

  19. Angel says:

    Wow.. Congratulations! Tak dapat nak join coz out of town.. *Sob*.. Tp Nuffnang mmg best kan? πŸ™‚ Wish you more luck in the future! πŸ™‚

  20. zati says:

    waa…nyesal tak pegi…uhuks :'(

    congratsss..nmpk sngat best…

  21. zati says:

    nak henpon jugakkkk…hehe

  22. admin says:

    nice meeting you nikel…

  23. admin says:

    hye angel… thanks.. nvm next time u pun join sekali ye.. nanti boleh keep in touch..

  24. admin says:

    terima kasih zati,… memang best pun.. rugi tak join…

  25. admin says:

    hehehe henpon tak boleh… kalau nak voucher boleh la hehehe..

  26. admin says:

    hehehe wawan… cemburu yekk… tak pe next event ada banyak lagi hadiah hihihi.. saja aku bikin panas πŸ˜›

  27. eyriqazz says:

    zaid..gambar2 eden tak ble e-mail ke?jgn risau,akan ku letakkan kredit kat ko…some aku nak print especially yg tarik tali tu..by the way,team orange memang rocksss….

  28. Azharramli says:

    Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa…sampai hati engko kata aku macam azwan ali,mentang-mentang aku dapat baru pink..hehehe..anyway congrats atas kemenangan bro..next time gua punya turn pulak nak menang..

  29. Jacquelyn says:

    hey! congrats on winning the phone again! πŸ™‚

    I wonder, if you could send me all the pics (w/o watermark) you took that day? would love to blog bout it but i dun have enough materials. will credit you for sure.

    if ok, send to the mail asap i submitted here? thanks a lot!

  30. wan2911 says:

    da menang pe lagi….belanje la saye…hehehe

  31. admin says:

    boleh-boleh.. no problem… jom lepak mamak… saya blanje teh tarik oke?.. hehehe

  32. admin says:

    hi Jacquelyn…. saya tengah kerja skrg ni … malam karang saya upload dan zip kan.. nanti u all boleh download… dont forget credit to me yaa… hehehe..

  33. admin says:

    hehehe bro jai.. zaid gurau je.. jangan ambil hati ye.. bro nn ada contest baru menang hp LG coklat.. tak join ke?…

  34. admin says:

    salam bro.. zaid tengah kerja ni.. malam karang zaid upload dan zip kan… nanti bro download kat sini ye…

  35. Jacquelyn says:

    @admin, will do πŸ™‚ send a copy to my mail if possible? cos sometimes i have prob downloadin from those sites like megaupload etc ><

  36. admin says:

    hi Jacquelyn,

    send already… huhu thanks… but i tak edit pic tu.. tak sempat lah.. kalau u rajin u editlah guna photoshop.. baru cantik..

  37. Jacquelyn says:

    helloo πŸ™‚ i got ur mail edi. thank you so much. i think the pics r great edi w/o photoshopping hehe πŸ™‚ thanks again!

  38. wanie says:

    kalau komen dapat voucher tak? dah komen ni dapat voucher tak??kekekeke

    hhahah jelesss..rezki ko ek..aniwey tahniahh

  39. laila~ says:

    jelessss
    kuning dah sipi2 je nak menang
    ahhhh

  40. admin says:

    hehe tak apa laila,.. next time mana tau rezeki awak pula…

  41. Liyanaa. says:

    jelesnyaaa T___________T tgk rabiatul dapat hp sangat bikin jeles dh ni HAHAH btw congratsss.

  42. admin says:

    liyanaa ari tu tak menang apa-apa ke?.. tak apa next time banyak lagi contest…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *