Astro B.yond Bloggers Night

Pertama-tama sekali aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Nuffnang kerana sudi menjemput aku untuk pergi macam-macam event sebelum dan sehingga la sekarang. Keduanya kepada Astro yang menjemput kami sebagai tetamu khas untuk merasai pengalaman sebenar Astro Byond ni.. Malam tadi aku (Zaid), Alice, dan Ruby dapat jemputan untuk menghadiri Astro Byond Bloggers Night yang diadakan di Modestos Sri Damansara. Mungkin ada diantara korang yang masih tak tahu apa itu Astro Byond?.. tak perlulah aku bercerita panjang, seperti artikel aku sebelum ini Astro Byond Rasai Pengalaman Sebenar! (Klik Disini Untuk Info Lengkap), tetapi itu sekadar blog… hari ini aku dapat merasai dan melihat sendiri apa itu Astro B.Yond dan apa yang menariknya dengan Astro Byond ni.. Apa yang boleh aku katakan Astro BYond ni memang gempak dan sangat High Definition (HD) dan sistem bunyi Dolby Digitalnya yang sangat berteknologi tinggi.

Aku nak minta maaf kepada sesiapa especially blogger-blogger yang baru aku kenal, kalau-kalau aku ada terkasar atau tersilap bahasa masa borak-borak tadi.. ampunkan patik ye.. yelah mana la tahu kan kot-kot dalam gelak-gelak tu ada aku tercakap benda-benda tak elok ke… huhu Alice dan Ruby sememangnya tentu tahu perangai aku macam manakan (perangai aku yang gile-gile).. kekadang bila dah happy aku cepat lupa daratan.. hahaha.. Lagi satu sebenarnya mood aku tak berapa baik masa malam tadi.. ye lah bukan apa aku risau takut lambat ke event ni… balik je kerja terus mandi dan pergi jemput Alice dan Ruby… tambah pula dengan jalan jem kat jalan imbi dan jalan duta lagi lah buat darah aku naik menyirap macam air sirap bandung hehehe…

Aku sampai Modesto (Rain) ni tepat jam 7.00 malam, nasib baik dalam jem tu ada tempat parking kereta, kalau tak mau pukul 8 aku baru masuk, Masa pendaftaran aku tengok nama aku no1 waaa bangga jap walaupun aku tahu susunan email aku disusun dengan turutan ABC hehehe… ada chinese girl maybe dari Nuffnang kot kat registration counter minta aku tandatangan dan lepas tandatangan dia kasi aku goody beg, kat dalam tu ada (Botol Air Astro, Pen Astro, Organizer Astro)…  lepas pendaftaran kitaorang sempat snapy-snapy gambar kat sekitar Rain’s Club sebab masa ni orang tak ramai datang lagi.. jomlah tengok gambar-gambar masa aku kat event ni… tapi sebelum tu jom tengok video HD dari blogger popular tanahair..

Cuba teka apa yang aku tulis kat papan putih ni?... siapa jawab betul dia pandai.. hehehe (Alice/Ruby tak boleh jawab hahaha)..

Kami dengan Goody masing-masing.. (Smileee...)

Experience, See, Hear, Touch and Feel like never before...

Me with Mr Eyriqazz, aku kenal bro Eyriqazz sejak dari program Digi ari tu.. - http://eyriqazz.blogspot.com/

Aku dan blogger Seraphsam (Samuel) kalau nak kenal dengan dia masuk lah blog dia.. peramah orangnya..- http://seraphsam.blogspot.com/

Dari kiri Alice, Ruby, Aku, Sis Zaila (http://thezaila.blogspot.com/),Samuel (http://seraphsam.blogspot.com/) dan pekerja Modesto's

Kak Red pandang sini... Disebabkan banyak sangat kemera yang snapy gambar kami yang comel ni sampai mata kak red tak pandang kemera saya.. hehehe tak pe kak red len kali kita snap lagi ye..

Tak silap aku yang baju petak pakai cermin mata tu blogger terkenal sultan muzaffar kan?.. huhu... ok lupakan sultan muzaffar ni nak perkenalkan dua pengapit aku yang comel iaitu Jojo Struys dan Kak RedMummy.com yang sentiasa senyum melayan peminat bloggernya.. cayalah kak red..

Aku dan Mr Sixhseal dari Project Alpha 1 huhu dia ni memang sempoi dan peramah tapi bila tengok blog dia ngeri.. hehehe macam-macam dia dah makan.. - www.sixthseal.com

Masa dinner kami disajikan juga alunan gendang dari brother2 kental ni... tak sakit ke tangan diorang?...

Alice dengan makanannya.. kak Zaila kat belakang tu tengah menikmati makanan yang dia ambik... bagi aku.. makanan kat Modesto's Rain ni tak sedap langsung (tapi habis gak..)... berbeza dengan Mist Club dan Hard Rock Cafe KL.

Aku dan Mr Timothy Tiah - Nuffnang's Co-Founder (http://timothytiah.blogspot.com/)

http://fourfeetnine.com/ - She so cute ...

With thepinkstilettos.blogspo.com tak silap aku dia ni masuk project alpha musim kedua.. betul ke?..

Masa event ni semua orang ada peluang untuk menang TV dengan decoder Astro Byond dengan langganan selama setahun, tapi kene main game la pulak kalau nak menang. hahaha game dia tak susah pun kene cari clue tersembunyi dalam gambar-gambar yang diorang dah sorokkan.. huhu so at the end.. pemenangnya adalah Eric Yong dari http://eforericyong.blogspot.com/ ... congratulation bro...

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog, Diriku and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

31 Responses to Astro B.yond Bloggers Night

  1. ericyong77 says:

    hehehe boleh saya curi gambar yang terakhir – gambar pemenang tu? hehe..

    Sayalah pemenang – tapi takde camera yang angle ini lah…

    boleh saya curi ar?

  2. admin says:

    huhu boleh saja no problem hehehe… u can copy/paste gambar2 dalam blog ini..
    congratulation … dah pasang ke TV tu? … hhehehe

  3. Shaffik says:

    Wah mesti best ader astro beyond ni. Inilah yang aku idam2 kan.

  4. Elaine says:

    actually how did u get to know all these nuffnang events? haha.

  5. admin says:

    hye Elaine, just participate their contest.. for more info logon http://www.nuffnang.com.my/

  6. salam Zaid! drop into your web… 🙂 nice posting mehh… 🙂

  7. Azharramli says:

    adusss..ruginyer tak gi…engkorang dapat apa ek?

  8. eyriqazz says:

    Tuh la JAI,,…redmummy pun tanya…Mana JAI? Zaid..aku jealous ngan gambar2 mu..nanti aku ada duit aku nak minta ko tolong belikan kamera utk aku ble…?kamera cam ko tu agak2 brape harga?

  9. Roslan says:

    hahaha jeles dengan si pemenang..huhu ni baru 1st event nuff aku join..selame ni join blogger2 gath jer..huhu.. nice to know u bro..hope next time jumpe lagi..

  10. admin says:

    salam shahroll… thanks for visiting my blog…

  11. admin says:

    tu la bro Azharramli.. ruji tak gi… kenapa tak datang malam tu?..

  12. admin says:

    bro eyriqazz, nak minta zaid belikan? ok je… zaid pakai DSLR Nikon D80 dulu zaid beli dalam 3k … tu pun guna duit bonus kerja hahahaha..

  13. admin says:

    tak apa Roslan… next time cuba lagi… zaid lagi la.. masuk berpuluh2 aktiviti Nuffnang tak pernah menang grand prize.. hehehe usaha tangga kejayaan cewah,..,

  14. shima says:

    wah! bez sgt dpt pegi event nih..kompom mate jadik rabun pastu..hihi..

  15. Roslan says:

    haha tak penah usaha lagi setakat ni..kih3..haha..takpe..takde luck lagi..nti if ade luck baru ler mng..haha..

    ha nak suggest kat bro..ape kate pki wp-threaded comment..mudah skit nak balas komen org plus leh auto send notification email on every reply komen..huhu..

    next time tgk la kalo rajin join lagi event2 camni..huhu penat2..

  16. Iriene says:

    Very happening, thanks for sharing, and do keep in touch 🙂

  17. phatgurl says:

    wah zaid besnye dapat jumpa ramai blogger malam semlm…. sabtu ni kat samsung corby carnival plak. gudlak.

  18. ericyong77 says:

    hehehe sudah curi dah gambar tu…

    akan saya postkan nanti.. hehe

  19. admin says:

    okey… no problem..

  20. admin says:

    ramai gak yang tak ada siti.. samsung siti pun tak ada kan.. 🙁 …

  21. admin says:

    Hi Iriene, thanks for visiting my blog…

  22. admin says:

    wokey bro dah letak theread wp-comments … dulu ada pakai plugin ni tapi buang jap heheeheh..

  23. sumijelly says:

    salam kenal dari Sumijelly.com
    wah…chantik arr gmbr tu..
    gmbr summi sumer x lawa…
    jeles..jeles…hehehe…
    errkk…kita x sempat berkenalan kan malam tu??..hehehe

  24. admin says:

    HI sumijelly.. tu lah.. next time kalau ada apa-apa event tegur2 la ye.. hehe zaid ni pemalu sikit..

  25. FeeQ says:

    Bro, I think I see u b4… wanna say Hi, but u damn busy hehe…
    btw, if not mistaken ur brother is uzair rite?

  26. admin says:

    hi Feeq, welcome to my blog.,… yup Uzair adik saya.. hoho macam mana kenal?.. u kawan dia ke?… lol kenapa tak tegur ari tu.. u team ngan Serapsam ke?…

  27. FeeQ says:

    Yup… I team with him…I really no malay blogger friend…haha… wanna tegur u…but u busy ma XD

  28. admin says:

    hoho next time tegurlah..

  29. Pingback: Pencinta Merah…The Red Lover…The Red Diva…

  30. Ignongolax says:

    Hello

    I am new to this spot. Loads of people have added so many good things here. I would also like to contribute some thing for this community. I would like to share some quick weight loss tips. If you wish to know how to lose 10 lb in a week, you are probably not searching for a general dieting and work out plan. You can lose weight with a general diet and workout plan, Still this requires a lot of time doing intense cardio works out and adhering a strict diet. Here I will draft the exact steps that I took to lose 10 pounds in just a workweek.

    1. Keep Distance from all fried foods for the week
    2. Drink an 8oz glass of Citrus paradisi with breakfast every day. (this accelerates up your metabolism)
    3. Eat Up limited portions (stop eating when you are full)
    4. Rather than consuming 3 huge a meals a day, eat up 5-6 small meals to keep your metabolism up and keep your body burning fat.
    5. Aviod your habbit of eating after 9 P.M.. When you eat that late your body does not burn off the calories.
    6. Take proper sleep every night. Not taking enough rest has been verified to be a major factor to the body putting up excess fat.
    7. Use a body/colon cleanse for the 7 days. This will get rid of extra weight stored around the stomach area as well as cleanse your body of harmfull pollutants that makes you store fat and feel tired. Flush away excess pounds around the stomach area that otherwise would be hard to lose.
    8. I suggest you using Acai Berry Diet Pills. This one is proven to work, and you can get a free trial.
    9. For those mens/womens who need to burn fat quickly, avoid intoxicant.
    10. A low GI diet is an excellent method of loosing fat quickly.

    Thanks!.!

  31. Pingback: Mohd Zaid Othman » Best Bits of Project Alpha Season 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *