SHARE

Dah tiga tahun jadi blogger, tak pernah satu pun dapat earning dari iklan buffered, Metered Campaigns pernah la sekali bulan 8 tahun lepas dapat RM2.80, mana silapnya ye… nak kata blog aku ni trafik tak tinggi mungkin ya juga, tapi kalau tiap-tiap hari Visitors aku dalam 200-300 dan sebulan dalam 5-6k tak kan still tak ada trafik?.. errmmm tak apa lah aku anggap tak ada rezeki je.. lagipun blog aku ni bukan ada apa yang menarik pun… balik-balik cerita pasal aku, aku dan aku… lagi pun aku ni seorang blogger yang malas, update blog pun kadang-kadang je hahaha…

ni aku screen capture Uniques visitor last month kat blog aku dari Analytics Nuffnang

Bukan apa tengok site kawan-kawan bercerita pasal Buffered Earnings diorang naik jeles aku di buatnya ahahahah… oitt korang dapat income lebih tu huloq-huloq la sikit hahaha… ermmm mungkin ini semua salah aku juga sebab letak iklan Nuffnang tunggang langgang… oh ye aku baru je ubah posisi iklan Nuffnang kat blog aku ni… tengok macam mana dapat tak Buffered Earning lepas nih..

Aku ada baca kat blog lain yang selalu dapat Buffered Earning ni…dia cakap apa yang penting update survey kat profile website Nuffnang tu supaya diorang boleh tahu jenis pelawat blog korang, errmm mungkin juga lorrr… aku tak pernah update survey kat profile blog aku kat website Nuffnang tu, tapi aku dah update dah tadi… aku nak tengok 2-3 bulan lagi ni kalau dapat Buffered dan Metered Campaigns ni alhamdulillah lah… kalau still tak dapat kene lah belajar lagi… hehehehe.. cayorkk..!!

P/s : Sifu-sifu nuffnang.. silalah beri tunjuk ajar untuk dapat Buffered Earning ni kalau ada tips-tips pun bagus tu.. boleh share kat saya dan pelawat lain… TQ.. – Zaid

22 COMMENTS

  1. owhh padan lah…. place unit ads tak betul sebelum ni hehehehe, sila baca reply dari helpdesk NN

    Hi Mohd Zaid,

    Buffered earnings refer to the earnings generated by ongoing mCPM (Metered Cost per Impression) ad campaigns. These are where advertisers choose which blogs they want to advertise on based on their target audience, desirability of ad placement, style of writing, availability of ad units, membership exclusivity and etc.

    Advertisers will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed, and the problem with your blog was that the placement of ad units previously was not optimal, and thus was recorded in our system as such. As you\’ve already moved your ad units to their correct position now, we\’ve recorded the change and you should have a higher chance of receiving mCPM ads now. Have a nice day!

    Cheers,
    Teoh Xinxian
    Blogger Relations Executive

    Nuffnang Sdn Bhd

  2. CUba lagi…. Usaha itu tangga kejayaan 😀

    Hanya perlu hantar artikel dan gambar sahaja. Pembayaran dilakukan setiap kali orang view artikel/gambar tersebut. Yang paling best! pembayaran dibuat dalam bentuk Western Union. So boleh tunaikan kat mana-mana institusi kewangan kat Malaysia walaupun pejabat POS. Selain tu kalau ada akaun PayPal dan Cek pun ada. Nak bukti, sila tgk blog saya di bawah:
    http://wang1juta.blogspot.com/2009/12/triond-november-2009-payment.html

  3. buffered ni akan jadi metered earning bila tempoh buffered ni tamat nanti… anda boleh cashkan yang metered tu nanti..

LEAVE A REPLY