Nuffnang Buffered Earnings! – I tak pernah dapat lorr

Dah tiga tahun jadi blogger, tak pernah satu pun dapat earning dari iklan buffered, Metered Campaigns pernah la sekali bulan 8 tahun lepas dapat RM2.80, mana silapnya ye… nak kata blog aku ni trafik tak tinggi mungkin ya juga, tapi kalau tiap-tiap hari Visitors aku dalam 200-300 dan sebulan dalam 5-6k tak kan still tak ada trafik?.. errmmm tak apa lah aku anggap tak ada rezeki je.. lagipun blog aku ni bukan ada apa yang menarik pun… balik-balik cerita pasal aku, aku dan aku… lagi pun aku ni seorang blogger yang malas, update blog pun kadang-kadang je hahaha…

ni aku screen capture Uniques visitor last month kat blog aku dari Analytics Nuffnang

Bukan apa tengok site kawan-kawan bercerita pasal Buffered Earnings diorang naik jeles aku di buatnya ahahahah… oitt korang dapat income lebih tu huloq-huloq la sikit hahaha… ermmm mungkin ini semua salah aku juga sebab letak iklan Nuffnang tunggang langgang… oh ye aku baru je ubah posisi iklan Nuffnang kat blog aku ni… tengok macam mana dapat tak Buffered Earning lepas nih..

Aku ada baca kat blog lain yang selalu dapat Buffered Earning ni…dia cakap apa yang penting update survey kat profile website Nuffnang tu supaya diorang boleh tahu jenis pelawat blog korang, errmm mungkin juga lorrr… aku tak pernah update survey kat profile blog aku kat website Nuffnang tu, tapi aku dah update dah tadi… aku nak tengok 2-3 bulan lagi ni kalau dapat Buffered dan Metered Campaigns ni alhamdulillah lah… kalau still tak dapat kene lah belajar lagi… hehehehe.. cayorkk..!!

P/s : Sifu-sifu nuffnang.. silalah beri tunjuk ajar untuk dapat Buffered Earning ni kalau ada tips-tips pun bagus tu.. boleh share kat saya dan pelawat lain… TQ.. – Zaid

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com