Astro B.yond Rasai Pengalaman Sebenar!

Tahukah korang yang Astro sudah melancarkan sistem High Definition atau definisi tinggi (HDTV) yang pertama di Malaysia iaitu Astro B.yond?… haaaa mesti ramai yang dah tahukan… ok aku nak cerita sikit kepada sesiapa yang masih tertanya-tanya apa itu HDTV dan Astro B.yond, aku memang nak ambik pun Astro B.yond ni tapi nak kene beli tv yang boleh support HDMI dulu baru boleh tukar.. huhu..

Pada peringkat fasa pertama ini, Astro telah menawarkan 5 saluran untuk perkhidmatan HDTV ini antaranya adalah Astro SuperSport HD, ESPN HD, National Geographic Channel HD, History HD dan HBO HD , kesemua saluran ini boleh ditonton dalam bentuk HDTV dan banyak lagi saluran yang boleh ditonton dalam definasi tinggi pada masa hadapan, Melalui Astro B.yond pengguna juga boleh merakam rancangan kegemaran dengan mudah

Untuk menikmati saluran Astro B.yond ini korang perlulah ada widescreen HD television dilengkapi HDMI (high-definition multimedia interface), caj tambahan sebanyak RM20 untuk langganan bulanan dengan commitment selama 12 bulan. Pengguna akan diberikan kotak dekoder, alat kawalan jauh, kabel HD Multimedia Interface (HDMI), smart card dan outdoor unit (Dish) yang baru.

Apa yang best sangat dengan Astro B.yond ni?..

Lihat – Disiarkan pada 720p dan 1080i, Astro B.yond menawarkan sekurang-kurangnya dua kali resolusi dan 5 kali ketepatan, ketajaman dan kejelasan.  Dengan Astro B.yond, anda akan menikmati imej-imej tampak  lebih hidup dengan lebih besar dan lebih banyak warna.

Dengar – Menonton rancangan kegemaran anda dengan bunyi Dolby Digital teknologi, menghasilkan semula audio multidimensi, dan merasai pengalaman seperti di panggung wayang hanya diruang tamu anda

Rasai – Astro B.yond memaparkan imej-imej dalam aspek 16:9, yang membolehkan anda untuk menikmati panoramik layar perak lebar dengan lebih dekat.

Sentuh – Melalui alat kawalan jauh Astro B.yond, ia amnggabungkan ciri-ciri baru iaitu 7 hari panduan program dan lain-lain fungsi yang menarik.

Haaa macam mana? tertarik bukan…. aku memang nak pakai Astro B.yond ni tapi nak menang peraduan Nuffnang ni dulu sebab aku tak ada lagi HDMI TV… so apa tunggu lagi… mulakan hidup dan azam baru anda dengan Astro B.Yond.

http://www.nuffnang.com.my/

Just in case you didn’t already know, Astro recently launched Astro B.yond, a new entertainment experience starting with the first High Definition broadcast in Malaysia. Home entertainment will never be the same with Astro B.yond. Don’t trust me, see it yourself as Astro invites you to Astro B.yond Bloggers Night.Date : 13 January 2010 (Wednesday)
Time : 7:30pm till 10.30pm
Venue : Modesto’s, Desa Sri Hartamas  Expect a fun filled night along with a brand new viewing experience like never before as Astro B.yond will enhance your visual and audio senses. Refreshments will be provided for and we have a total of 3 units of Astro B.yond set comprising 32” LG High Definition TV, Astro B.yond box, new remote control and new outdoor dish to give out along with free subscription to Astro B.yond channels! Will you be a proud owner of one? You’ll only find out if you are attending the Astro B.yond Bloggers Night. 

a2Make yourself available on 13 Jan and you might just be the lucky ones watching the World Cup 2010 in High Definition Broadcast by Astro B.yond in a spanking new 32” HDTV courtesy of LG.We’re looking for 100 bloggers to attend this exclusive event with us and if you wish to be one of them, kindly email to astroB.yond@nuffnang.com with your full name and blog URL. We only have limited spaces for attendees, priority will be given to Nuffnang Glitterati bloggers.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Astro B.yond Rasai Pengalaman Sebenar!

  1. alicia says:

    aku pun nak…

  2. g3n says:

    gua dapat invitation bro..hehe..
    tp xtaw lg nak g ke tak…

  3. admin says:

    huhu gua pun dapat g3n… kalau bro pergi kita jumpa kat sana ye..

  4. Pingback: Astro B.yond Bloggers Night « Mohd Zaid Othman

  5. myvitrd says:

    kalau kita ada tv HD dah tu sambung dengan cable HDMI ada beza ke warna bila kita tengok tv1, TV2 & TV3

  6. al says:

    ade beze…. pembaca berita tu kuar dari tv..bole nmpk live..hahaha…. just kualiti die up skit dari astro lame

  7. Mohd Zaid says:

    kau pakai astro byond ke?.. aku tak pakai lagi..

  8. jerung liar says:

    saya pakai astro b.yond. pastu nk join cable HDMI kat tv, sebaik join cable HDMI siaran astro x dapat…sebab apa yea?? ada sapa2 boleh bantu sy x??

  9. Mohd Zaid says:

    jerung liar > dah contact Astro tanya?

  10. SSS says:

    HD rancangan berbayar..if tambah cable kdg2 mmg xdpt..nn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *