Color Me Corby

mycorby

Sebelum apa-apa aku nak cakap yang aku suka Samsung Corby warna putih dan Kuning… sebab apa? putih itu suci… cewah kuning pulak warna diraja hehehe… tul lah.. aku berkenan betul dengan Corby putih ni.. harap boleh dapatkannya satu hari nanti…

carnivalimage

Tahun baru 2010 ini, SAMSUNG CORBY dan kerjasama Nuffnang.com.my akan mengadakan satu karnival di Sunway Extreme Park pada 16 Januari 2010. Banyak hadiah yang boleh direbut bernilai sehingga RM25 ribu. Perhhh tak boleh blah contest nih… aku mesti join… sekurang-kurangnya kalau tak menang duit menang goody bag pun dah memadai bagi aku. Untuk mendapat jemputan ini saya perlu berkongsi betapa cerianya hidup aku, mana tahu boleh menang sebiji Samsung Corby ini boleh mewarnai hidup aku selepas ni… oke kalau nak tahu siapa yang mewarnai hidup aku selama ini… haaaa baca ni..

Yang Pertama : Inilah antara mereka yang mewarnakan hidup seharian saya sejak 26tahun yang lalu sehingga sekarang… Mak, Adik dan along… merekalah yang akan aku ingat ketika aku senang ketika aku susah.. tanpa mereka hidup dan jiwa aku kosong… tanpa mereka hilanglah seri, tanpa mereka hilanglah warna-warni dunia ini…

sayang1

Yang Kedua : Kekasih aku tak lain tak bukan Alice in wonderland … hehehe dialah yang mengisi kekosongan dalam hati saya sekarang, dialah yang menceriakan lagi diri aku dikala aku sunyi dikala aku sedih… dialah yang selalu bertanyakan kesihatan aku… (beli ubat,picit kepala dan lain-lain) hehehe… Sayang i Love u … Muahh!! yang penting dialah yang boleh menerima aku ketika aku gemuk mahupun kurus…

sayang2

Yang Ketiga : Saudara mara aku lah… aku paling sayang kat Nenek Limah dan makcik (alang) , aku dah anggap alang macam mak aku juga… Sepupu sepapat dan pakcik makcik memang sporting… kalau pergi rumah nenek mesti ceria dan asik tergelak tengok gelagat diorang…

sayang3

dan yang terakhir yang mewarnakan hidup ini adalah kawan-kawan…aku ada ramai kawan, kawan pejabat, kawan sekolah, kawan kat kampung, kawan internet….tanpa mereka siapalah aku..

sayang4

Haaa… mereka telah mewarnai hidup aku… korang bagaimana pulak…??.. selain dari itu korang boleh dapatkan Samsung Corby kerana ia juga boleh mewarnai hidup anda…. nak tahu lebih lanjut.. sila baca dibawah….

Samsung Corby Mewarnai Hidup Anda

main_01_design

Sudah tentu dengan adanya Samsung Corby ini hidup anda akan lebih ceria dengan kelebihan praktikal dan pilihan 4 warna yang menarik seperti Merah Jambu, Oren, Putih dan Kuning. Wahhh memang susah nak pilih kalau diberi peluang aku nak semua sekali.. memang cun lah Samsung Corby ni.ย  Pilihan warna boleh disesuaikan dengan mood harian kita tidak kira bagaimana anda melihat ia, tak kira bagaimana penampilan anda, dengan adanya Samsung Corby ini sebenarnya mempunyai satu cengkaman pada gaya hidup kita :-

1

Merah Jambu – flirtatious, fabulous, fashion forward and adventurous

2

Kuning – fun, playful

3

Oren – energetic, creative, boisterous

4

Putih – chilled, cool, minimal

Berhubung Walau Dimana Jua

main_02_snssub_03 updates and uploads

Tak kira dimana anda berada, Malaysia, Indonesia, Hongkong dan di seantero dunia anda tetap berhubung dengan rakan-rakan tanpa sebarang gangguan. Dengan Samsung Corby ini, ia dilengkapi dengan POP-UP SNS (Social Networking Service) bagi memudahkan anda melayari laman sosial popular seperti Facebook, Myspace dan Twitter. Selain itu Samsung Corby juga dilengkapi dan dihubungkan dengan laman-laman sosial seperti Youtube, Flicker, Picasa, Photobucket dan laman SNS yang popular lain bagi memudahkan anda memuat naik video atau gambar kegemaran anda. Jimatkan masa anda dengan kemudahan yang tersedia dalam Samsung Corby dan berhubunglah dengan sesiapa jua hari ini.

Semuanya Dihujung Jari Anda

sub_02 unlocksub_01 one finger

Samsung Corby menawarkan anda ciri-ciri keselamatan terkini dan didatangkan dalam skrin sentuh yang mudah digunakan. Anda juga boleh mengubahsuai Widgets dan interface dengan kaedah Drag-and-drop di skirn sentuh Samsung Corby anda. Teknologi canggih Samsung Corby dilengkapi dengan Smart Unlock dan One Finger Zoom, Sistem Smart Unlock dimana anda boleh menulis abjad pada skrin sentuh seperti rajah diatasย  dan One Finger Zoom membolehkan anda mengubah dan membesarkan (Zoom) saiz gambar dengan menolak skrin sentuh keatas dan kebawah.

Semuanya Dihujung Jari Anda

sub_05 dictionarysub_04 TouchWiz interface

Dengan Corby ia dilengkapi dengan Kamus English yang dikemaskini, disamping itu anda boleh mempelajari dan bertutur dalam bahasa inggeris dengan lebih berkesan. Kamus English Corby juga membantu anda mencari makna ayat supaya anda boleh meningkatkan mutu dan tahap bahasa anda.

Jom Tengok Apa Yang Ada Dengan Samsung Corby

spec

jadi apa tunggu lagi, dapatkan Samsung Corby dipasaran sekarang.. apa-apa pun jom berhibur dulu dengan 2PM dengan lagu tema Samsung Corby (My Color).

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog, Diriku and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Color Me Corby

  1. alicia says:

    nak handphone …. ๐Ÿ™

  2. ruby says:

    siap dah?? hehe.. ruby keje smalm tngok ada ads ni.. nak buat malam td ngantuk nak mampos.. hehehe… nanti kita main pantball sama2 k.. hehe..

  3. zuwairiaiman says:

    perh nak jugak satu..jumpe di sana ye.. hehehehe

  4. admin says:

    salam zuwairiaiman… jom la join sekali.. mana tahu rezeki kita kan… hehehe oke jumpa disana nanti ye..

  5. Jihan says:

    Wah…wah…semua masuk dlm blog dia…gud2….I pun nak gaks

  6. phatgurl says:

    ingat nak masuk tapi dah closing date pulak dah. tak sempat laa nak join korangs paintball. zaid mesti dapat masuk nye sebab entry ni gempak giler. all d best – moga2 dapat henpon baru ye ๐Ÿ˜‰

  7. admin says:

    ye ke siti… ala tak jumpa la kita nanti… takpe2 next contest masuk tau…

  8. admin says:

    alahai jihan… zaid bukannya ada cerita sangat nak masuk dalam blog ni… tu yang zaid masukkan iklan dan contest je.. hehehe mudahan menang la..

  9. phatgurl says:

    itu ler… tgh usha line mana lagi contest yang boleh di join dan yang paling penting… dapat jumpa rakan bloggers yang baik2 belaka ๐Ÿ˜€

  10. pinky berry says:

    niceeeeeeeeee ๐Ÿ™‚ good job

  11. admin says:

    thanks pinky berry … siapa nih zaza baik??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *