I’m a Sherlock Holmes in the Making

Ya…Ya…Ya… Nuffnang.com.my Contest again… aku suka… aku suka… kali ni contest tentang cerita Sherlock Holmes yang akan ditayangkan di pawagam berdekatan pada 24 Disember 2009 ini. Jom baca serba sedikit tentang sypnosis cerita ni..lepas baca jom sama-sama menang tiket tayangan perdana cerita ni pada 22 Disember 2009 di 1 Utama. Apa lagi cepat jadi sebelum ketinggalan. Hanya 60 Nuffnangers yang berjaya menyelesaikan carian misteri layak terima tiket percuma ini, so siapa cepat dia dapat okey..

Sypnosis

In a dynamic new portrayal of Arthur Conan Doyle’s most famous characters, “Sherlock Holmes” sends Holmes and his stalwart partner Watson on their latest challenge. Revealing fighting skills as lethal as his legendary intellect, Holmes will battle as never before to bring down a new nemesis and unravel a deadly plot that could destroy the country.

The action-adventure mystery “Sherlock Holmes” is helmed by acclaimed filmmaker Guy Ritchie, for Warner Bros. Pictures and Village Roadshow Pictures. Robert Downey Jr. brings the legendary detective to life, and Jude Law stars as Holmes’ trusted colleague, Watson, a doctor and war veteran who is a formidable ally for Sherlock Holmes. Rachel McAdams stars as Irene Adler, the only woman ever to have bested Holmes and who has maintained a tempestuous relationship with the detective. Mark Strong stars as their mysterious new adversary, Blackwood. Kelly Reilly plays Watson’s love interest, Mary

Tak puas baca Sypnosis? jom tengok trailer cerita ni pulak

Okey sesiapa yang nak masuk contest ni senang je caranya, cuma korang kene la kerja sikit hehehe ala tak susah pun just cari gambar Sherlock Holmes seperti dibawah, gambar tersebut bukan senang-senang nak cari, korang kena lah rajin google sikit kat init nuffnang pun ada,… nuffnang telah letak gambar tersebut kat slide bar 2 blog yang terpilih. Mesti korang pening kan?… jangan risau ada klue untuk dapatkan jawapannya… ini kluenya…

sherlock_img (Cari Gambar ini di Slide Bar 2 Blogger terpilih)

Klue 1 : The Land of Cheeser Dot Com (mix it a little to find the answer)

Klue 2 : KYCakap Dot Com (a little translation might help)

senang je kan.. aku tak nak kasi jawapan.. korang cari lah sendiri… senang je… lepas dah jumpa dua blog khas tu.. korang ikut cara-cara dibawah ni… so simple kan…

We’ve scattered a mystery Sherlock Holmes image (shown above) in 2 bloggers’ blogs at their sidebar. All you need to do is:

1. Track them down and take a screenshot from their blogs (just from one particular blog is good enough) and post the picture in your blog with the title “I’m a Sherlock Holmes in the Making”.

2. Send an email to sherlockholmes@nuffnang.com with your full name and blog URL

Now you must be waiting for the clues to which 2 blogs in Malaysia have we hidden the mystery Sherlock Holmes image, right? They are hidden in..

a) The Land of Cheeser Dot Com (mix it a little to find the answer)

b) KYCakap Dot Com (a little translation might help)

Hurry as the fastest correct entries that comes in to us will win one of the following prizes:

– SHERLOCK HOLMES umbrella with Compass worth RM193
– SHERLOCK HOLMES Unisex Long Sleeve T-shirt worth RM173
– SHERLOCK HOLMES Leather Magnifying Piece worth RM118
– SHERLOCK HOLMES Post-it Notes worth RM95

What are you waiting for? Start looking for the mystery image now!

Ini adalah misteri blog yang aku jumpa… jangan copy paste ye… sapa curi dosa…!!

prove1

prove2

Untuk maklumat lanjut sila ke : http://www.nuffnang.com.my/blog/2009/11/30/sherlock-holmes/

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to I’m a Sherlock Holmes in the Making

  1. Zala Wajik says:

    you know what?
    you just gave the clue in the second picture 🙂

    thank you very much 🙂

  2. Zala Wajik says:

    ops sorry typo..

    you just gave the answer in the second picture ^.^

  3. admin says:

    ye ke.. hehehehe tak pe…. tolong kawan-kawan hehehehe nanti kalau dapat free tix kita jumpa disana ye…

  4. Samm says:

    cerita ni mmg menarik. Heronya (Sherlock) yang tidak percayakan ilmu hitam atau ‘black magic’ bertungkus lumus untuk menghuraikan muslihat orang jahat dalam cerita ini iaitu Lord Blackwood.

    So, pada sesiapa yang belum tengak lagi movie ni boleh download saja di blog saya :

    http://freedirectmovie.blogspot.com/2010/01/sherlock-holmes-2009.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *