Ahli Fiqir – Derita Merindu (Lirik Yang Penuh Makna)

Akhirnya inilah lagu yang aku cari selama ini,… lirik lagu ni memang penuh makna dan enak di dengar sambil-sambil makan Mister Potato… jom layan lagu ni kawan-kawan…

(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Ahli Fiqir – Derita Merindu (Lirik Yang Penuh Makna)

  1. n0or says:

    thiS s0ng is dEdicAtEd 4 U,,sPeciAlLy 4 U….

  2. n0or says:

    n0b0dy`s pErfEct…bUt U`rE dA bEz pErs0n in my liFe,,kEr0lL

  3. admin says:

    kepada keroll yang membaca blog ini… terimalah ucapan dari noor tu heheheh

  4. mila says:

    lagu ini buat aku betul2 terasa sangat… thanks kerana mencipta lagu ini yang begitu menyentuh hati….

  5. Kenji says:

    LAGU NIE CAM NAK AKU COUPLE JE

  6. Kenji says:

    0192061992 sape nak call

  7. ilah says:

    lagu ni cam kena jer ngn aku…
    mencintai…ttp xdihargai…;-(

  8. nadz zul says:

    aq ske la lgu ny.. hahaha

  9. admin says:

    nadz zul bestkan lagu ni…

  10. ira says:

    best gle lgu nie kn……… tpi sdih

  11. izz damia says:

    bes la lgu nih..

  12. izz damia says:

    lagu nih khas wat insan yg wat aq derita merindu…

  13. admin says:

    heheh Izz derita merindu ke?.. elok sangatlah dengar lagu nih..

  14. mohdzaid says:

    Betul.. Betul… Betul…Sent from my BlackBerry® smartphone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *