The Big 7 – 7-Eleven Day

The BIG 7 Contest PosterB

Tahukah anda!! 7-Eleven diasaskan pada tahun 1927 di Dallas, Texas, Amerika Syarikat, apabila seorang pekerja Southland Ice Company, Joe C. Thompson, mula menjual susu, telur dan roti dari sebuah dok ais. Lokasi asalnya merupakan hadapan kedai yang diubahsuai di Southland Ice Company, sebuah kilang pembuatan ais. Sungguhpun adanya kedai runcit kecil dan perniagaan am di kawasan sekeliling, para pengurus kilang ais mendapati bahawa penjualan “barang serbaneka” seperti roti dan susu memang popular. Maka, terbukalah beberapa cawangan 7-Eleven di kawasan Dallas. Mula-mulanya, kedai-kedai ini dibuka dari 7 pagi hingga 11 malam, iaitu tempoh perniagaan yang agak panjang pada waktu itu, maka demikianlah nama kedai ini. Syarikat ini mula menggunakan nama 7-Eleven pada tahun 1946. Menjelang tahun 1952, 7-Eleven membuka kedainya yang ke-100.

Di Malaysia pula, lebih 1000 cawangan kedai serbaneka 7-Eleven boleh didapati sekarang ini, kiri kanan depan belakang anda ada je 7-Eleven, kemudahan dan kepelbagaian barangan serbanekanya sungguh berkualiti dan harga berpatutan. Semperna tujuh haribulan November (7-11) ini, 7-Eleven Malaysia telah mengaadakan hari 7-Eleven dan anda berpeluang memenangi hadiah menarik dengan membeli beberapa item terpilih dan jawab slogan dengan kreatif. Untuk maklumat lanjut sila ke website rasmi 7-Eleven di www.7Eleven.com.my

Cara-Cara Penyertaan! Sila Rujuk Rajah Dibawah

7Eleven_TheBig7Poster

Kemudian baca *Terma & Syarat  dan  contest form boleh didapati di http://www.7eleven.com.my/(PDF) dan hantarkan ke alamat dibawah sebelum 20 November 2009 jam 6 petang.

Download-Contest-form-here

Mudah bukan!!.. Siapa tahu andalah pemenangnya!! Hadiah menarik seperti *Nokia N77 +RM77 U-Mobile Airtime menanti anda. Cepat ke 7-Eleven dan rasai kemeriahannya 7-Eleven Day!.

Snapshot_20091106

Saya dah dapatkan limited edition 7-Eleven Day fridge magnet ini… korang bila lagi?

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *