Project Alpha & Adidas – Mohdzaid.com

project_alpha

http://www.nuffnang.com.my/projectalpha/

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada korang semua. Pertama sekali aku nak ucapkan selamat datang ke blog aku mohdzaid.com yang tak seberapa nih., untuk pengetahuan semua aku dah menulis blog ini sejak tahun lepas, sebelum ni aku pakai domain zaid.selamba.net tapi sekarang dah ada hosting sendiri jadi aku daftarlah ke nama aku sendiri iaitu mohdzaid.com, dalam blog aku ni  just cerita-cerita tentang diri aku dan cerita-cerita yang tak masuk akal…apa saja yang aku fikirkan aku akan menulis blog.. pernah blog aku ni jadi isu hangat di office suatu ketika dulu.. alah biasalah kan.. kalau kita tak puas hati ke, tak suka ke, apa saja bloglah jadi pengubatnya… tul tak..

Hari ni aku nak blog dan entry ini khas untuk Project Alpha contest . Siapa yang tak nak menang hadiah kan… so aku just mencuba nasib kot kot dapat grand prize ke.. hehehehe kalau dapat saguhati pun aku dah bersyukur… Sebelum aku cerita tentang 3 selebriti Project Alpha kegemaran aku ni aku nak cakap sikit tentang penaja rasmi Project Alpha tak lain tak bukan Adidas Action 3 (Best Defence Against Sweat With Triple Action) semudah 3-2-1 … ( yang pertama – 24H Anti-Perspirant, kedua Anti-odor dan yang ketiga Dry Max System) … kalau korang nak tahu, aku memang penggemar deodorant Adidas sebab aku ni kuat berpeluh, almaklumlah orang comel (Gemuk) memang kuat berpeluh. Jadi dengan Adidas Action 3 ini korang tak perlu risau dengan ketiak basah or berpeluh, dan kesegaran harumannya tahan dalam 24jam. Tengok lah gambar-gambar kat bawah ni..  Adidas Action 3 Pro Level ni tau… so apa tunggu lagi dapatkan Adidas Action 3  di Watson berhampiran sebelum kehabisan.

Snapshot_20091101_4

Snapshot_20091101_5

Jom karaoke.. hehehe korang jangan terkejut yek.. suara aku memang best!! mesti lepas ni ramai komposer nak ambik aku jadi artis diorang.. Alamak!! glamor la pulak aku lepas nih heheheeh..!! ala aku tau suara aku tak best mana pun.. macam katak.. hehehehe Adidas punya pasal aku relakan jugalah menyanyi walaupun kejap lagi akan hujan lebat hehehe..

Ok apa itu Project Alpha?

Project Alpha is Malaysia’s first online TV Show about bloggers. It is a fast paced, fast cut, lifestyle-driven show tailor made for the online market which provides increased recognition of the expanding role and influence of bloggers across the nation.

Project Alpha emphasizes that every blogger is unique in their own way, each gaining popularity and credibility as opinion leaders on various topics including celebrity news, fashion trends, travel and entertainment. It is set to be the first online TV show to look beyond the screen to unveil the real faces behind Malaysia’s top bloggers, taking a sneak peek into their lives – who they are, how they live, what makes them tick and from where they derive their inspiration – to capture the attention and interest of millions of online readers on a daily basis.

Look forward to a high powered working Mum, two shopaholics and a full-time accountant by day who is a powerful entertainment blogger by night in Project Alpha. Not only that, we will also feature a daredevil character who is always seeking the next adrenalin rush, and a travel writer who practically lives out of her suitcase.

Hosted by Jojo Struys (jojostruys.com), Project Alpha will be aired on www.nuffnang.com.my/projectalpha and www.hitz.fm daily for 7 weeks starting on 18 September 2009. Each episode is approximately 3 minutes and aims to deliver diverse content just for you.

Project Alpha inspires to encourage people from all walks of life start their own blog to share their passions in life. Who knows, you might be featured in our next season of Project Alpha as a blogger we uncovered?

Ini adalah Peserta-peserta Project Alpha kali ini.

Dalam episod Project Alpha ni aku paling suka episod budiey.com dan beautifulnara.com , ahahahaha si Nara tak berani naik G-Force 5 dowh… apa ni Nara ooiii.. macam ayam la kau hahahaha.. hehehe jangan marah ye abang Nara.. nanti kene jual baru tau.. Aku nak cabar Jojo Struys (jojostruys.com) next Project Alpha jemput aku buat aktiviti payung terjun dengan pesawat jet pulak ehhehe.. ada berani Jojo?…

Jom Tengok episod antara budiey.com dan beautifulnara.com berentap.!!

Untuk minggu ketujuh ini, Project Alpha memaparkan kisah kehidupan dan blogger sixthseal.com yang banyak pengalaman hidup pahit dan manis. Jom tengok apa yang diceritakan oleh blogger sixthseal.com ini.

kalau korang nak tengok keseluruhan video Project Alpha boleh tengok kat bawah ni… memang layan tengok kehidupan para blogger nih… banyak tips-tips dan benda yang kita tak tahu dari diorang ni telah terbongkar… cayalah Project Alpha..!!

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Project Alpha & Adidas – Mohdzaid.com

  1. Tuah says:

    1st mengomen……
    ko nyanyi zaid.. perghhh pestime aku dgr.. hehehe… ok la tuh.. klo improv lagi leh menang 1 in a million.. hahaha

  2. admin says:

    @Tuah,

    hahahaha lepas ni aku boleh la masuk OIAM hehehehe

  3. ruby says:

    chayuk2 zaid!!

  4. admin says:

    thanks izzahfarhana , congratz to u 2…

  5. admin says:

    hi Simon Seow, thank you and congratulation to you 2…

  6. Pingback: Terima Kasih Nuffnang (Project Alpha) & Adidas! | Mohd Zaid Othman

  7. alicechan says:

    kelakar dowh part akhir…ehehe…jom g karaoke…

  8. admin says:

    ish malu dowh… ni pun terpaksa je.. sebab nak menang hadiah.. hehehehe

  9. Pingback: Dah Ambik Hadiah Project Alpha! | Mohd Zaid Othman

  10. Pingback: Mohd Zaid Othman » Best Bits of Project Alpha Season 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *