Pernah Tengok Cerita Beautiful Life tak? (Japanese? drama)

Ingat lagi cerita Beautiful Life dulu..? aku masa tu form 5 kot cerita ni tanyang kat TV, dari episod 1 sampai la episod last aku dan kakak aku tak miss, memang kita orang gile tengok cerita jepun masa tu.  Jom layan lagu tema cerita ni…

Kalau korang nak tahu inilah penyanyi sebenar lagu ni.. dari kumpulan B’z dan lagu ini bertajuk Konya Tsuki no Mieru Oka ni

Bagi sesiapa yang nak tengok lagi cerita ni, boleh tengok online kat http://www.mysoju.com/beautiful-life/

beautiful-life

Lyrics

Tatoeba dou ni kashite kimi no naka haiteite
Sono me kara boku wo nazoitara
Iron nakoto chotto wa waraku kamo
Aisureba aisuru hodo
kiri no naka mayoi konde

Te wo tsunaidara ittemiyou
Moeru you na tsuki no kagayaku oka ni
Mukae ni yuku kara soko ni ite yo
Kakera demo ii
Kimi no kimochi shiru made
Konya boku wa nenai yo

Itai koto kimochi ii koto sore wa minna hito sorezore de
Chotto shita chigai ni tsumazuite
Mata shite mo boku wa hade ni koron da
Kizutsuite yatto wakaru
Sore demo ii osoku wa nai

Te wo tsunaidara ittemiyou
Ayashii hoshi no hisomu oka ni
Shigemi no oku e to susunde yukou
Kega shite mo ii
Hajikeru you na egao no
Mukou gawa wo mitai yo

Te wo tsunaidara ittemiyou
Manmarui tsuki no kagayaku oka ni
Dare mo ga minna terashidasarete
Kokoro no moyou ga sora ni utsutteru
Itsu demo sou yatte warattenaide
Kakera demo ii
Kimi no kimochi shiru made
Konya wa issho ni itai yo

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Pernah Tengok Cerita Beautiful Life tak? (Japanese? drama)

  1. sara says:

    aku pernah… best kan.. apahal semua blog pasal movie jepun yer.. kawan2 aku pun zaid.. aku plak dah schedule pasal nanako.. Haiya.. Hehehe…

  2. sara says:

    Ooopss lupa.. Takuya Kimura masa ni meletop.. Semua org nak tengok dia berlakon,.. dan dia dapat iklan untuk Gatsby, sebab popular satu Asia.. hehehe.. untung badan,..

  3. admin says:

    huhu antara dia dan aku… siapa lagi hensem? hahahahah mestilah aku kan..kan..kan..

  4. admin says:

    kebetulan je tu ruby… ntah la skrg ni teringin plak tengok cerita2 jepun dulu2…

  5. Alicia says:

    @admin, perasan

  6. sara says:

    ko hensem bila kurus nanti… alice!! jalan kan tanggungjawab sebagai co instructor utk diet and exercise si zaid nih k… korang leh kerjasama punyer…

  7. myo says:

    yup! masa tayang kt tv dlu aku tgh skolah rendah..nsib baek skolah pagi..ptg dpt tgk..
    aku ade koleksi(box version) beautiful life ni dr episod 1 smpai 8..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *