Tahniah Afdlin Shauki – Papadom (2009)

papadom - new poster

Pendapat aku tentang cerita ni memang best,…  jalan cerita dia tak lah berat sangat dan perjalanan cerita dia stady je.. tapi banyak part yang best-best, lawak dan sedih dalam cerita ni.. sampaikan ada orang yang menangis… huhu watak bapa (Saadom) lakonan Afdlin Shauki memang sesuai dengan dia, lagilah digandingkan dengan Liyana Jasmay (Mia) yang comel tu. Aku sarankan kat korang semua supaya tengok dan support filem tempatan ni, tak kurang hebatnya dengan filem antarabangsa yang lain..

Release Date: 8th October 2009
Language: Malay
Running Time: 115 mins

Rating: PG13
Genre: Drama / Family / Comedy
Starring: Vanidah Imran, Liyana Jasmay, Afdlin Shauki,
Directed by: Afdlin Shauki
Local Distributor: Tayanga Unggul

Sinopsis:

Mengisahkan Saadom adalah seorang pengusaha kedai makan yang terlalu kuat bekerja sehingga berjaya mengejar impian hidupnya, namun dia gagal dalam tanggungjawabnya sebagai suami kepada Munira dan ayah kepada Miasara. Situasi ini berubah apabila Saadom kehilangan isteri kesayangannya yang mati dalam satu kemalangan ketika ingin melihat anaknya menerima anugerah di sekolah selepas suaminya memberikan alasan sibuk. Sebelum itu, Munirah sempat berpesan agar suaminya akan sentiasa menjaga anaknya seperti mana menjaga kerjanya. Sejak itu Saadom tidak lagi seperti dulu, ke mana saja anaknya berada dia sentiasa berada di sisi. Sehinggalah saat berpisah apabila Miasara ditawarkan untuk melanjutkan pelajarannya di IPTA. Miasara tidak lagi mahu ayahnya mengikutnya ke Kuala Lumpur dan mengugut akan berhenti belajar sekiranya tidak patuh arahannya. Saadom akur dengan kehendak anaknya, namun di sebalik itu Saadom punyai rancangan untuk memohon jawatan sebagai tukang kebun di IPTA tempat anaknya belajar agar dapat sentiasa melihat anaknya

Sesiapa yang nak code embed lagu ni ke blog anda boleh copy paste code dibawah,…

<object classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000″ width=”320″ height=”90″ codebase=”http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0″><param name=”flashvars” value=”&amp;file=http://www.snapdrive.net/playlist.php%3Fid%3D472444&amp;backcolor=0xFFFFFF&amp;frontcolor=0x000000&amp;lightcolor=0xB0B0B0&amp;height=90&amp;width=320&amp;showeq=true&amp;autostart=true&amp;autoscroll=true&amp;repeat=false” /><param name=”src” value=”http://www.snapdrive.net/mp3player.swf” /><param name=”wmode” value=”transparent” /><param name=”allowfullscreen” value=”false” /><embed type=”application/x-shockwave-flash” width=”320″ height=”90″ src=”http://www.snapdrive.net/mp3player.swf” allowfullscreen=”false” wmode=”transparent” flashvars=”&amp;file=http://www.snapdrive.net/playlist.php%3Fid%3D472444&amp;backcolor=0xFFFFFF&amp;frontcolor=0x000000&amp;lightcolor=0xB0B0B0&amp;height=90&amp;width=320&amp;showeq=true&amp;autostart=true&amp;autoscroll=true&amp;repeat=false”></embed></object>

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Tahniah Afdlin Shauki – Papadom (2009)

  1. Lulu says:

    halo .. mcm mana saya nak dapatkan lagu mia sara ni ??
    Saya suka sangat !!

  2. admin says:

    salam lulu… saya dah letak code flash kat blog saya ni… nanti copy paste lah… TQ

  3. sara says:

    best cita nih… im lovin it.. kelakar and touching la!!

  4. Niza says:

    lagu tu ade x yg leh dwnload? hehe…

  5. Ben says:

    Best cita ni……lagu afdlin tu pun sweet giler….siape nak chord lagu ni contact aku…

  6. Itayra says:

    Citer ni memang best.. dah tgk 2 kali… can still laugh and cry the 2nd time tgk pun… macam mana nak download lagu ni so I can keep it in my mobile hehehe

  7. syam says:

    @Ben, wehhh .nk chord lgu nie .
    sdap didengarr ..
    thanks

  8. admin says:

    alamak.. aku tak ada la chord lagi ni syam…

    PS:/ sapa-sapa yg ada boleh la kasi kat syam ni ye…

  9. adan says:

    kawan2…jom download citer ni kat sini : http://bit.ly/47XzPM

  10. lalala says:

    @adan:

    come on bro, support biar lah betul2 sikit. movie sikit punye best at least beli la DVD ori, bukan mahal pon. ape da suruh orang download….

  11. admin says:

    betul tu lalala… beli yang ori baru puas hati.. selain tu dapat membantu para pengiat seni tanah air buat filem yang lebih menarik…

  12. cool says:

    wei…xd chord lagu mia sara ni lagi ke…seyesly ak nk…

  13. Puteri Tyra says:

    Hye everybody…Sorry disturbing…Juz nk tanya mana saya bole dapatkan lirik lagu Mia sara nyanyian Afdlin Shauki yg best giler dn touching ni yerk???Lagu dia cukup bererti dari setiap bait-baitnya…Smoothly melody but fully meaning…I Love Much This Song…Thanks….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *