Raya Pertama – Yang Adoooo…

Raya tahun ni biasa-biasa je bagi aku… baju melayu pun yang aku beli hari tu aku tak pakai… alasannya tak cantik bila aku pakai pada hari raya hahahaha…  ntah la masa beli ari tu nampak ok je.. tapi bila pakai waktu hari raya yang adooo… tak comel plak nampaknya hahahaha…. Hari raya pertama ni seperti biasa aku bangun pagi dan mandi sunat aidilfitri, lepas je mandi terus sembahyang raya kat Masjid bt10 Cheras, mula-mula ingat nak pergi ziarah kubur dulu sebelum sembahyang.. tapi masing-masing semua lambat tidur tu yang semua terbabas nak bangun.

Selepas sembahyang raya aku macam biasa bermaaf-maafan dengan mak aku dulu, ye lah kan aku ni banyak buat dosa.. sementara mak aku ada lagi ni, masa inilah kita bermaaf-maafan… tahun depan buat lagi hehehehe.. lepas tu aku terus ke rumah nenek belah mak aku jumpa sanak-saudara. Diorang ni kan pantang nampak kamera mesti nak jadi artis hahahaha..

DSC_0006

ini kakak saya (Fizi), haaa cepat minta maaf dengan mak… ko banyank buat salahkan hahahahaa… 😛

DSC_0008

Antara aku dengan adik aku,… siapa lagi hensem?…

DSC_0009

Zizi kawan kakak aku, a.k.a bakal menantu mak a.k.a bakal abang ipar aku uhuhu… woit bro zizi jangan la duk diam je huha huha je ngan kitaorang ni… hehehe

DSC_0012

Sepupu aku yang gile glamor raya hahahaha… depan tu Farina dan Azri dan yang belakang baju merah along dan pakai spek mata tu angah…

DSC_0022

kan aku dah cakap.. diorang ni pantang nampak kamera… hhuhu… waaa cantik baju nana import kat Indonesia ye… lain kali belikan kain untuk a.zaid gak ye…

DSC_0046

Sepupu aku yang kecik ni.. tah apa la yang dibincangkannya…. mesti tengah mengata makcik/pakcik diorang ni tah bila nak kasi duit raya hahahaah

DSC_0066

Keluargaku dan nenek belah mak… aku rasa inilah 1st time kami bergambar keluarga bersama nenek…

ini antara kesah hari raya pertama… yang lain akan ku upload kemudian… huhu…

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Raya Pertama – Yang Adoooo…

  1. murni sani says:

    sweet ek family awk..
    huhu..

  2. murni sani says:

    best la blog awk..
    banyak benda boleh explore..
    huhu..

  3. murni sani says:

    citer beautiful life tu best sgt..
    da lame sy nk tgk..

  4. admin says:

    TQ murni… saya lagi cute… hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *