Rumah Impianku.. So Touching!! (15Malaysia)

Watak Rama dan ibu (Varma Arasu, Sukarnia Venugopal) dalam cerita ni memang touching.. walaupun scriptnya simple tapi ada isi dan makna tersurat didalam cerita pendek arahan Linus Chung dan penerbit Pete Teo ini.

15Malaysia

15Malaysia adalah satu projek filem pendek. Ia terdiri daripada 15 filem pendek dihasilkan oleh 15 pembikin filem Malaysia. Filem-filem ini bukan sahaja memaparkan isu-isu sosio-politik di Malaysia, malah turut menampilkan nama-nama terkemuka di Malaysia termasuklah pelakon, ahli muzik dan ahli politik yang dikenali ramai. Anda boleh anggapkan filem-filem ini sebagai filem ringkas funky yang dihasilkan oleh 15 suara hati rakyat Malaysia untuk orang Malaysia.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rumah Impianku.. So Touching!! (15Malaysia)

  1. sara says:

    ruby dah tengok dah.. zaid.. semua ni P1 short film punyer kan.. ko dah tengok yasmin ahmad punyer?? hrmm.. boleh dikatakan kat malaysia ni semua pengarah and student yg join short film ni berpotensi untuk menaikkan industri filem negara kan.. mesej yg disampaikan sangat touching.. macam iklan raya plak.. waaaa.!!!! 🙁

  2. admin says:

    dah tengok semua kat 15malaysia.com memang bestkan short film diorang nih.. lepas ni ramailah pelapis filem negara… nak harapkan pengarah senior2 ni dah basi cerita diorang…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *