Tanjung Inn Cherating

Seronok sangat hari ni sebab baru balik dari bercuti sama kawan-kawan pejabat aku. Destinasi percutian kali ini di Tanjung Inn Cherating. Ini kali kedua aku ke Cherating, sebelum ni aku tinggal kat Impiana Resort tapi sekali sekala nak rasa ala kampung sikit.. jadi kami cari chalet dan berkenan dengan Tanjung Inn ni…

Sebenarnya bukan ada apa pun kat Cherating ni, just suka-suka je nak releasekan tension dan nak happy-happy bersama-sama kawan. Sambil tu mana la tau kan kot-kot berputik ke cinta pandang pertama kat sana hahaha. Trip percutian kali ni memang best sebab ada sekali kawan-kawan satu kepala. Memang best kalau ada kawan satu kepala ni, sebab tak ada isu sombong, belagak, iri hati dan lain-lain…  kalau nak buat lawak sengal dan lawak lucah pun bebas, tak ada siapa nak halang hahahhaha…. tapi dosa sendiri tanggunh la..

DSC_0376

DSC_0145

Pokok kelapa nan sebatang… cantik kan tasik ni… tenang je… banyak ikan tau.. kalau sesiapa nak datang sini bawak la makanan ikan..

DSC_0146

Inilah chalet yang kami tinggal..

DSC_0147

Susur jalan dari Chalet ke pantai Cherating..

DSC_0151

Suasana tasik buatan yang menenangkan fikirang kita, harga bilik kami RM150 semalam, ada aircond dan TV.. biliknya pun besar dan ada dua katil besar… kalau tak nak aircond dan tv harganya RM55 saja semalam.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Percutian and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Tanjung Inn Cherating

  1. sara says:

    best kan tempat nih… 🙂

  2. admin says:

    yes.. memang best… sesuai dengan jiwa kita yg kecoh2 ni hehehe

  3. wan says:

    bro, rate utk 2 person room bp?
    ok x kt sini…igt nk p lepak2 ujung mggu ngn gf…
    ok x sini? ade kcau2 x?

    rply at my mail..=)

  4. admin says:

    ok je kat sini.. tak de siapa nak kacau… orang putih selamba je bogel.. hahahaha

  5. Reign says:

    Wan, nak bawak GF boleh. xrak hal hehe. Tapi TUHAN ada. ko jawab la nanti.

  6. admin says:

    aik… sindiri bawak sindiri ingat lah… aku pergi tidur asing2.. hahahaha

  7. Kee Lean See says:

    Pls give me the contact no for Tanjung Inn, i would like to stay there on 18 Feb 2010.
    the phone 09-581 9081 no body answer .
    Thanks.

  8. rose says:

    hi wak..menarik gak tmpt nie..
    bleh bg fon no chalet 2 x?

  9. nahar says:

    menarik…bole bg no contact tanjung inn x? thanks a lot bro….

  10. nurul says:

    Hi, boleh tak bagi contact number tuk chalet nih, dah call no ni 09-581 9081, x dapat

  11. Mohd Zaid says:

    tak ada la nurul.. ermmm boleh cuba TM direktori – call 103

  12. Anonymous says:

    wah bezznyerr…suasana kampung…nice vieww

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *