Dia Sedap Main Aku Dapat Anak!

Hahaha macam gempak je kan tajuk aku kali ni.. hehe saja je gempak-gempak bukan apa pun. Ni ha nak cerita hari ni aku dapat anak lagi. Anak kucing la, apa korang ingat aku ni lelaki jalang ke main sedap main je ngan betina hanyir kat luar tu kekekeke.. ops terlebih sudah!..

Si kunsa tu hari ni beranak lagi 4 ekor menjadikan keseluruhan kucing aku sekarang dah jadi 16 ekor, kalau tak sebelum ni ada dalam 25 ekor tapi dah banyak yang mati dan dimakan anjing. Aduh lagi teruk la perbelanjaan aku lepas ni, kena ikat perut la aku jawabnya. Hehehe ala tu tak kesah apa yang aku makan tu la kucing aku makan, tapi kucing aku ni berkira sikit makan nak yang sedap-sedap je.

Huhu siapa yang nak ambik anak kucing untuk jadikan anak angkat amatlah dialu-alukan… korang kasi duit aku jaga… 😛 nak kasi ambik bawak balik rumah tu sorry la sebab aku sayang gile kat kucing-kucing aku ni..

DSC_0109

Empat ekor semuanya… kucing ni kacukan parsi tau… kalau dah besar mesti comel macam tuan dia gak kekeke..

DSC_0111

lepas je mak dia nampak aku usik anak dia terus mak dia mengamok, biasa la mak siapa yang tak sayang anak kan..

DSC_0112

Yang bestnya siap bawak geng tu nak selamatkan anak dia.. hahahaha

DSC_0114

Kasih ibu membawa ke syurga… tu lah dia namanya kucing.. pantang orang usik anak dia… mesti dia marah…

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Dia Sedap Main Aku Dapat Anak!

  1. Alicia says:

    kiut nya kucing ko zaid….tapiiiiii….tapiiiiii boleh kah sy pegang kucing tu r ??? banyak pula tu…yg 4 ekor baby kucing tu kan macam sudah besar pula kan…

  2. admin says:

    @Alicia,

    kecik je alice.. tu kamera je nampak kucing tu jadi besar… hehehe aku pun kalau kecik lagi aku geli gak nak pegang.. dan takut mak dia marah..

  3. Alicia says:

    @admin, sy bukan geli…hmmmm takut sikit…ndak biasa lagi dgn kucing….hihi

  4. Anarm says:

    xde rumah besar skit ke bro utk kucin tu?
    sian lak aku nengok dok berhimpit anak beranak..
    huhuu.. aku pn sgt suke kucin..
    tp skrg x bela dah pasal asyik sibuk dgn keje..
    bela kang dah tentu aku x smpt nk bg mkn..

    pssttt: aku penah tdo ngn kucin.. die tdo celah ketiak aku.. geliii~ hahahaha

  5. admin says:

    @Anarm,

    rumah tu paling besar.. tak sempat la nak cari kotak besar… tapi nanti nak gantikan kotak yang baru… nak cari kat office nanti kot-kot ada kotang yg nak dibuang…

    uikss… tidur kat celah ketiak.. kekekeke mesti ketiak bro bau semacam kan wakakakakak..

  6. Alicia says:

    @admin, kelakar lah…sy boleh imagin bende lain bila bace komen nie ahahaha…

  7. zara says:

    >Aduh lagi teruk la perbelanjaan aku lepas ni, kena ikat perut la aku jawabnya. Hehehe ala tu tak kesah apa yang aku makan tu la kucing aku makan, tapi kucing aku ni berkira sikit makan nak yang sedap-sedap je.<

    Nampak gayanya KURUS ler kamu lepas ni… dah terpaksa ikat perut hehehe.

  8. geenurfauziah says:

    hehehehhehe….
    comey la kucing2 nie….

  9. tyka says:

    alar comel nye.
    dah lame tyka tak tgk anak kucing sbb smue kucing tyka da mandul. uwaaa. kalo tak mandul mesti 40 ekor kot skrg. huhu

    wahh best best

  10. Alicia says:

    @zara, mesti kucing ko suka nasi goreng esfan kan zaid ???

  11. admin says:

    hahahaha.. siut je…

  12. rien says:

    sapa nak bela kucing??? email ler aku, ezarien@yahoo.com
    aku ada kucing remaja yang tersangat manja dan cerdik tapi masalahnya aku dah tak bleh nak bela lagi kucing tu… tak tau sapa nak jaga kucing tu….
    tolong ler…. sapa nak jaga plz email aku ek… kabakan berita ni pada kengkawan. kucing tu ada kat umah aku kat ampang.

  13. admin says:

    untuk pengetahuan kesemua kucing dalam gambar ini telah mati… sedihnya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *