Aku Insan Biasa

Dia Sedap Main Aku Dapat Anak!

dalam Diriku oleh

Hahaha macam gempak je kan tajuk aku kali ni.. hehe saja je gempak-gempak bukan apa pun. Ni ha nak cerita hari ni aku dapat anak lagi. Anak kucing la, apa korang ingat aku ni lelaki jalang ke main sedap main je ngan betina hanyir kat luar tu kekekeke.. ops terlebih sudah!..

Si kunsa tu hari ni beranak lagi 4 ekor menjadikan keseluruhan kucing aku sekarang dah jadi 16 ekor, kalau tak sebelum ni ada dalam 25 ekor tapi dah banyak yang mati dan dimakan anjing. Aduh lagi teruk la perbelanjaan aku lepas ni, kena ikat perut la aku jawabnya. Hehehe ala tu tak kesah apa yang aku makan tu la kucing aku makan, tapi kucing aku ni berkira sikit makan nak yang sedap-sedap je.

Huhu siapa yang nak ambik anak kucing untuk jadikan anak angkat amatlah dialu-alukan… korang kasi duit aku jaga… 😛 nak kasi ambik bawak balik rumah tu sorry la sebab aku sayang gile kat kucing-kucing aku ni..

DSC_0109

Empat ekor semuanya… kucing ni kacukan parsi tau… kalau dah besar mesti comel macam tuan dia gak kekeke..

DSC_0111

lepas je mak dia nampak aku usik anak dia terus mak dia mengamok, biasa la mak siapa yang tak sayang anak kan..

DSC_0112

Yang bestnya siap bawak geng tu nak selamatkan anak dia.. hahahaha

DSC_0114

Kasih ibu membawa ke syurga… tu lah dia namanya kucing.. pantang orang usik anak dia… mesti dia marah…

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

13 Comments

  1. kiut nya kucing ko zaid….tapiiiiii….tapiiiiii boleh kah sy pegang kucing tu r ??? banyak pula tu…yg 4 ekor baby kucing tu kan macam sudah besar pula kan…

  2. @Alicia,

    kecik je alice.. tu kamera je nampak kucing tu jadi besar… hehehe aku pun kalau kecik lagi aku geli gak nak pegang.. dan takut mak dia marah..

  3. xde rumah besar skit ke bro utk kucin tu?
    sian lak aku nengok dok berhimpit anak beranak..
    huhuu.. aku pn sgt suke kucin..
    tp skrg x bela dah pasal asyik sibuk dgn keje..
    bela kang dah tentu aku x smpt nk bg mkn..

    pssttt: aku penah tdo ngn kucin.. die tdo celah ketiak aku.. geliii~ hahahaha

  4. @Anarm,

    rumah tu paling besar.. tak sempat la nak cari kotak besar… tapi nanti nak gantikan kotak yang baru… nak cari kat office nanti kot-kot ada kotang yg nak dibuang…

    uikss… tidur kat celah ketiak.. kekekeke mesti ketiak bro bau semacam kan wakakakakak..

  5. >Aduh lagi teruk la perbelanjaan aku lepas ni, kena ikat perut la aku jawabnya. Hehehe ala tu tak kesah apa yang aku makan tu la kucing aku makan, tapi kucing aku ni berkira sikit makan nak yang sedap-sedap je.<

    Nampak gayanya KURUS ler kamu lepas ni… dah terpaksa ikat perut hehehe.

  6. alar comel nye.
    dah lame tyka tak tgk anak kucing sbb smue kucing tyka da mandul. uwaaa. kalo tak mandul mesti 40 ekor kot skrg. huhu

    wahh best best

  7. sapa nak bela kucing??? email ler aku, ezarien@yahoo.com
    aku ada kucing remaja yang tersangat manja dan cerdik tapi masalahnya aku dah tak bleh nak bela lagi kucing tu… tak tau sapa nak jaga kucing tu….
    tolong ler…. sapa nak jaga plz email aku ek… kabakan berita ni pada kengkawan. kucing tu ada kat umah aku kat ampang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

11227924_10206569099611278_3594520352992209352_n

Isap Vapor Ok Kot!

Rasa macam ramai pulak sekarang yang mengisap vapor berbanding isap rokok. Ada
Screen Shot 2015-03-07 at 2.42.20 PM

Jom Kurus 9 KG

Asik-asik bila menulis blog aku mesti nak cakap “ahhh lamanya tak update
Kembali Ke Atas