Zoom Malaysia (Jalan-Jalan & KLCC SkyBridge)

Syok siut aku ni nama je orang Malaysia lagi la nama je orang KL, huhu dalam IC aku kod 14 (Kuala Lumpur), tapi ni la baru pertama kali aku naik Skybridge KLCC. Jambatan KLCC ni terletak di tingkat 41, masuk free je tapi tiket/pas lawatan kena ambil awal-awal la.. takut habis pulak.. Seperjalanan aku di KLCC Skybridge ni aku tengok tak ada seorang pun pengunjung tempatan, yang ramainya warga asing yang bercuti di Malaysia. Aiyooo kemananya orang Malaysia ni… support la sikit.. masuk free je tau..

KLCC_0018

Testing kemera Nikon D80 aku.. waaa lepas ni aku dah terror sikit ambil gambar…

KLCC_0023

Tuan2..Puan2.. Inilah Gambar Menara Kembar Petronas setinggi 452.02m” Dah macam pemandu pelancong aku ni… gayat asik nak ambik gambar je hahaha..

KLCC_0078

Susun blok, ermmm pening aku main benda ni hahaha sebenarnya tak main pun, buat-buat possing macam main hahaha

PERMANDANGAN DI TINGKAT ATAS JAMBATAN KLCC

KLCC_0040

KLCC_0066

KLCC_0034

Sedikit Info Tentang Sky Brige

Location of the sky bridge Levels 41 and 42

Length of the sky bridge 58.4 metres

Heigth of the sky bridge 170 metres

Skybridge Visits
The Skybridge of PETRONAS Twin Towers is open to public visits since May 2000. Admission is free, although visitors have to queue up for tickets.
Visiting hours are from 9 am to 7 pm daily except Mondays.

Visit Information
Visit Days: Tuesday to Sunday (closed on Monday)
Visit Hours: From 9 am to 7 pm (closed for Friday Prayer from 1pm to 2:30pm)

Issuance of Tickets
From 8:30 am daily except Monday

Important Notice

Please be advised that all visitors enter these premises at their own risk. PETRONAS, its subsidiaries, related companies and affiliates and its or their directors, officers, employees and agents will not be responsible for any loss or damage to the property or personal belongings of, nor for any injury or death suffered by, any visitor howsoever caused during the visit.


About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Zoom Malaysia (Jalan-Jalan & KLCC SkyBridge)

  1. waich..free eh…hu3x…
    comprem ..lepas nie teman g panjat sana..

  2. alicia says:

    @Minister Of Mind, free tp kena dtg awal ambil tiket.dlm kul 7am dah ade org sanggup beratur tunggu kaunter buka.zaid,actually ramai gak org malaysia tu tp kebetulan ptg smlm tu kita pigi dgn org asing kot.Tp best kan.baru nampak kelebihan negara kita.kdg2 siap ada lawatan sekolah lagi tau.penuh budak2.mesin yg shah naik tu tak begerak bila shah duduk atas tu je.keberatan kot.ahahaha

  3. KNizam says:

    aku yg dok kl pun x pernah naik bridge tuh lagi tau. hehe 🙂

  4. Khai says:

    Fuh! best nyee… x pernah gak nak naik lagi ni.. ades..

    siapa ada nengok dukumentari masa skybridge ni dinaikkan, mmg best.. KLCC dah siap, jambatan naik kemudian.. time tu tun mahathir pon datang nengok.. dah sampai separuh, hujan.. siap ada petir.. semua dah risau.. jambatan ni huyung hayang kene tiup angin.. nak berpusing2 dia…

    last2.. selamat jugak.. hehehe….

  5. admin says:

    @Minister Of Mind,

    bagus-bagus nanti bawak sekali emir dan haziq ye… mesti mereka syok…

  6. admin says:

    @KNizam,

    huhu nanti kalau senang-senang naik la bro.. free je

  7. admin says:

    @Khai,

    yup bro rasanya saya pernah tengok kat channel national geo kat astro…

  8. Pingback: Why I Like It Longer « Mohd Zaid Othman

  9. nadia says:

    waa, best nyerr.. nak pegi laa nnt.. thx bg information..

  10. nadia says:

    masyallah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *