Jabatan Imigresen Malaysia (Putrajaya)

KLCC_0006

Ni nak komplain sikit, bukan apa aku ni memang jenis kaki komplain kalau rasa tak puas hati… pagi tadi aku gi la teman kawan aku buat pasport kat Imigresen Putrajaya, datang dalam pukul 11 pagi orang memang dah berduyun-duyun kat situ. Apa yang buat hati aku ni panas adalah dah la orang ramai tempat duduk terhad dan ruang pejabat agak kecik… huhu abis udara aircond disedut oleh orang lain (aku rasa aircond ni kena service la.. dah tak rasa sejuk aircond tu)

Kat sini diorang tak pakai sistem nombor bersuara automatik… diorang pakai manual je… pakai mulut… kalau mulut staff bertugas tu berbau, harum satu pejabat tu hahahaha… nasib baik la staff2 kat sini baik-baik… senyum je.. tu yg best… ermm harap pihak kerajaan dapatlah tingkatkan lagi mutu pelanggan kat sini ye.. kalau ada sistem nombor bersuara automatik tu ok la sikit… tak la kawan den terhegeh2 tanya staff tu sekarang ni nombor berapa… ┬ának makan kat kefeteria pun tak senang bontot… asik risau je takut nombor terlepas… huhu…

KLCC_0001

Dah lama tak jalan Putrajaya sampai tersesat la pulak.. sampai aku terpaksa call pakcik aku yang bekerja kat situ tolong tunjukkan jalan ahahha…

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Jabatan Imigresen Malaysia (Putrajaya)

  1. cik siti says:

    salam… iye ke xder sistem number? mcm x pecaya jer… sebap kt tempat aku bhg. visa, pas dan permit ada molek jer sistem number QMS lagi tau…. nk tgk senyuman lebih lebar lagi naik laa ting. 3…. SERVICE WITH SMILE!

  2. admin says:

    @cik siti,

    cik siti tak pernah turun tingkat bawah ke… cuba masuk kat tempat buat passport tu…. memang tak ada nombor pun… kat tingkat lain aku perasan memang ada sistem QMS..

  3. roslan says:

    salam imigresen,sesaper yg leh harap dr jabatan berkaitan,ambil tindakan yg diharap harapkan,naik sakit jiwa skang ni ngn bangladesh,semua nk sapu,kata bangla kna out dr malaysia tp masih ada lagi,bangla mesin rumput kaw kajang,permit tah sapa2 punya,permit kompeni tp keja sendiri….apa ni jabatan imigresen buat?keja kilang pun camtu gak,kat balakong ada yg bangla keja opis,hallo imigresen lawat lah kilang pollyroll balakong,apa ni ….owang malaysia da x da ker,mesin rumput satu hal lg,apa ni tutup mata ajer ker,cuba dok kat tepi jalan sekitar sungai sekamat kajang..pagi dr jam 7 tengok la bangla celaka ni,semua keja aku dn kawan2 kena sapu …alo imigresen tolong lah tengok,jgn tutup mata jer….tanggung jawab la sikit pada rakyat malaysia…..nk cerita lebih2 pun x guna,lau x da tindakan jugak alamatnya tv3 la akhirnya lg satu 360 …jumpa mazidul….salam dr saya ….harap maklom

  4. Beh says:

    Bukan aku nak complain banyak-banyak, tapi dah dua kali saya pergi Pejabat Imigresen Putrajaya habislah masa saya 1 hari yang sama. saya faham kakitangan pejabat sudah kekurangan tapi yang pentingnya pejabat tu tidak mencukupi sistem yang baik. Apa rasanya jikalau seseorang tu sampai pada 9 pagi dan habis urusan sampai 6 petang ………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *