Zee Avi – Aku Dah Mula Minat Dia

Apa kes ni aku tetiba pulak suka dia ni.. haha pertama sebab dia sexy.. haaa jangan fikir yang bukan-bukan ya.. sexy tang suara dia. Muka pun boleh tahan lawa.. alamak macam gatal la pulak aku ni.. Aku rasa dia ni jauh lebih baik dari hey..hey..hey…. ku tak percaya cinta.. Liyana Jasmay tu…, Aku kenal dia ni pun dari Youtube, selidik punya selidik rupanya dia ni berasal dari Malaysia. Waa tak sangka ya ingatkan artis-artis AF kita la yang paling power, rupanya artis Youtube ni lagi gempak dari artis Malaysia sekarang ni yang tangkap muat je.

Aku rasa la kalau dia ni masuk AF ke, Mentor ke mesti dia ni juara.. tapi tak apa lah kan Zee Avi, walaupun hang tak popular di Malaysia tapi di luar sana hang hebat kan… harumkan nama Malaysia ye… Nanti kalau aku gi kedai CD aku akan cari CD hang.. dan beli yang ORI … Kalau rasa nak tau lebih lanjut tentang Zee Avi ni silalah ke website dia yang comel ni http://www.zeeavi.com/

Zee Avi performs Honey Bee, Bitter Heart, Kantoi, and Monte from her self titled debut album on Brushfire Records. Aku paling suka lagu Kantoi ni la.. kalau nak dengar lagu ni pergi kat saat 5:55 best dowh..

Kantoi oleh Zee Avi

Semalam I call you, you tak answer.
You kata you keluar pergi dinner.
You kata you keluar dengan kawan you.
But when I called Tommy he said it wasn’t true.

So I drove my car pergi Damansara.
Tommy kata maybe you tengok bola.
Tapi bila I sampai you, you tak ada.
Lagilah I jadi gila.

So I called and called sampai you answer.
You kata sorry sayang tadi tak dengar.
My phone was on silent, I was at the gym.
Tapi latar belakang suara perempuan lain.

Sudahlah sayang, I don’t believe you.
I’ve always known your words were never true.
Why am I with you, I pun tak tahu.
No wonderlah my friends pun tak suka you.

So I guess that’s the end of our story.
Akhir kata she accepted his apology.
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too.
With her ex boyfriend’s best friend – Tommy.

Zee Avi (born Izyan Alirahman,[1] also known as KokoKaina; b. 1986) is a Malaysian singer-songwriter, guitarist, and ukulele player. She was born in Miri, Sarawak, on the island of Borneo. She moved to Kuala Lumpur when she was 12.[2] She studied fashion design at American InterContinental University in London.[3]

Avi originally posted a video of her first song on YouTube because one of her friends had missed her first performance in Kuala Lumpur, so she created a video on YouTube for him to watch. He convinced Avi to leave the video up, and soon she received positive feedback, which inspired her to put more videos on YouTube.[3] After she was featured YouTube, she attracted the attention of Brushfire Records, with which she would join.[2] Her song “No Christmas For Me” is featured on Brushfire Records‘s 2008 Christmas album This Warm December: A Brushfire Holiday.[4] Her single “Bitter Heart” was first to become available on the US iTunes store, and her full self-titled debut album was released on May 19, 2009. On the day of her album’s release, YouTube featured her on the front page in Spotlight: Music Tuesday. She is currently touring the United States.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Zee Avi – Aku Dah Mula Minat Dia

  1. nazmin says:

    woish..thanx!mmg crik lirik de~
    btw..de c0mel en?
    ahaha

  2. zhu ayu says:

    memng dier best pun….org miri cm aku gak..hahahaha

  3. admin says:

    ko cute macam zee avi gak ke zhu?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *