Perkampungan Ikan Bakar Terapung (PIBT) Bersama Bloggers

Hari ni aku dan mak pergi Melaka gi ambik barang adik aku yang belajar kat Politeknik Merlimau Melaka, Sekarang ni dia cuti SEM so terpaksa la kami datang angkut barang-barang dan kain baju dia yang melambak tu balik. Sebelum ke Melaka, mak aku dah janji dengan kawan bloggers Theministryofmind dan lllxillixaxillixalll untuk pergi makan-makan kat Perkampungan Ikan Bakar Terapung (PIBT) selepas collect adik aku punya barang kat rumah sewa dia. Sebelum ni mak aku dah pernah jumpa mereka di Pesta Buku Antarabangsa 2009 hari tu, aku pulak kebetulan ada hal jadi tak dapat jumpa. Tapi hari ni alhamdulillah tercapai gak niat nak jumpa mereka berdua dan anak-anak Haziq Amirul Haq dan Izz Emir Haq yang comel sangat-sangat tu…

DSC_0007

Izz Emir yang comel tu dengan abahnya… masa ni mereka dan kami baru je sampai kat Perkampungan Ikan Bakar Terapung (PIBT).  Aku dari jauh dah cam muka bro Theministryofmind ni, tapi dua tiga kali toleh gak la.. takut salah orang hehehe maklumlah 1st time jumpa.. tapi aku dah cam sebab selalu lepak kat blog mereka.

DSC_0008

Kak lllxillixaxillixalll dan mak aku yang bertukar-tukar buah tangan… thanks ye kak sebab kasi kek tu.. yammie sedap tau kek coklat tu.

DSC_0034

Dalam banyak-banyak menu yang mak aku dan kak xillix order, menu ni yang paling aku suka, nama dia bak kata kak xillix adalah Sepahat, ini pertama kali aku makan,… memang best binatang ni.. lain kali kalau aku gi Melaka aku nak order lagi..

[Klik Sini Kalau Nak Tengok Gallery Gambar Makan-Makan Kat (PIBT)]

Ok kepada kak dan bro, nanti sesenang datang la rumah kami pula ye.. tak jauh pun Melaka dengan Bt9 Cheras hehehe… nanti kalau datang sini kami bawak makan ikan sungai pulak… tapi bro dan kakak makan ikan sungai ke?.. sedap tau ikan talapia bakar dan ikan patin bakar… masak pedas pun sedap…. apa-apa nanti contact la ye…

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Percutian and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Perkampungan Ikan Bakar Terapung (PIBT) Bersama Bloggers

  1. alicia says:

    waaa..makan ikan bakar. sedap dow..

  2. admin says:

    @alicia,

    yup… memang sedap.. tapi banyak sangat benda makan sampai tak abis hehehe… lain kali aku ajak kau pulak ye alice…

  3. alicia says:

    @admin, yeah!! ko jgn buat janji terang bulan zaid. sy ingat smpi bila2 ko pernah nak ajak sy ke sana tau. yeye :-p

  4. admin says:

    hehehe.. alamak?.. nanti kita makan ngan Tauh sekali yek… suh tuah yang belanja nak alice?

  5. Xillix says:

    wah…cepatnya upload!!!

    zaid… nama tempat tu perkampungan ikan bakar pernu… kalau nak comfirm ty MOM… bukan umbai rasanya…umbai kat sebelah..

    about sepahat pulak…
    jenis masakan tuh, tak sedap sangat sangat!!! patut dia buat masak tumis yang macam …

    alah dia tumis bawang putih, bawang besar, halia dan serai…then campak je dalam kuali sepahat tu… style ini baru sedap…

    yang kita makan tu… tak sedap sebenarnya kan?…

    banyak betul mak kamu order tau!!! anyway thanks

  6. admin says:

    @Xillix,

    oh ye ke kak.. ok nanti nak confirm kan ngan bro MOM dulu.. apa-apa pun zaid edit balik ayat tu …

    yg sepahat tu rasa dia ok ok je.. tapi rasanya kalau masak ala-ala tumis yang akak cakap tu mesti sedap kan… tak pe next time kita makan lagi ye..

  7. Xillix says:

    kita makan kat tempat lain n make sure MOM yang byr pulak he he he… kat umbai akak rasa murah sikit dari tempat tadi… tapi view tidak secantik pernu sebab port lama tetapi ada boat dan sampan sampan.. leh asah amik gambar…

  8. admin says:

    @Xillix,

    yup.. baiikkk.. hehehe uih akak ni awal nya bangun tidor… zaid baru nak tidur ni hehehe…

    nanti kita belajar ambik gambar sama-sama yek… ala akak pinjam je la kamera zaid, kita share.. huhu sharing is caring…

  9. Xillix says:

    Bangun tido awal sbb emir. lepas tu pusing kiri pusing kanan cari MOM… hilang… may be cari sotong goreng tepung…dia ada cakap dia mengidam sotong goreng tepung…

    Kek tu promote lah ye… kalau nak sample cakap ler… naik KL kami singgah… dah tahu dah jalan sana…

    he he… camera tak best pinjam pinjam… bila dah pegang takut ada sindrom gila kuasa nak pegang camera aje!!!

  10. alicia says:

    @admin, e e takut ko zaid. kalau ko janji mende lain xpe zaid, sy cepat lupe. jgn ko janji bab2 makan ni…sy mmg pantang.ahahaha..

  11. admin says:

    hehe apa la akak ni… ye tak ye kan.. tak pe zaid doakan supaya akak cepat2 dapat apa yang akak hajatkan…

    ooo emir suka bangun awal yek… tak pe nanti akak datang kl biar zaid yg jaga si comel tu…

  12. admin says:

    aku akan berusaha untuk buat kau lupa hahaahah..

  13. alicia says:

    @admin, ko mmg…dasar!!!

  14. en_me says:

    sodapnyerr ikan bakar tewww.. salammm

  15. Tuah says:

    ooo.. tuh umbai… ikan bakar terapung ctuh la ak, sam ngn fiza kuar p makan… hehe.. sedap ctuh weyh.. hoohohoh.. dr gmbr dh taw tmpt kami makan dl.. hahaha.. sedap2.. klo zaid dtg melaka.. blanja tuah ngn alice makan ctuh.. zaid.. “GOOD”

  16. Xillix says:

    @admin, tak lama lagi… impian ku bakal termakbul… tak kisah lah.. apa pun dia beli… janji dslr.. boleh i jadi girl photographer… yg penting skil bak kata adik iparku kamal rabah

  17. admin says:

    @en_me,

    waalaikumsalam,… yup memang sedap.. nanti leh la em_me join sekali next time ye..

  18. admin says:

    @Tuah,

    haha aku paham simbol good tu… hahaha alice banyak duit.. nanti mintak je alice belanje… tul tak alice?..

  19. superb picts tue bro..kalo kreatif skit tue…huish..lagi gempak daaa….

    korang sampai sana kul baper?

  20. alicia says:

    @admin, zaid ko doakan spy sy dapat kerja lain…gaji besar…sure sy belanja ko makan tiap2 bulan…

  21. admin says:

    ala bro biasa-biasa je gambar tu… nanti kene menuntut ilmu dengan sifu dulu…

  22. kayaler says:

    alicia…

    pasnih blh cuba kene kt kdai aku plakk yeekkk….
    hehehhe…sorry iklan japp..!!!

  23. admin says:

    apa nama kedai hang… meh belanje aku makan nanti aku promot kedai hang hehehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *