Sebab Ke 519 Saya Nak Ke Singapura

Tahun ini tak silap aku tahun melawat Singapura… jadi mereka telah mengeluarkan dua ribu sembilan sebab kenapa perlu ke Singapore tahun ini… Aku telah memilih sebab yang ke lima ratus sembilan iaitu Separuh Harga untuk tiket-tiket masuk ke tempat pelancongan mereka bagi penduduk Malaysia…..kalau tiket masuk Night Safari S$25 bagi Malaysian dapat RM25 waaa separuh harga tu… kalau tak sekarang S$1 bersamaan RM2.41 sen…

Uniquely Singapore

http://www.visitsingapore.com/

Yahoo!! bulan 6 ni aku akan buat passport almaklum lah aku tak pernah ke luar negara sebelum ni, jadi terpaksalah buat passport untuk ke Singapore nanti. Tapi duit tak de huaaaa (nangis).. hehehe minta-minta la ada yang sudi bagi sumbangan wang ye hahahaha… nampaknya mak aku la jadi mangsa aku buat masa ni..

Aku pergi Singapore nanti dengan kawan-kawan opis aku (Kak Sal dan Rina) pada awal bulan 6 nanti, jadi masih ada masa untuk aku korek duit tabung dan duit terpijak…nak naik kapal terbang mahal sangat dan aku dah pernah naik kapal terbang, jadi aku cadangkan kat kawan aku supaya kita naik keretapi nanti, waaa mesti best kan.. aku tak pernah naik keretapi.. huhu doakan aku supaya dapat dan tercapai hajat aku ke luar negara ye… (nak gi London tak mampu, Singapore pun jadi la..), bukan apa aku dari kecik-kecik dah hajat nak gi melancong luar negara, naik bus double decker, masuk night safari kat Singapore dan macam-macam lagi la… mana tau dapat jumpa Puah Chu Kang ke leh ambil gambar ngan diorang.. (aku memang suka cerita tu)…

To qualify for offers, Malaysians have to produce their Malaysian passports and valid embarkation cards for verification at the attractions’ ticketing counters.
Upon positive verification, Malaysians can choose to pay in Malaysian Ringgit or Singapore Dollars.
If you are paying in Malaysia Ringgit, you pay the corresponding amount of the attractions’ published rates in Malaysia Ringgit. For example, if the admission fee to Jurong BirdPark is S$18, Malaysians pay RM18. Exact amount must be rendered for payment in Malaysian Ringgit. No change will be given.
If you choose to pay in Singapore Dollars, you get a discount of 50% off the published admission rates.
Not applicable to persons of other nationalities, Singapore Permanent Residents, and Malaysians holding Singapore work permits, employment passes or student passes.
Please refer to the local authorities on outgoing currency regulations.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Sebab Ke 519 Saya Nak Ke Singapura

  1. alicia says:

    Wei! ko nak g singapore kan.Korg naik keretapi yg singgah kat Kluang stesen tu.Sana best tau.boleh order roti bakar n Kluang Kopi.Salah 1 impian sy tu.Hope 1 day sy dpt gak pegi sana.pernah plan tp x jadi.sy nak cakap awal2 “NAK OLE2”

  2. Tuah says:

    mo juga ole2.. nk ikot ms tuh U baru ja buka.. so x leh cuti.. hehe.. lg 1.. kami student lagi.. mn ad duit nk g.. haha.. so.. mau ole2.. kekek.. saje je ikot alice.. 😀

  3. kim salam aku kat phua chu kang..

    best in singapore in jay bee..

  4. alicia says:

    ehehe..Tuah, jom kita kacau zaid.yaaahhooooo..rasa cam nak melompat..(sy nak hadiahkan symbol “good” kat engko zaid)wauwauwau..

  5. admin says:

    huaaa roti bakar?.. kopi ?… waa layan tu… mesti singgah ni… bestnya…

  6. admin says:

    ala tuah.. ko ingat aku ni nak pergi berduit ke kekekeke?… beli belah semua pakai kredit kad… cash kat tangan ada S$100 je hahaha… mana cukup … tu la kot-kot ada sesiapa nak buat donation kat aku dipersilakan lah hehe

  7. admin says:

    hehehe sekarang phua chu kang dah buka company kat malaysia… best in Singapore tapi lagi best in Malaysia ….PCK Sdn. Bhd … hehehehe

  8. admin says:

    siut je korang yek… hahaha alice aku paham simbol good tu…. hahahaha

  9. Tuah says:

    hahaha… mo ole2.. mo ole2… jgn lpa ya zaid.. haha.. mo ole2.. 🙂 nk bg simbol good gk kt zaid.. haha

  10. admin says:

    insyaalah tuah.. kalau ada duit lebih nanti aku beli korang ole-ole..

  11. alicia says:

    Saya nak special drpd tuah tau zaid !!!

  12. Zharfan says:

    Baik pergi Singapore bawak kereta sendiri dari Malaysia daripada naik kereta api sebab kita boleh meronda-ronda seluruh Singapore dengan kereta sendiri. Lagi senang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *