Hujan Apa Salah Mereka?

Sejak aku upload video Hujan kat Youtube ni masa aku pergi tengok konsert Pesta Malam Indonesia 2 kat KL tahun lalu, dah kira-kira hampir 12 ribu orang yang tengok video ni.. tapi macam-macam komen yang aku terima tentang indie band Hujan ni.. ermmm apa salah mereka?… atau salah aku yang rakam dan upload video ni kat Youtube?… huhu memang tak dapat di nafikan sekarang Youtube dah jadi saluran untuk budak-budak dan orang-orang tua berpolitik, bergosip, mengutuk, mengata, mencela, dan macam-macam lagi la… tu la orang melayu.. tak pasal-pasal nak cari pasal.. kalau nak cari pasal cari la kawan aku Kak Sal ye.. hahahaha…

Antara 12 ribu orang yang tonton video ni.. ada di antaranya mencaci memaki hamun kumpulan Hujan ni.. ermm aku nak tanya korang la yang anti Hujan ni… apa salah mereka?… bukankah dengan adanya kumpulan Hujan ni industri muzik indie band tanahair kita dah maju semula?.. lantak diorang la dengan perangai diorang ke janji diorang tak buat pasal kan…

zxc

Jadi aku harap lepas ni korang jangan la kutuk mengutuk orang melayu sesama sendiri ye.. orang lain senang tu rezeki dia.. masing-masing ada rezeki masing-masing.. jadi hidup Hujan.. Hidup Indie Band… Chow… renung-renungkan dan selamat beramal…


About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Hujan Apa Salah Mereka?

  1. hujan..produk industri tempatan..

    talented..

    ape la orang kita nie… takde semangat moral support langsung..

  2. admin says:

    yup betul tu… tapi kan bro ramai lagi indie band kat negara kita ni yang telented.. contohnya kumulan Couple, bittersweet dan ramai lagi…

  3. Rahmat says:

    sebab aper ramai orang x suka hujan?

    1. hujan copyright the strokes
    2. hujan kuat demand
    3. homophobic. masa perform kat johor, adeke dia kata. xnak ade pondan dekat sini nak lelaki sejati. pondan pun fan hujan gak..
    last-last bila diaorang perform. kena tunjuk fuck..

  4. admin says:

    apa-apa pun hujan ada juga peminat..

  5. Sokong Gurl says:

    tak seberapa minat hujan..
    hipokrit.jahanam.
    🙁
    layan band indie indon sajee..The SIGIT!!
    best gilerrr…hahaha.Sedap2!.
    dorang tak malu ke?korang salah artikan indie tu..

  6. admin says:

    muzik tu universal… so kenapa nak kutuk mengutuk mereka?…. aku rasa ko yg tak pandai …

  7. azwan says:

    i think this is why they hate hujan
    http://ohartis.com/2008/11/hujan/

  8. admin says:

    OMG… ye ke nih..

  9. Hi there are using WordPress for your site platform?

    I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do
    you need any coding expertise to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *