Ribaibaru (Revival) – Mayumi Itsuwa

suka1

Pertama kali aku dengar lagu ni kat tempat kerja terus jadi suka pulak, ni semua penangan si Ruby la ni bawak lagu-lagu best kat office… apa-apa pun lagu ni telah menjadi lagu favorite aku sekarang.. kalau dulu-dulu mesti mak abah kita pernah dengar lagu ni kan.. ye la penyanyi ni pun dah veteran jadi masa mereka muda-muda dulu lagu ni mesti jadi lagu siulan diorang… sangat touching walaupun aku tak paham sebutir haram lirik lagu ni (ops baru terjumpa terjemahan kat google) … mungkin melodi dia kot yang agak sedih dan mendayu-dayu..

Terjemahan Dalam Bahasa Melayu

REVIVAL
Di dalam gerimis hujan ini aku mempercepatkan langkah
Seperti panahan kilat di waktu musim panas
dan begitulah cepatnya kehilangan cinta dua orang kekasih

Ah……Beginilah hatiku membakar
dan kini menjadi warna debu revival.

Ah….. hanya terbayang kisah dahulu
Jikalau hanya kenalan sahaja bolehlah dilupai

Saat terakhir hanya bergelinangan air mata
Barulah sedar betapa dalamnya cinta itu

Ah……terkenangkan dia yang betapa baik hati
Tetapi sekarang menjadi biru gelap revival

Ah….hanya tebayang kisah dahulu
Esok mungkin berulang kembali….

Furishikiru ame no naka o
Ashibaya ni toori sugita
Natsu no hi no inazuma no you ni
hakanaku kieta futari no koi

Aaaaahhhh…
Are hodo hageshiku moeta
Kokoro ga ima wa hai iro no ribaibaru
Aaaaahhhh…
Kurikaesu dake no omoide wa
yomigaeranu kako no monogatari

Yukizuri no hito naraba
Wasuraremo suru keredo
Namida gumu rasuto shin dewa
Ai no fukasa ni kizuite ita

Aaaaahhhh…
Arehodo yasashikatta anata no

Omokage ga ima wa aozametari ribaribaru
Aaaaahhhh….
Kurikaesu dake no omoide wa
Asu wo shiranu kako no monogatari

Aaaaahhhh…
Are hodo hageshiku moeta
Kokoro ga ima wa hai iro no ribaibaru
Aaaaahhhh…
Kurikaesu dake no omoide wa
Asu wo shiranu kako no monogatari
Aaaaahhhh…
Are hodo hageshiku moeta
Kokoro ga ima wa hai iro no ribaibaru
Aaaaahhhh….
Kurikaesu dake no omoide wa
Asu wo shiranu kako no monogatari

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video, Tips and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ribaibaru (Revival) – Mayumi Itsuwa

  1. alicia says:

    pergghh…engko layan eh lagu mendayu-dayu macam ni..kantoi siot..

  2. admin says:

    @alicia,

    alamak kanoit la..

  3. Sarjen says:

    Best ape lagi ni….jiwa sentimental mmg sesuai dengar lagu ni…aku pun suka.

  4. admin says:

    Sarjen umur berapa?… saya budak-budak pun suka sangat lagu ni… cair..dowh..

  5. lagu ni mmg sesuai utk insan yg dilukai oleh insan yg tersayang……………………….

  6. Mohd Zaid says:

    @iesma balqisscha sedih kan lagu nih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *