Selamat Hari Bekerja

dsc_0042

Hari ni aku jalan-jalan blog kengkawan semua cerita pasal selamat hari pekerja… tapi entry aku hari ni nak wish selamat hari bekerja kepada semua pekerja-pekerja yang bekerja di hari pekerja. Enam tahun aku bekerja tak pernah sekali pun aku cuti untuk menyambut hari pekerja. Jadi apakah title aku ni pekerja atau bos atau kuli atau apa?… hahahaha… alah tak penting pun sambut hari pekerja ni bagi aku… aku kerja lagi bagus leh dapat double pay.. lagi syok kan… hujung bulan pakcik kaya hahahha…

Dari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas.

Lompat ke: pandu arah, gelintar

Hari Pekerja atau Hari Buruh adalah satu nama untuk pelbagai cuti tahunan yang diraikan pada 1 Mei (atau dalam permulaan bulan Mei). Akan tetapi sebenarnya hari ini disebut juga sebagai Hari Pekerja Antarabangsa, yang mana ia merupakan peringatan tentang kejayaan ekonomi dan sosial bagi pergerakan pekerja. Tarikh 1 Mei digunakan kerana pada tahun 1884,Persekutuan Persatuan Pekerja dan Buruh, yang diinspirasikan oleh kejayaan Parti Labour 1872 di Kanada, meminta lapan-jam waktu berkerja di Amerika Syarikat, dikuatkuasakan pada 1 Mei, 1886. Ini mengakibatkan mogok umum dan Mogok Haymarket tahun 1886, tetapi beransur-ansur juga di pejabat selama lapan-jam waktu bekerja.

ooo sebab tu la satu dunia sambut hari pekerja ni… tu pun nak mogok, aku ni kerja time hari pekerja tak heran pun… apa-apa pun zaid dengan ikhlas nak ucapkan selamat bekerja dan selamat hari pekerja kepada semua pekerja di Helpdesk 7-Eleven dan HQ serta semua yang mengenali diri zaid dengan ucapan kerja elok-elok ye.. jangan nak curi tulang ok.. ehh dah macam sampaikan salam era la pulak…

Di kesempatan ini aku nak ucapkan juga selamat hari lahir kepada sahabat yang bernama Zaza comel yang ke 25 tahun, semoga tahun ni zaza selalu sihat dan jaga pemakanan tu ye… nanti kalau dah sihat sepenuhnya boleh la belanja zaid makan mcd ok..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Kerja and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Selamat Hari Bekerja

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup?
    I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
    penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or
    advice would be greatly appreciated. Kudos

  2. My brother recommended I may like this website.
    He was once totally right. This submit actually made my day.

    You can not consider simply how a lot time I had spent for this information! Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *