Huwaaa Aku Gemuk La..

gemukdowh

Aduhhh sakit kepalaku… apa la aku ni gemuk pun susah… apa nak bising… aku makan minum pakai duit aku… dah gemuk tu buat la cara gemuk.. uwaaaaa geramnya. Banyak baju-baju aku dah tak muat, dulu beli saiz xl.. sekarang xxl… takkan nak naik xxxl pulak… aduh.. bosan tul la jadi orang gemuk ni..  kalau kat office baru naik tangga satu tingkat dah mengah-mengah. Aku jelous tul tengok orang lelaki kurus… expecially orang cina.. macam mana la diorang jaga badan kan.. nak kata makan pelahap ye gak orang cina ni.. tapi badan maintain…

Kalau aku ada duit banyak kan best… boleh sedut lemak, potong usus ke heheheh macam Chef Zam, terkejut aku tengok rancangan dia kat TV9 hari tu… rasa nak jumpa dia je nak tanya kat mana dia gi potong usus tu, erkkk tak sakit ke, tak de kesan sampingan ke.. apalah chef memasak pun nak gi potong usus.. bak kata anak Chef Wan “Makan Tapi Diet” tu kan lebih baik.. rasa macam nak diet la tapi aku tak boleh diet nafsu makan aku sekarang ni menjadi-jadi pulak, kalau time cuti tu duk umah asik melantak je, abis keropok, biskut, jajan kat rumah ni aku dah sedut…

huh kalau la aku kurus agak-agak macam siapa yek?… ada macam jay chou tak?… macam Shah Rukh Khan ke.. hah masa tu ramai la wanita terhegeh-hegeh kat aku ni hahahaha…. alice, rina, salbiah, shamsiah ermmmm masa tu aku tak pandang dah korang hehehehe baik aku cari awek macam Anggun atau Aida Aris ke lagi cun, waaa bongkaknya aku ni… tak sedar diri tul hehehe..

Aku pernah ambik ubat kurus kat x boss tempat kerja aku dulu, ubat dia boleh tahan mahal gak la.. rm200 untuk setengah sebulan. Memang berkesan, kawan aku a.bob dah try memang nampak susut badan dia. Aku pun pernah try untuk tempoh sebulan tapi ubat tu tak sesuai la dengan perut aku ni. Bila makan ubat tu aku tiba-tiba pening pastu muntah darah. Cuak gak la kejap ingat sakit kronik ke, lepas dah muntah darah tu aku dah tak ambik ubat tu. Takut la nak ambik ubat-ubat kurus badan ni… masa belajar kat kolej PTPL Kajang dulu selalu gi klinik ambik ubat Doramin, pun efek gak… bila makan jantung aku kencang, rasa macam berlari 100meter walaupun aku duduk tengok TV time tu… huh seriau aku nak makan ubat lagi…

Beli alat senaman beratus-ratus pakainya kejap je baru 5minit pakai dah mengah dan berpeluh-peluh, akhirnya sekarang simpan buat hiasan dalam bilik sampai dah berhabuk dan bersawang. Apalah aku ni… nak kurus tapi tak nak bersenam. Bersenam malas, tapi nak kurus… cam ne ni yek. Aku nak mintak la pendapat para pengunjung blog aku ni kasi aku cara macam mana nak kurus. Tapi jangan la paksa aku diet, sebab aku suka makan.. hehehehe

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

41 Responses to Huwaaa Aku Gemuk La..

  1. alicia says:

    kalau ko betul2 nak kurus kan zaid.ko cuba stop minum air manis n berais. makan macam biasa dulu. pastu ko timbang berat badan. gerenti turun. mesti lepas tu ko lagi bersmgt nak kurus kan. masa tu baru ko kurangkan makan makanan yg banyak minyak. ala zaid, berisi xpe asalkan ko sihat dow. ko kurus pun, kalau sakit buat apa. sy rasa x perlu ko beli ubat diet. byk cara lain nak kuruskan badan. cuba ko puasa 2 bulan dengan cara yg betul. mesti ko kurus.gerenti punyalah..

  2. Anarm says:

    aku sokong ape yg alicia ckp..
    puasa tu jalan terbaik nk kuruskan badan..
    disamping dpt buat ibadah kpd Allah..

    gemok tu tandanya hati senang, makan sedap, duit banyak..
    hehehe

  3. nb says:

    Salam
    Ko kalau kurus ada macam shah rukh khan tau. Itulah hari2 minum teh tarik mana tak gemuk! Ha.ha.ha
    Akak da puji2 ni baik ko kuruskan badan..nanti kalau da rupa macam shah rukh khan..ko jalan semua orang pandang dan toleh. Ko tak mau ke cam tu? ha.ha.ha

  4. dakosue says:

    la yed apolah ko ssh2 nak kuruskan badan nak sodut lomak la..kang lomak x habih sodut ko dah arwah mcm kes baru2 ni sebuk dok sodut lomak x check doc tu ado phd ko tak maien sodut yo…sonang yo ko mkn siput sodut bnyk2 kompom berat badan ideal try la klau tak cayo lopeh ni suh mak ko msk siput sodut tak berlomak jgn msk lomak cili api…nanti bertambah lomak ko kekekekeke…wat ever pown den suko ko skrg comel kok ko kurus den raso x semesra dulu haha sogan gak eh, nk pogang2 ko dah macho sgt hehe…

  5. Tuah says:

    lol zaid… meh la sama2 kt menguruskn badan.. haha.. makan ckit2 ja.. mcm ak turun ckit.. haha.. bangga.. lepas bangga.. naik balik badannya.. hampeh sangat.. haha… yg pntg.. ak dh start g joging pagi2… it pn ikot mood.. haha… klo x.. duduk la depan pc 24 jam.. lg giloz.. bertambah2 kg dlm badan nih… mak ak pn selalu gk bebel suruh kurus.. huhu tp nk buat mcmn… makanan kt umah tuh sedap sangat smp klo bley.. nk makan ja.. bila g soping… mak mula la ckp.. nih baju cntik.. nih baju cntik.. klo kurus semua bj leh pakai.. panas ja telinga.. haha.. haizz dh jadi entry plak ayt ak nih… haha.. ak stop dl.. yg pntg… jom kurus… 😀

  6. sapesaye says:

    ala zaid, gi la gym..ade instructor,baru la best nk bsenam pun…cube tgk reality show..’the biggest loser’..mesti zaid smgt nk kurus..hehe…all the best to u!! ingt, no pain, no gain! ;-P

    p/s: kenal ke sape yg mengomen ni? hihi…

  7. admin says:

    hehe kenal ni anamafiza kan.. aiyooo lama tak jumpa kan… anak sihat?… uhuhu kalau nak ada instructor kena modal besar ana.. ermmm rasanya puasa cara terbaik kan…. tengok la kalau zaid dapat duit terpijak nanti zaid cari ana untuk jadi instructor zaid leh tak eehehehe..

  8. admin says:

    hahah sama la kita tuah,… tapi ko chubby sexy lain la.. aku gemuk gedempok tendang masuk gok kakakaka….

  9. admin says:

    yo ko su… alamak den nak korus pun tok leh la ni… hehe kang den korus ko tak nak pogang2 den lagi.. hehehe ala tapi den tahu kalau den kurus ko mesti nak den punya… mana tak nya kalau dah macam srk… mesti ko tinggalkan si zam tu kekekeke… zam jangan marah ye.. den gurau je samo bini ko…

  10. admin says:

    waalaikumsalam kak nb,… waaa thanks ye coz puji zaid ni kekeke kembang jap zaid ni heheh… kalau zaid dah macam srk nanti akak boleh la ambik zaid jadi model untuk novel akak akan datang ye hehehe….

  11. admin says:

    gemok tu tandanya hati senang… banyak duit hehehehe tul tu bro… tapi duit asik kontang je…
    insyaalah nanti nak puasa la… sambil ganti puasa yang tingal2 tu niat sekali nak kurus badan…

  12. admin says:

    air manis dan berais?… huhu susah la alice.. sebab tu my fav.. ok aku try tapi tak janji yek… yg puasa tu insyaalah aku akan pertimbangkan…

  13. Kojek says:

    Wahh zaid, klu ko nak kurus aku plak nak gemuk. huhu sekarang ni aku kurus sgt2.. terasa bosan juga ngan diri aku ni, tapi apa boleh buat, dah Allah beri aku terimalah.. kita tukar badan.. nak? hehe

  14. maya says:

    Hi Zaid…. memang susah kan bila gemuk ….sana sini org dok husya kita …. i dah habis hampir 60k hanya utk kuruskan badan …. slimming centre sudah , gym yg kat mid valley sudah , pil diet sudah …. sampai naik fed-up ….. kita nie nak kurus , nak diet , tapi tetap nak makan sedap-sedap …..stlh hampir 10thn mencari , akhirnya jumpa gak …. i yakin dgn produk nie krn dia dpt title DR … 15000 physicians mengkaji produk nie … krn produk ni, i berhenti keje notis serta merta dan bahagia dgn kehidupan i sekarang …. Ada tawaran kini hingga 3june2009 … setiap 1kg slps 5kg penurunan berat badan kita dibayar rm300 …. slps 60hari jika kita turun 10kg … kita dpt rm3k … insyaallah … kalu minat e-mail i ye… pd sesiapun … nak buat bisnes pun blh …. tp yg penting for u zaid , be yourself cos only u know why u become like that and why u want to become like that …. good luck bro

  15. admin says:

    @maya,

    macam berminat je… apa email maya yek?..

  16. maya says:

    Hi Zaid , i got yr e-mail but nak reply banyak kali tak dapat …. nape ek

  17. ulya says:

    salam..zaid..ha camne..?da dapat jalan pnyelesaian x..?

    i sugest herbalife..makanan kesihatan untuk kawal berat badan..n macam2 lg khasiatnye

    .i pon baru amik 2 minggu turun 4 kilo..i lemak tepu.haha..tekejut gak bole turun mcm tu..kalo berminat pm ym mahbubi_ulya87@yahoo.comk..email me ke..

    same2 bantu membantu kearah berat badan ideal dan sehat sejahtera.kikiki

  18. mohd ridzuan osman says:

    2 minggu lepas berat aku 102kg . lepas aku makan satu produk , berat aku sekarang tinggal 96kg . cam tak caya . kalau korang nak tahu lebih lanjut boleh call aku 017-3555394 . aku tunjuk bukti , sekarang aku happy

  19. tyka says:

    zaid , jom diet,

    tyka skrg pon on diet

    sejak tyka join commander ni , jurulatih tyka slalu buat latihan , so da kurus skit. heeee

    kte jangan mkn nasi byk sgt tau , lauk lebih takpe. wah gitu..

    pastu kalo free , jogging ..

  20. kaka says:

    jus mate 5 la tue hahahahahaa

  21. Muhammad says:

    salam bro Zaid,

    dulu saya pun mglami mslh yg sama dgn bro zaid,,dulu sy active sport (rugby) but bile dh berkarier ni mmg susah even for light exercise,,,berat saya naik mendadak.dekat 28kg dlm masa 2 tahun.alhmdllh selepas saya ikut satu prgramme berat saya dah menurun 15kg dlm masa 3 bulan,inysllah bro zaid boleh cuba..amat sesuai utk org berkarier cam kite yg have limited time,,,esp bila dg brkluarga,,sila email saya,,,niat saya utk membantu kwn2 yg mempunyai mslh obesiti seperti saya dulu…thanks

  22. Ara says:

    salam….wahh2 zaid…xyh la smpai nk sedut2 lemak ke potong2 usus ke…wt bazir duit je..

    lg baik ko exercise n kawal makan…klau malas gak, ko puasa jelah…

    mcm aku, skrg tgh diet tp exercise kdg2 x buat sebab malas…hehe~

    aku amik Jus Mate 5…so lg senang sikit…dh turun 9kilo, tinggal 40 kilo lg utk dikurgkn hehe~ (bnyk tu!!)

    ape2 pun ko kena disiplin…n kuatkn semangat..insyaAllah boleh kurus punye…

  23. Miss EL says:

    salam awk..awk duduk katnew? hope sy dapat tolong awk mengatasi masalah awk.. kalo awk sudi sy sudi bantu awk..jum lawat blog sy …

  24. zawawi says:

    anda nak kurus dengan cara selamat dan
    telah diperakui oleh ramai? telah diiklankan di wanita hari ini di tv3 mahupun di
    suratkhabar harian metro. ramai sudah berjaya mendapatkan berat badan impian mereka.
    Anda pula bila lagi? jom dapatkan JUs Mate 5 Herba Prima sekarang.

  25. fieda says:

    saya pon bermasalah jugakkkkkk………………..help me!!!!! nakkk kurus huhuhuhu,,,tahun lepas bulan 9 berat dah banyak turun dalam 10 kilo..asyik makan sayur dan air teh limauuuu.tapiiiii naikkk balikkkk berat asalll sebab x jaga n x sedar diri sbab org kata dah kurus huhuhuhu…..pas nie i akan berusaha brsungguh2……..sbb nak kawin punyo pasal akhir tahun nieeeee……………….gemukkkkkk!!!! i hate that!!!!!

  26. admin says:

    zaid nak gi GYM lepas ni.. ada sapa-sapa nak ikut.?

  27. psiko... says:

    huhuhu… masalah berat badan… saya pun sama la zaid. masa lepas convo tahun 2008 berat ok lagi. 59 kg @ 60 kg. tapi sejak2 masuk kerja bulan januari 2009, berat makin bertambah. mana taknya, dulu masa duduk umah cari kerja, rajin wat sit up. skrg ni, balik kerja je terus rehat melepak depan tv. pastu tido… hehehe… la ni berat dah masuk 73 kg. nightmare je rasanya. bila tengok the biggest loser kat tv, rasa macam boleh buat je mcm diorang. tapi, bila sekali try, mcm nak putus nyawa dibuatnya… apa2 pun, kena semangat. betul tak zaid? huhuhu

  28. admin says:

    betul tu apa yang penting kita jangan terlalu ikutkan nafsu… makan sebelum lapar berhenti sebelum kenyang..

  29. alicia says:

    @admin, ye ke zaid?? huhuhu…nnti aku check..

  30. hmm says:

    aku tgh berdiet skrg. aku start diet 3/12/2009. berat aku starting 123.8kg. ahad lepas aku pergi timbang berat. so, buat masa skrg berat aku dah turun ke 94.5kg. aku tak amik pun ape2 product nak kurus bdn. lagi2 yg tgh femes jusmate5 tu. langsung tak ingin aku nak try. aku cuma jaga pemakanan aku. aku dah tak makan nasi sejak aku start diet tu sampai skrg. aku cuma makan lauk2 je. makan malam pun aku dah tak amik. dan aku lebihkan minum air. tak kisah la air sejuk ke air kosong ke. dan tak lupa jugak, exercise yg plg penting. aku jogging stiap hari sejak dr aku tarikh aku berdiet tu. ditambah lg dgn aktiviti2 lain mcm main golf ke badminton ke paintball ke. dan aku akan terus buat semua ni sampai lah berat aku 60kg-70kg. sekian.

  31. Nurbaya76 says:

    pengalaman 9kg penurunan berat badan dgn sekata secara sihat dan berkesan serta selamat. sekiranya rakan2 diluar sana berminat boleh hubungi saya SMS 019 5134715 utk keterangan lanjut.

    Makan adalah wajib 3 X sehari.

  32. mas says:

    apatu nurbaya

  33. myoliza says:

    ooo,,klau nak kurus cubalaa try atkins diet,..eat healthy, u loss naturally,..2weeks induction i lost 4kg,..and after 115days i lost 10kg,..now my weight 55kg. tanpa berlapar and pill diet, makan 3x sehari, but still keep losing weight, yup, low carbs diet….no nasik plz,..naper x percaya,..superdzul bleh, http://taknakgemuk.blogspot.com ….saya pun boleh…and semua org boleh kurus,.yg penting your superwill power mesti kuat.obesiti sifar utk semua.

  34. Salam…
    susahlah..nak recomend diet pun kena try dulu. tp sy tak la gemuk camna nak kata diet tu ok. Erm…makan seimbang ok la tu..

  35. gg says:

    zaid lau nk kurus email la i. i ada satu ubat diet untuk org mcm zaid. dia kena makan tau tp takleh tak makan. bila u ambil ubt tu, i akan follow up u. bkn setakat untuk diet tp utk kesihatan u. like BMI.

  36. gg says:

    lupa nk bgtau u produk diet tu nama nye…LITCHIN…duta produk Aishah penyanyi…email i tau lau nk kurus…sh_one84@yahoo.com.my

  37. gg says:

    fieda nk kurus ke??
    email la i…sh_one@yahoo.com.my. bukan setakat diet je tp…utk kesihatan skali….duta produk penyanyi aishah tau…dia pun turun berat badan tau

  38. Aliff says:

    Kalau nk kurus boleh cuba pil kurus ni
    Meizitang botanical slimming pil
    Xde bahan kimia
    100% xde side effect
    Boleh browse http://www.meizitang.com.my or
    LIKE facebook meizitang.my
    Banyak testimonial oleh mereka yg telah berjaya turunkan
    berat badan

    Jika nk beli boleh hubungi saya
    019 238 238 1
    Saya jual murah murah

  39. yati says:

    ubat pe tu..nk joint!

  40. yati says:

    x yahlah debella litchin tu..aku dah makan 5 set,,turun pun tidak! wat sakit ht je!

  41. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
    out and say I really enjoy reading through your posts. Can you suggest
    any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
    Thank you so much!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *