Alice Ko pandai Cakap Dusun kan?

huhu dari tajuk entry ni memang dah gempakkan… hehehehe tak ada apanya… aku dengan yusri teringin nak belajar bahasa dusun.. apa-apa pun aku tujukan khas lagu ini untuk kau Alice… semoga kau gembira la ye…, huh best sungguh lagu dan cerita One Litre of Tears ni tapi aku tak tengok lagi…. sama je  macam versi  Indonesia Sinetron Buku Harian Nayla yang mengesahkan percintaan seorang lelaki kacak dan seorang wanita berpenyakit Ataxia… memang sedih ooo cerita ni… tak caya tengok la sendiri..

Alice Muhang oku dika, Kisawo kono? Kano moi poginum hahahahahaha ok tak?…. oku Mokirayou ya…. hahahaha betul ke ni Alice?…. aku merepek je… kalau salah tolong betulkan ye…

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Alice Ko pandai Cakap Dusun kan?

  1. alicia says:

    ahahahaha..oklah tu..mana ko belajar ni? cuma yang “Kano moi poginum” selalunya org cakap bila dorg mo ajak kawan2 minum tapai.ahahaha

    Kaino Moi Poginum = Mari Pegi Minum2(minum tapai)
    Mokirayou = Minta Puji/Poyo/Berlagak(ikut situasi juga)

  2. admin says:

    aku belajar dari pakcik google la alice hehehe… pak cik google ni pun pandai cakap kadazan kekeke…

    nanti aku nak belajar cakap dusun lagi … leh la kita citcat dalam bahasa dusun… biar yusri terpinga2… hehehe

  3. alicia says:

    ya kan.nanti ko dapat call dr sabah, ko cakap dusun sama org dusun.mesti gempaq 1 helpdesk dow.selalunya klu bangsa kadazandusun mesti dorg pandai cakap.so, apa lagi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *