Google Street View

Pernah dengar tak Google Street View?… kat Malaysia belum ada lagi, Google Street View ni adalah ciri terbaru untuk Google Maps dan Google Earth yang membolehkan penggunanya memaparkan tempat yang dirakam oleh kereta Google View ni dalam keadaan 360° horizontal dan 290° vertical. Program ni telah dilancarkan pada 25 May 2007 dan sekarang melibatkan negara dari United States, UK, the Netherlands, France, Italy, Spain, Australia, New Zealand dan Jepun.

Kereta Google Street View ni akan pergi kat jalan-jalan di bandar-bandar tersebut dan merakam berjuta-juta gambar dalam setiap sudut. Mungkin kalau kereta ni jalan kat Malaysia mesti makcik pakcik kat kampung terkejut beruk hehehe…, ada baik dan tak baiknya benda ni.. aku ada baca dalam surat khabar diorang cakap benda ni memuda

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Google Street View

  1. twenty-six says:

    gempak dan hebat..tapi agak keterlaluan jika merakam gambar tanpa pengetahuan atau persetujuan :p

Comments are closed.