KEMPEN Earth Hour Malaysia

Apa yang saya akan buat pada 28 Mac 2009 ni?… ermm saya tak akan bukak laptop dalam masa satu jam bermula 8.30malam selama sejam. Huh boleh ke yek? aku ni 24jam duduk kat depan komputer. Paling koman pun aku akan tutup beberapa lampu dan handphone aku pada hari tersebut… nak tutup semua lampu kang masuk pencuri pulak.. hehehehe. Korang pulak nak tutup apa?..

earth-hour-malaysia-09

Apa yang berlaku sebenarnya pada 28 Mac ni?… ok gini ceritanya pada 28 Mac 2009 ni satu dunia akan melakukan kempen menutup elektrik selama sejam bagi usaha mengatasi pemanasan global. Huh bayangkan kalau satu dunia tutup elektrik berapa juta gelombang elektrik dapat dikurangkan selain dapat menyelamatkan bumi yang hampir rosak ni.

Jadi jom kita sama-sama menjayakan program Earth Hour Malaysia ini bersama-sama dengan lebih 74 negara yang mengambil bahagian memastikan mereka menutup lampu pada hari tersebut. Selamatkan bumi untuk anak-anak cucu kita. Tutup apa saja yang anda rasakan ianya memberi kesan kepada pemanasan global seperti, TV, radio, handphone, lampu, komputer dan lain-lain selama sejam.

Ingin lebih banyak info berkenaan Earth Hour Malaysia ni? Klik Sini

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to KEMPEN Earth Hour Malaysia

  1. Rime says:

    tutup lampu kat klcc sekali…

  2. anarm says:

    aku nk tutup mata (tido)..
    hahahha..

  3. kita says:

    jom ramai-ramai kita promote kat blog

  4. pakdi says:

    adakah …. TV3 akan ditutup siarannya nanti ?

    hehe…

  5. mohdzaid says:

    hahaha,… bagus tul cadangan bro ni…

  6. mohdzaid says:

    betul tu… sedikit sebanyak dapat membantu kita menyelamatkan bumi

  7. encikizzat says:

    jom promote..=)

  8. Truckster says:

    ermmmmm ermmmm Earth Hour tahun ni aku xdapat join…….ada sebab yang mendesak!!! aduhhhh

  9. twenty-six says:

    tutup lampu ek?okay..kurangkan penggunaan elektrik.
    lambat pula youtube aku nak keluar.

  10. Pingback: Mohd Zaid Othman »  Semalam…

  11. Pingback: Nak Ehem-Ehem Sila Tutup Lampu Ye « Aku Zaid

  12. Remarkable! Its in fact awesome article, I have got much clear idea
    concerning from this article.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *