SHARE

Tidak sepatutnya blog ini diterbit untuk mencaci dan memboikot Malaysia, Aku sendiri ramai kawan dari indonesia, Mereka semuanya baik-baik, jadi kenapa kita mau berantakan?… Malaysia dan Indonesia adalah sahabat sejati. Tetapi ada segelintir dari mereka yang berani mencabar kewibawaan anak Malaysia ni… apa nak jadi la, blog sudah menjadi saluran alternatif untuk perang. Tak sedarkah mereka berapa ramai warga Indonesia merempat kat Malaysia nak cari kerja, hari-hari ada je pendatang tanpa izin.

Malingsia Tidak Beretika
Sampaikan ke semua tenaga kerja Indonesia terutama yang bekerja di MALINGSIA agar :
1. Tidak memberikan resep makanan Asli Indonesia ke Orang orang MALINGSIA.
2.Jangan menyumbangkan tarian atau apapun yang berbau budaya asli Indonesia pada orang MALINGSIA.
3. Jangan bermain musik Tradisional Indonesia Pada Orang MALINGSIA.
Kita semua telah tau bahwa Negara satu itu adalah NEGARA TAK BERETIKA, NEGARA PLAGIAT MURNI Negara tanpa kreativitas, tak mau dan tak mampu menciptakan karya, Jadi mulai saat ini sebaiknya kita berhati hati menyajikan sesuatu yang asli budaya Indonesia pada negara MALINGSIA dan mari sejak sekarang sebut negara itu dengan sebutan MALINGSIA bukan MALAYSIA, Berapa banyak budaya Indonesia direbut? Masih tegakah budaya kita di Maling?

– Petikan dari blog http://id-top.blogspot.com/

Kepada sesiapa yang membaca blog saya ni sila Flag blog http://id-top.blogspot.com/ untuk nusa bangsa dan negara kita Malaysia. [[ bagai mana nak flaG? : klik disini ]]

betathumbalizrcom

7 COMMENTS

  1. Tengok…org Indon ni mmg tak sedar diri. Hampir 3 juta rakyat dia merempat di ngr kita. Ada juga org kita yg mengagung2kan mrk yg tak sedar diri ni.

  2. ada yang ok tu ok kak,… ada tu pulak kaki kebas duit…. macam pekerja kedai mak zaid dulu tu…. asik curi duit je…

    kesian-kesian gak kat diorang ni… tapi kalau dah memboikot Malaysia sapa yg tak marah, kita ni sanggup la kene buang kerja dek dia tapi kita pulak yang jadi puncanya…

  3. saye berdarah kacukan melayu cine mix cine celup hahaha dan skit batubare di indo dan saye belajar di jepun untuk pegetahuan anda semua di sini ade senaskah buku yang sagat bersejarah iaitu perang dunia kedua ade tertulis bahase jawi walaupun saya x mahir jawi tp berkat ibu bape sy mehantar sy kesekolah agame x sia2 saye membace dan membelik sumpah indonesia terhadap melasia(kite). dan sagat mendalam untuk merwujudkan indonesia raya, tapi itu cerita sejarah dan saye x ambil pusing tentangnye biarkanlah mereka berfikiran begitu di u tube juge hampir same rate2 nye memburukan melaysia tp igatlah allah sentiasa di samping org yg benar dan nabi penah berpesan berbaik lah enkau dgn musuh mu walaupun kamu akan mereka mencerca atau apew pun sekali dan kami disini akan mempertahankan maruah bangse dan agame sehinga titisan darah yg terahir oleh itu sabarlah wahai sedare ku amin..

  4. wah! ni boleh mendatangkan marah kepada sesiapa saja orang Malaysia yang datang ke website “Indonesia Gitu Loh – http://id-top.blogspot.com/” tapi kalau ikutkan perkara anti-malaysia ni dah lama. Teringat pulak time umur 15 (2002 – form 3) diorang sampai bakar kereta kat KL dulu. Sekarang pulak hal ini di dalangi oleh konspirasi politik semata-mata mahu memburukkan Malaysia. Oleh itu Gerakan Anti-Malaysia di Indonesia semakin hebat sehinggakan Susilo Bambang (Presiden Indonesia) tak serius nak halang gerakan haram jadah ni. Saya mohon maaf kepada semua pembaca disini saya tak join mana-mana politik walaupun parti KITA diasaskan oleh Datuk Zaid Ibrahim. Kalau masa Zaman Tun Mahathir dulu orang beriya-iya nak jadi warganegara kerana mengakui bahawa Tun Mahathir adalah seorang pemimpin yang berjiwa rakyat, membuat satu perubahan negara yang ketara, mewujudkan sektor swasta yang mahu ringkan beban kerajaan kini warisan Tun Mahathir Bapa Pemodenan tersebut disambung oleh Datuk Seri Najib (Bapa Transformasi – Inovasi, Kreativiti & Kualiti). Bukan sahaja orang Indonesia yang mahu jadi warganegara Malaysia negara lain (pemimpin dah menyusahkan rakyat) mahu turut serta menjadi Orang Malaysia. Kita sebagai rakyat Malaysia harus bersyukur kerana negara pemimpin kita sekarang sangat prihatin tak macam negara lain yang suka tindas rakyat sendiri. Mengapa ini berlaku? Renung-renungkan…

LEAVE A REPLY