Tolong Flag Blog Ini : id-top.blogspot.com

Tidak sepatutnya blog ini diterbit untuk mencaci dan memboikot Malaysia, Aku sendiri ramai kawan dari indonesia, Mereka semuanya baik-baik, jadi kenapa kita mau berantakan?… Malaysia dan Indonesia adalah sahabat sejati. Tetapi ada segelintir dari mereka yang berani mencabar kewibawaan anak Malaysia ni… apa nak jadi la, blog sudah menjadi saluran alternatif untuk perang. Tak sedarkah mereka berapa ramai warga Indonesia merempat kat Malaysia nak cari kerja, hari-hari ada je pendatang tanpa izin.

Malingsia Tidak Beretika
Sampaikan ke semua tenaga kerja Indonesia terutama yang bekerja di MALINGSIA agar :
1. Tidak memberikan resep makanan Asli Indonesia ke Orang orang MALINGSIA.
2.Jangan menyumbangkan tarian atau apapun yang berbau budaya asli Indonesia pada orang MALINGSIA.
3. Jangan bermain musik Tradisional Indonesia Pada Orang MALINGSIA.
Kita semua telah tau bahwa Negara satu itu adalah NEGARA TAK BERETIKA, NEGARA PLAGIAT MURNI Negara tanpa kreativitas, tak mau dan tak mampu menciptakan karya, Jadi mulai saat ini sebaiknya kita berhati hati menyajikan sesuatu yang asli budaya Indonesia pada negara MALINGSIA dan mari sejak sekarang sebut negara itu dengan sebutan MALINGSIA bukan MALAYSIA, Berapa banyak budaya Indonesia direbut? Masih tegakah budaya kita di Maling?

– Petikan dari blog http://id-top.blogspot.com/

Kepada sesiapa yang membaca blog saya ni sila Flag blog http://id-top.blogspot.com/ untuk nusa bangsa dan negara kita Malaysia. [[ bagai mana nak flaG? : klik disini ]]

betathumbalizrcom

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com