Sarapan Di Mana? MCDonald’s

mcd

Nak diskaun MCD? Download kat sini

 

Full tank!! huh perut aku ni dah penuh! baru je balik dari MCdonalds Bukit Bintang ni, saja je sebab ada diskaun untuk breakfast 4am. Jam sekarang 5.09pagi, baru je sampai office untuk sambung balik tugasan kerja dari 11malam tadi, tinggal 2jam je lagi nak balik… ngantoknya nasib baik dah pekena kopi Tongkat Ali Cafe tadi.

Ni nak cerita sikit ni aku rasa macam berada di negara Arab dan Africa pulak tadi, ye la mana taknya pukul 4pagi buta ni ramai pulak warga asing kat Bukit Bintang ni, dah macam neraga ni dia yang punya!. buat hal tak tentu pasal. Bayangkan aku makan kat MCd ni ngan kawan aku, tetiba segerombolan Niger ke tah arab ke duduk sebelah meja kami. Kalau duduk tu diam-diam tak pe gak! ni macam Tongga masuk pekan!. sampai tempat duduk kami pun jadi tempat tidur mereka. Apa dah tak ada rumah ke mereka ni?.. duduk melepak MCd dan sekitar Bukit Bintang ni sampai pepagi buta.

Semasa menunggu makanan aku siap kat kaunter tadi, ada bangsa Afrika ni belagak bagaikan pandai sangat. Nak speking2! ingat aku ni tak paham ke, tapi ni dia buat hal dengan pembantu jualan MCd tu. Order tu order ni, macam orang mabuk cakap! pastu budak kaunter tu dah buat pesanan dia, kemudian nak tukar benda lain pulak, budak kaunter tu pandang aku, aku pulak pandang budak kaunter tu balik, aku cakap kat budak kaunter tu sabar je la buat je apa yang mereka nak, huh wei arabian and african Please stop annoying us. Nak main-main pi balik lu punya negera ye

Aku rasa kalau dia ada kat kampung aku dah lama kene belasah dengan anak-anak muda kat sini. Bayangkanlah kalau kita kat negara mereka! berani ke kita nak buat perangai. Jangan buat pasal, kang tak pasal-pasal kita kena sula hehehe.

Aku bukan anti mereka (warga Arab/Africa) ni, cuma aku rasa macam culture shock pulak. Ye la negara Malaysia yang aku rasakan aman dan sentosa ni rupanya tidak! mungkin kat Arab dan Africa tak ada MCd kot tu yang perangai macam tapir liar kat sini.

PS : Hanya sekadar luahan perasaan untuk warga negara Afrika dan Arab ditempat kejadian je. Hanya segelintir dari mereka je yang sombong, yang lain semuanya baik-baik. Macam orang Malaysia gak tak semua yang baik, tul tak…

– errkkk nak tanya kat kau orang! betul ke warga arab ni kaki pukau?

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sarapan Di Mana? MCDonald’s

  1. Sarnia says:

    Inilah dinamakan lambakan warga asing, Zaid. Akak pernah keluar masa tu ari Sun, punya le byk mat2 indon, dan pelbagai mat2 yg bukan org kita. Rasa2 mcm kita masuk negara dia org pulak…sesat di negara sendiri

  2. Zaid says:

    tu la kak, rasa macam kat tempat dia je..

    Zaid’s last blog post..Sarapan Di Mana? MCDonald’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *