Hello Maxis Helpline!!

tvmaxis

Bengang betul aku dengan Maxis customer service hari ni, aku baru je beli Maxis Streaming TV ingat nak try dulu sebab RM1.00 je untuk 24jam. Tapi lepas je aku subscribe tak gak boleh tonton streaming video tu, apa lagi aku terus la contact Maxis center untuk bantuan teknikal. Pertama seorang lelaki berbangsa india yang angkat call aku nama dia Bala, huhu glamer kau bala nama ko disiarkan dalam blog aku kekekeke… diorang (Maxis) ingat aku ni bodoh kot pandai nak auta-auta aku tentang perkhidmatan Maxis ni. Si bala ni cakap aku kene tunggu 2jam lepas pembelian channel streaming ni dan lagi satu connection 3g kat kawasan aku ni maybe ada problem, huh problem la sangat sebab aku masa ni ada kat Jalan Imbi, kalau korang nak tahu jalan imbi ni kawasan jajahan Maxis, mustatil la tak ada connection 3g, ok la tu aku ikot kan je la si bala ni tunggu la 2jam (buat habis duit je), lepas 2 jam tunggu punya tunggu bulan tak timbul-timbul… hahahahah so aku call balik semula Maxis center dan bercakap ngan Jack pulak (huuh pelita bulan purnama gak) dah bos pun sekaum so pekerja pun kaum dia gak, pandai putar belit.

OK nak jadikan cerita yang menaikkan hangin satu badan aku ni adalah sebab perkhidmatan yang diberikan oleh si Jack Sparrow ni, mana tak naik hangin memula tadi suh aku tunggu 2jam sekarang cakap channel yg aku subscribe tu untuk preview channel je… gila babeng, takkan la aku nak beli kerana nak tengok iklan preview je.?… cam sial kan… sorry la aku dah bengang giler masa menaip ni…

so apa lagi aku suh dia settelkan gak masalah aku ni… walaupun hanya RM1.00 tapi tu duit kan… kalau aku sorang dia dah tipu kalau 100000 orang dah berapa diorang (Maxis) kaut untung atas angin… ok si jack ni pun check la sistem diorang… last-last memang diorang salah, memang rm1 untuk FULL channel untuk 24jam bukan untuk preview, dah la salah kasi info kat aku pastu tak tau plak nak mintak maaf. Rupa-rupanya link url yang diorang kasi melalui sms tu salah so kalau aku nak tonton aku kene masuk 3g portal Maxis dan klik kat TV Maxis baru boleh tengok tv online.

jadi aku dengan ikhlas hanya kasi satu point je pada petugas maxis yg bertugas tu, biar dia sedar dan belajar cara nak cakap ngan customer. Aku pun kerja kat customer service so dah memang jadi tabiat aku kalau org bising-bising aku mesti cakap lek lok ngan customer tu walaupun aku salah atau customer tu yang salah. Macam pelikkan satu company gergasi (Maxis) tapi mempunya staff telur asin yang ramai..

so moral of the story simpan la duit walaupun seringgit… hahahahaha

mak aku cakap : kalau jumpa (kefelingfing) ngan ular bunuh (kefelingfing) bukan ular sebab (kefelingfing) ni pandai putar belit.

KEfeLINGfing – buang fe dan fing ….hehehehehe

//so kepada pengguna maxis jangan mudah percaya apa yg anda beli atau subscribe dari diorang sebaliknya kaji dan fikir dulu sebelum beli… walaupun seringgit tapi nilainya besar jika ramai yang menggunakannya…

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Hello Maxis Helpline!!

  1. kazdo says:

    yup maxis memang haprak….aku guna tok supersaver je….gayut ngan makcik2 aku…line utama aku guna celcom…

  2. shaxx says:

    sabor je la… so dah ok ke TV tu? mesti ada line 3G yg stable ke baru boleh?

  3. kojek says:

    jack… huiahuahua aku igtkan aku td.. kekeke

  4. ni, saya pun nak share story psl maxis jgk.. baru2 ni aku ade join satu social network kt maxis jgk.. nama die BOTS (BATTLE OF THE SEXES) okay lah . lebih krg mcm fb sikit. first2 die offer free smggu pastu kne bayar rm2/week.. tp dah seronok aku continue la , byr pun bayar la. ade sekali tu, aku pnye date smggu da nak expired. aku pulak lupe nk topoup.. dah emergency. nak call org pun payah . last2 aku gunalah SOS TOPUP .. maxis pnjmkn rm2.. aku dah biase gune sos ni.. lps dah call mbr aku. aku tgk baki ade 1.39sen . aku pun try jelahh log in kt BOTS tu tadi .. aikk! kredit aku sikit pun tak turun . tp boleh check profile je , tak boleh chat dgn mbr dlm bots tu sbb kite tak byr lg charge rm2 untuk continue member BOTS tu.. tapi baru2 ni aku byk dengar berita ramai org kt BOTS tu kaki copy picture org lain.. haha. aku punn ape lagi, tak nak jd mangsa. aku pun pikir nk stop la.. nak delete sume picture aku kt profile tu.. so , aku pergilah topup 5hinggit je sbb nk selesaikn masalah BOTS tu.. so bile dah topup baki aku tggl rm5.59.. aku igtkn kalau da topup aku boleh renew balik account BOTS aku tu.. aku pun log in..tp log in die ade website . sme mcm kite log in internet la.. tp mse nk renew tu die mmg dah siap tulis kalau kita log in biasa tak kena charge , maknanya.. kita log in profile kite tp tak boleh chat dgn org lain. aku baru nak renew , tup2 keluar messagae .. (dear member, your acoount cannot be renewed during insuficient low credit)lebih kurang mcm tu laa yg die tulis. aku pun pi check kt balance credit aku . fuhhhhh! mmg buat aku panas je.. drpd 5.59 . kredit aku tggl 39sen je.. aku baru log in dalam 50 saat . dah die telan 5hinngit aku..mne aku tak bengang! time aku gune SOS topup. even 24jam pun kdt tak turon.bile aku dah topup die kaut pulak kredit aku. aku baru nak byr hutang sos topup die . sampai la ni , aku tak boleh nk delete picture kt profile aku…mne taknye , diorang copy picture pastu letak kt FB. mne tak bengang! haishh , mmg aku stop guna maxis punye ape2 offer atau sevice die . dah serik aku..ni tak masuk cite adik aku yg baru try tp tak log in pun .die dah unsubscribe pun bots tu tp ble setiap kali die topup . rm4 hinggit die kena telan.. adohh!penat aku cari solution . mmg maxis ni kaki belit , kaki auta. tulis lain .tapi service lain .. mmg suke belit2 kn balik syarat die sbb nk untung . so, sesape yg bce kes aku niee . careful laa.. lg bagus kalau korg tak join mne2 offer die yg dioe send guna message ke ape. sebab ‘dalam dunia ni mne ade benda free’..mesti ade udang disebalik mee.. haha.. lagi2 maxis yg rangkaian besar mcm ni.. kalau sorg kredit kne kaut rm100 pun . bknnye dorg perasan sbb ramai pggune tertipu lain kat luar tu jgk . so . becareful lahh … thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *