Thumbalizr – Cara Mudah Screenshot Website (Tanpa Plugin)

Hari ni nak share ngan korang sumer tentang thumbalizr. huhu apa mende alah tuh?… huhu thumbalizr ni adalah website untuk buat screenshot website. Sebelum ni cara lama aku buat screen shot dengan menekan printscreen kat keyboard kemudian edit didalam photoshop…. tapi rumit sikit la… banyak kerja nak edit2, sekarang ni mudah dah just klik klik dah siap hehehe. Website ni menyediakan perkhidmatan screen capture secara online dan yang paling penting ianya percuma, tak sampai 10 saat korang dah boleh capture website untuk satu screen atau satu page..

Link : http://www.thumbalizr.com/

Demo Yahoo.com

Demo MSN.com

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Tips and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Thumbalizr – Cara Mudah Screenshot Website (Tanpa Plugin)

  1. Faiz says:

    erm..xsilap aku blogmenjerit ada post bnda nie..

    15 web dia ksi…anyway cun themes?

  2. shaxx says:

    Nice! I like!

  3. Marzuki says:

    Screengrab lagi best sebab Thumbalizr xleh nak baca bberapa css yg pelik, huhu. Dan Screengrab lg cepat, lg mudah n lg lg senario.

  4. sufian says:

    menarik.. 🙂

  5. 26 says:

    ahah..this one better..thanks dude

    Screengrab also good..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *