Rumahku Banjir Lagi..

Assalamualaikum, haaaaaaaahhhhh……. mengeluh penat ni… baru je selesai selesai abis kemas rumah, ceritanya cam ni umah aku ni selalu gak kene banjir, tapi agaknya dah setahun lebih tak kene banjir tapi semalam banjir balik. Hujan kat sini kemain lebat lagi, sampai sungai kat depan rumah aku ni melimpah-limpah keluar. Hari ni sebenarnya aku kerja petang, agak-agak dalam pukul 6 cam tu kat office aku hujan lebat, tetiba lepas tu mak aku call dari rumah cakap hujan kat rumah pun lebat dan air sungai depan rumah dah nak melimpah, aku pun matikan telefon ingatkan ok je, lepas je 15minit cam tu mak aku call balik cakap rumah dah banjir huh!! aku pun apa lagi terus balik dan dalam perjalanan balik tu aku tengok jiran2 sebelah abis rumah diorang masuk air lumpur.

aku sampai je kat rumah mak, kakak dan kawan dia tengah sebok mengemas.. hehehe aku pun terus je ambik kamera dan snap beberapa gambar sebagai bukti.. ok ni la gambar2 banjir kat umah aku… gambar2 masa aku snap ni dah surut sikit … sebelum tu lagi tinggi air dia…


About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *