Manusia Atau Haiwan Yang Bodoh?

hari ni aku saja jalan-jalan kat youtube tengok video-video clip terbaru artis tempatan dan luar negara. Sambil-sambil tu singgah kejap tengok video-video lawak. Sekali tu terjumpa video seekor monyet menjadi pelayan restaurant di sebuah kedai makan di Jepun. huh memang aneh kan, sungguh bijak monyet ni melayan para tetamu yang hadir, dan setiap kali dia menjalankan tugas, sedikit makanan akan diberikan. Apa yang aku fikirkan sekarang ni kenapa sanggup jadilkan makhluk tuhan ini sebagai hamba suruhan. Tidakkah rasa kesian. Kene buat keje baru dapat makan, monyet tu lagi rajin dan bijak dari manusia yang bodoh hanya mengutip keuntungan dari pelanggan.

Harap-harap monyet ni tak demand harga lebih la bila makan kat restaurant ni hehehe..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *